Badevand, sikkerhed og strandaktiviteter

Nordsjælland har badeliv i topklasse på nordkystens fantastiske riviera.

Hvor Kattegats rene vand skyller op på Nordsjællands kyst ligger en næsten 100 kilometer lang perlerække af strande, som byder på store oplevelser til både børnefamilier, naturelskere og de eventyrlystne. Den fantastiske og stort set uspolerede kystlinje, der bugter sig hen over toppen af Nordsjælland, starter helt mod vest i Hundested, hvor Trekanten breder sine vinger af sand, videre mod børnevenlige Nødebohuse og til den skønne strand ved Liseleje. Faktisk er hele nordkysten, videre forbi den idylliske badeby Tisvildeleje ved Stængehus, en lang og dejlig strand. De rene og brede strande fortsætter næsten uafbrudt hele vejen til den livlige og historiske havn i Helsingør fyrre kilometer mod øst, indtil kystlinjen drejer mod syd i retning mod Humlebæk.

Ud over den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste, kan man også få gode råd om sikkerhed på strandene hos Rådet for større badesikkerhed og på livredningstjenesten.dk

Gode strande, godt badevand og masser af aktiviteter

Nordkysten er kendetegnet ved mange gode badestrande. Her er rigtigt godt badevand, som du kan boltre dig i, og vi holder nøje øje med vores badevand hele sæsonen igennem. På mange af strandene langs Nordkysten kan du se resultatet af de seneste badevandsmålinger. Du kan også finde oplysninger om badevandskvaliteten på kommunernes hjemmesider:
Fredensborg kommune
Gribskov kommune
Helsingør kommune
Hillerød kommune
Halsnæs kommune

 

8 gode baderåd

  1. Lær at svømme og springe rigtigt
  2. Bad aldrig alene
  3. Bad kun hvor det er tilladt
  4. Gå kun ud til navlen
  5. Spring kun på hovedet, hvor vandet er dybt nok
  6. Svøm langs kysten
  7. Bad aldrig med alkohol og euforiserende stoffer i blodet
  8. Gå op, når du begynder at fryse

 

Spørg på turistbureauet

turistbureauet kan du få at vide, hvilke strande der har Blå Flag-status, og du kan få mere at vide om de mange spændende aktiviteter, der er i løbet af sommeren.

Strandnaturisme

Foreningen Danske Naturisters hjemmeside kan du læse mere om, på hvilke nordsjællandske strande du kan nøgenbade.

Se de 8 baderåd


Grafikken er udarbejdet af Katoni.dk

Del denne side

Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste

livredningstjenesten.dk kan du se anbefalinger og advarsler, inden du svømmer ud. 

Strandens flag


Blå Flag-strand

På nogle af vores strande vajer kvalitetsstemplet Blå Flag, som symbol på, at her er badevandskvaliteten helt i top, og at vi passer på vores miljø.

Strandaktiviteter
På en Blå Flag-strand er der også en masse spændende aktiviteter. Du kan spille sten-bingo, lære at kende forskel på en hun- og en hankrabbe, deltage i krabbe-væddeløb og mange andre sjove ting.

Husk i øvrigt at hunden skal i snor på stranden. Se mere på Naturstyrelsens hjemmeside.

Strandlegepladsen ved Hornbæk Havn

Strandlegepladsen ved Hornbæk Havn er efter sigende er den første af sin art i Danmark. Den er bygget som en havn på land med moler, broer, fyrtårn, både, rutsjebaner, gynger og meget mere i de fineste træmaterialer. I maj, juni, juli og august er der en gang om ugen en aktivitet på Strandlegepladsen. Det kan være sandslot-konkurrencer eller måske en naturvejleder fra Øresundsakvariet, der fortæller om krabbens liv m.v.

Er du på Facebook, kan du der se, hvilke aktiviteter der er ved Strandlegepladsen.

Strande i Nordsjælland

Langs hele den Nordsjællandske kyst er der skønne badestrande med livredder hver dag hele sommeren. Hvad end du er til smukke sten på stranden, sand eller klitter eller måske til det hele, så finder du hvad du søger i Nordsjælland. Du kan cykle til alle strandene og der er rigtig gode parkerings forhold for biler næsten overalt.