Hundested & Lynæs - autentiske byer med charme og kant

Foto: Daniel Overbeck

Ved indsejlingen fra Kattegat til Isefjord og Roskilde fjord ligger den charmerende og autentiske havneby Hundested. Byen er helt sin egen – en blanding af moderne kulturhavn og aktiv erhvervshavn, hvor kuttere fra morgenstunden lander dagens fangst af friske fisk.

Her finder du et moderne bryggeri med fremragende øl, værksteder med innovativ glaskunst og smykkedesign, der giver genlyd ude i verden side om side med et klassisk bådværft, et vodbinderi og en smedje. En sjov blanding af intakt maritim atmosfære og moderne kunst og design, som gør Hundested til en ganske særlig oplevelse.

Besøg polarforskeren Knud Rasmussens Hus i det unikke naturområde ved Spodsbjerg Fyr, og tag en afstikker til Lynæs, som er et paradis for wind- og kitesurfere, og hvor du finder charmerende vildmarks overnatning. Her i det idylliske fiskerleje, finder du en moderne lystbådehavn, gode spisesteder, nye og anderledes overnatningsformer, spændende aktiviteter og en autentisk charme. 

 

 

Seværdigheder og aktiviteter

Besøg polarforskeren Knud Rasmussens hus, et levende museum midt i den dramatiske natur ved Spodsbjerg Fyr. Eller tag en slentretur på havnen, indsnus atmosfæren og besøg Sandskulpturfestivalen og de mange åbne gallerier, værksteder og butikker.
 

Oplevelser i Halsnæs, du ikke vil gå glip af

Halsnæs er et område fyldt med spændende seværdigheder og oplevelser året rundt. Vi har samlet nogle af højdepunkterne her, som en anbefaling til dig.

Begivenheder i Hundested

Hundested er især kendt for Sandskulpturfestivalen, men TimeWinder, havnefesten og Hundested By Night er også et besøg værd. Havnens kreative miljø har fine oplevelser til dig året rundt.

Restauranter & Caféer

Restauranter, caféer eller en hurtig sandwich på farten- nyd en god øl i det lokale bryghus på havnen og selvfølgelig lækker fisk eller smørrebrød med et tvist i Hundested.

Overnatning

Uanset om du nyder camping, kroer, hoteller eller bed and breakfast, kan du være sikker på at finde den overnatningsmulighed der passer dig bedst her ...

Shopping

Hundested og Lynæs rummer mulighed for at handle i forskellige slags butikker. Små og kvalitetsbevidste med unikke og autentiske varer på hylden.

Kunst & Kultur

De tre vande som omgiver Halsnæs, giver et ganske særligt lys til området og her i Hundested finder man en stor koncentration af lokale gallerier og k...

Gårdbutikker

Stalddørsalg af friske råvarer, lokalt produceret kød samt markeder med lokale produkter - Halsnæs er kendt for sine friske og lækre produkter og mang...

Knud Rasmussens Hus

Beliggende tæt på det smukke Spodsbjerg Fyr og med en fantastisk udsigt over Kattegat, findes Knud Rasmussens Hus. Her arbejdede den store polarforsker mellem sine mange og lange ekspeditioner i Grønland.

Lynæs - Det idylliske fiskerleje og surferparadis

Foto: Halsnæs Kommune

Havne og færgefart

Der er tre havne i Halsnæs: Hundested, Lynæs og Frederiksværk. Desuden er der to færgeforbindelser: Mellem Hundested og Rørvig i Odsherred, og mellem Sølager og Kulhuse i Hornsherred.

Hundested Havn

Hundested Havn ligger mellem fjord og hav og lige midt i byens centrum. Hundested Havn byder på alle tiders mulighed for at nyde den skønne natur, og i den gamle fiskerihavn finder man en kultur-og oplevelseshavn. Om morgenen landes der fisk af de lokale fiskere og senere emmer der af stem...

Lynæs Havn

Lynæs Havn ligger som naturligt tur mål for sejlere fra Isefjord, Roskilde fjord og Kattegat. Havnen har meget smukke omgivelser og roligt miljø.

Frederiksværk Havn

Frederiksværk Havn ligger ca. 1,8 km via stisystem fra Frederiksværks idylliske centrum med kanaler, broer, atmosfære, shopping og ultur samt ca. 5 km...

Hundested-Rørvig Færgefart

Hundested-Rørvig Færgefart A/S. Forbindelsen på Den Danske Riviera- der binder Nordsjælland og Odsherred sammen.

Sølager - Kulhuse færgen

Kom hurtigt mellem Halsnæs og Hornsherred med den lille charmerende færge Columbus.

Hvorfra kommer byens navn Hundested fra?
Jo, engang lå her et vidtstrakt stenrev, hvor et stort antal sælhunde levede og ynglede. Flere danske konger og deres jagtselskaber kom til Hundested for at jage sæler.

Besøg en landsby

Der er mange smukke steder at besøge i området, men vi anbefaler især at du stopper ved en af disse små, men meget smukke landsbyer.

Fiskerlejet Kikhavn

Idylliske Kikhavn ved Hundested er en gammel fiskerby og landsby på nordsiden af Halsnæs i Nordsjælland.

Torup landsby

Den lille landsby Torup som ligger mellem Hundested og Frederiksværk er hjemsted for den økologiske landsby Dyssekilde.

Ølsted

Syd for Frederiksværk ligger Ølsted. Midt i den smukkeste natur og med udkig så langt som til Lynæs og Roskilde Domkirke.

Anbefalinger til dig...

I juli 2020 havde VisitNordsjælland influenceren ROCKPAPERDRESSES på besøg i Hundested og Lynæs. Det er der kommet denne guide til oplevelser ud af. Rigtig god fornøjelse.

ROCKPAPERDRESSES guide til Hundested & Lynæs

Foto: Tine Uffelmann

Praktisk information

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie i Hundested  

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, find en blå flag-strand og hvor lejer man en cykel?