VisitNordsjælland

Hundested & Lynæs - autentiske byer med charme og kant

Ved indsejlingen fra Kattegat til Isefjord og Roskilde fjord ligger den charmerende og autentiske havneby Hundested. Byen er helt sin egen – en blanding af moderne kulturhavn og aktiv erhvervshavn, hvor kuttere fra morgenstunden lander dagens fangst af friske fisk.

Her finder du et moderne bryggeri med fremragende øl, værksteder med innovativ glaskunst og smykkedesign, der giver genlyd ude i verden side om side med et klassisk bådværft, et vodbinderi og en smedje. En god blanding af intakt maritim atmosfære og moderne kunst og design, som gør Hundested til en ganske særlig oplevelse.

Besøg polarforskeren Knud Rasmussens Hus i det unikke naturområde ved Spodsbjerg Fyr, og tag en afstikker til Lynæs, som er et paradis for wind- og kitesurfere, og hvor du finder charmerende vildmarks overnatning. Her i det idylliske fiskerleje, finder du en moderne lystbådehavn, gode spisesteder, nye og anderledes overnatningsformer, spændende aktiviteter og en autentisk charme. 

 

 

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Havnegade 20

3390 Hundested

Koordinater

Længdegrad : 11.846123

Breddegrad : 55.965868

Seværdigheder og aktiviteter

Besøg polarforskeren Knud Rasmussens hus, et levende museum midt i den dramatiske natur ved Spodsbjerg Fyr. Tag en slentretur på havnen, indsnus atmosfæren og besøg Sandskulpturfestivalen og de mange åbne gallerier, værksteder og butikker, caféer og restauranter. Overnat på hotel, i hytter eller privat på bed and breakfast.
 

Lynæs Havn

Lynæs - Det idylliske fiskerleje og surferparadis

Hvorfra kommer byens navn Hundested fra? Jo, engang lå her et vidtstrakt stenrev, hvor et stort antal sælhunde levede og ynglede. Flere danske konger og deres jagtselskaber kom til Hundested for at jage sæler.

Anbefalinger til dig...

I juli 2020 havde VisitNordsjælland influenceren ROCKPAPERDRESSES på besøg i Hundested og Lynæs. Det er der kommet denne guide til oplevelser ud af. Rigtig god fornøjelse.

Praktisk information

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie i Hundested  

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, find en blå flag-strand og hvor lejer man en cykel?