VisitNordsjælland

Gilleleje - fiskerbyen på toppen

Gilleleje, fiskerbyen ved Sjællands nordligste punkt, har formået at bevare det oprindelige fiskerlejes charme og idyl. Samtidig er den en levende kultur- og handelsby hele året.

Gilleleje Kirke
Gilleleje Havn

Der er ingen tvivl om at havnen er Gillelejes omdrejningspunkt. Det er her, man naturligt søger ned for at mærke stemningen, slentre på molen og kigge på fiskekutterne og lystsejlere. Gilleleje Havn er Sjællands største erhvervshavn. Bådværftet er der ikke for turisternes skyld, ligesom stejlepladsens fiskenet, kulørte vimpler og tovværk heller ikke er det. Og netop derfor er havnen så attraktiv.

Byen tager godt imod sine gæster og har gjort det siden begyndelsen af 1900-tallet, hvor de første turister dukkede op. Så nyd den maritime atmosfære, stranden og naturen omkring Gilleleje, og spis et dejligt fiskemåltid på havnen, mens børnene tumler sig på Stejlepladsens populære naturlegeplads.

Kulturhavnen med bibliotek, biograf, restaurant og et væld af kulturelle arrangementer er et nyere samlingspunkt for både lokale og turister. De mange special butikker, supermarkeder, restauranter og caféer vidner om, at Gilleleje lever hele året.

 

 

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

3250 Gilleleje

Koordinater

Længdegrad : 12.311684

Breddegrad : 56.125195

Det skal du se og opleve i Gilleleje

Fiskerihavnen og Kulturhavnen er naturlige attraktioner, men også det oprindelige fiskerlejes smalle gade med charmerende, stråtækte fiskerhuse og blomstrende haver. Kirkeloftet har sin egen dramatiske historie fra oktober 1943. Find seværdigheder og begivenheder her.

 

Praktisk information

Her finder du nyttig information, både til planlægning og til brug under din ferie i Gilleleje

Læs VisitNordsjælland Feriemagasin, studér bykort over Gilleleje, tjek turistinformationens åbningstider, find cykeludlejning og information om offentlig transport, find de bedste strande og meget mere.