Haven ved Nivaagaard Malerisamling

Nivå – verdenskunst, tegl og fugleliv

Foto: David Kahr

Nivå ligger ved den brede, lavvandede Nivå Bugt på Øresundskysten. Området har et rigt fugleliv, en idyllisk havn og en dejlig strandpark. Byen havde tidligere store teglværker, i dag er den kendt for Ringovnen og Nivaagaards Malerisamling.

Rhododendron haven ved Nivaagaard Malerisamling
Foto: VisitNordsjælland
Foto: Tine Uffelmann

Nivå Havn og Strandpark er et naturskønt, idyllisk og familievenligt område. Ved havnen er der flere restauranter og spisesteder, og desuden grillpladser nær kajen. Stranden er meget børnevenlig med lavt vand og lækkert sand. I blæsevejr er vandet ofte fyldt med dygtige kitesurfere, en sport som det lave vand er særlig velegnet til.

I forlængelse af stranden ligger et spændende fuglereservat. Den lavvandede Nivå Bugt og de smalle strandenge er det eneste område på den danske Øresundskyst, hvor vadefugle har mulighed for at raste og fouragere. Her er observeret mere end 200 fuglearter.

Nivaagaard Teglværks Ringovn er verdens ældste, stadig eksisterende ringovn. Den fortæller industrihistorie fra 1800-tallets Danmark og Europa.

Som nabo til Ringovnen ligger Nivaagaards Malerisamling. Museet er en lille perle med en udsøgt samling af 500 års europæiske mesterværker, og skiftende kunst- og designudstillinger.

Seværdigheder og aktiviteter

Nivå byder på spændende og meget forskellige seværdigheder. Er du interesseret i kunst, historie eller mest natur? Find alle oplevelserne nedenfor.

Nivaagaard Malerisamling

Begivenheder

Foto: David Kahr

Idyllisk havnemiljø og dejlig strand

Kom sejlende til Nivå eller besøg havnen for at opleve den hyggelige atmosfære og naturen. Strandparken byder på en skøn, børnevenlig strand, og fuglereservatet på store naturoplevelser.

Praktisk information

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie. 

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, og hvor lejer man en cykel?