Transport: Sådan kommer du rundt med tog, bus og cykel i Nordsjælland

Foto: Tine Uffelmann

Hvordan kommer jeg rundt med tog, bus og cykel i Nordsjælland? Infrastrukturen i Nordsjælland fungerer rigtig godt. Du kan komme rundt med lokaltog, S-tog, metro, lokale busser samt med din egen cykel på en af den mange afmærkede cykelstier. 

 

Foto: Tine Uffelmann
Lokaltog Nordsjælland
Foto: Tine Uffelmann

Tog- og busforbindelser

I Nordsjælland kommer du nemt rundt med bus og tog. Fra Københavns Hovedbanegård kører der S-Tog direkte til Hillerød hvert 10. minut. Eller tag med Kystbanen direkte til Helsingør, hvert 20 minut. Med udgangspunkt i Hillerød kører Lokaltoget til Helsingør, Gilleleje, Hornbæk, Tisvildeleje, Frederiksværk og Hundested. 

Desuden kører der mange busser i hele nærområdet. Kommer du fra København med S-toget og ønsker at tage til Nordsjælland kan du med fordel benytte kystbanen mod Helsingør eller S-tog mod Hillerød.

Se mere på Rejseplanen. Du kan gratis tage din cykel med i S-toget og på lokalbanes tog, men du skal derimod tilkøbe en cykelbillet til Øresundstoget og på busserne. Kontrollører og buschufføren afgør om der er plads i toget/bussen til cykler. Læs mere om cykler i offentlig transport her.

Køb af billetter

Du kan vælge mellem fire forskellige billettyper, alt efter hvilket behov du har for at rejse. Her får du overblikket over de muligheder der findes. DOT app er en nem og hurtig måde, at købe sine billetter med. Her kan du købe både enkeltbilletter og City Pass billetter. I billetautomater på S-togs stationerne kan man også købe billetter samt i billet automaten, som står inde i lokal togene og på samtlige 7-Eleven salgsstederne. 

Flyforbindelser

Kommer du flyvende til Nordsjælland, sker det via Københavns Lufthavn i Kastrup, hvorfra der er mange både inden- og udenrigsruter. Du kan læse om ankomster og afgange, parkerings- og transportmuligheder og de øvrige faciliteter, der gør Københavns Lufthavn til din port til Nordsjælland på cph.dk.

Færgeruter

Du kan komme til Nordsjælland med færge fra Helsingborg i Sverige til Helsingør. Men der er også lokale færger i Nordsjælland. Rørvigfærgen som sejler fra Rørvig til Hundested og forbinder Nordsjælland med Odsherred samt den lille sommerfærge Columbus som sejler fra Kulhuse (Hornsherred) til Sølager (Hundested) fra april til september. Se oversigten over færger.  Alle færgerne medtager cykler.

FAQ

Du kan komme til Helsingør i Nordsjælland med færge fra Helsingborg i Sverige. Men der er også lokale færger i Nordsjælland. Rørvigfærgen som sejler fra Rørvig til Hundested og forbinder Nordsjælland og Den Danske Rivera med Odsherred samt den lille sommerfærge Columbus som sejler fra Kulhuse (Hornsherred) til Sølager (Hundested) Se oversigten over færger. Alle færgerne medtager cykler.

I Nordsjælland er der mange busser. Kommer du fra København med S-toget og ønsker at tage til Nordsjælland kan du med fordel benytte kystbanen imod Helsingør eller S-tog imod Hillerød.

På Rejseplanen kan du planlægge din rejse med tog og bus. Du kan iøvrigt gratis tage din cykel med i S-toget og på lokalbanes tog, men du skal derimod tilkøbe en cykelbillet til Øresundstoget og på busserne. Kontrollører og buschufføren afgør om der er plads i toget/bussen til cykler. Læs mere om cykler i offentlig transport her.

I Nordsjælland kommer du nemt rundt med bus og tog. Fra Københavns Hovedbanegård kører der S-Tog direkte til Hillerød hvert 10. minut. Eller tag med Kystbanen direkte til Helsingør, hvert 20 minut. Med udgangspunkt i Hillerød kører Lokaltoget til Helsingør, Gilleleje, Hornbæk, Tisvildeleje, Frederiksværk og Hundested.