Esrum Sø
Inspiration til

Oplevelser i Nordsjælland

Frederiksborg Slot

Det skal du opleve i Nordsjælland

 

Kulturen. Historien. Kysten. Naturen. Det er den korte version. Men bag ordene gemmer sig et væld af oplevelser, du sent vil glemme. 

 

Slottene og det gamle middelalderkloster er mere end mursten - de er ikoniske steder, hvor historien bliver levende og foldes ud gennem rollespil, festivals og events. 

 

Fra historien træder du ubesværet ind i nutiden og fremtiden i museer for moderne kunst med fingeren på pulsen, banebrydende arkitektur og  innovative elektroniske festivals.

 

Kunst og kultur

Foto: Daniel Overbeck

Oplevelser i naturen

 

Find fred eller vær aktiv i naturen - Nordsjællands natur og kulturlandskab er rigt og varieret. Her er kilometervis af uspoleret kyst, dyb skov med hundredårige gamle træer, åbne vidder, store søer, plantager og lyngklædte bakker.

 

Du har alle muligheder for at dyrke din yndlingssport, hvad enten det er cykling, vandring, fiskeri, havkajak, surfing - eller at filosofere på langs i hængekøjen.

Outdoor oplevelser

Kast dig ud i bølgen blå og mærk suset, når du flyver over vandet. Eller opdag skønheden i at padle på blikstille vand en tidlig morgen i solopgang. Nordsjællands natur er et kæmpestort frirum for aktivitet og nydelse, hvor du kan komme helt op i fart eller helt ned i gear.

På cykel til seværdigheder

Cykelruter gennemskærer Nordsjælland på kryds og tværs, så du kan sagtens cykle fra den ene store seværdighed til den næste. Og transporten er en oplevelse i sig selv. Du kommer til at høre bølgebrus og fuglesang, for ruterne tager dig helt ud langs kysten og dybt ind i skoven.

Strande

Det nordsjællandske landskab er formet af isen, og derfor har Nordkysten forskellige ansigter. Du finder de skønneste brede, hvide sandstrande med lavt vand, i ly af klitter og plantage. Og høje, stejle skrænter med stenstrand dybt under sig, hvor vandet hurtigt bliver dybt.

Lystfiskeri

Er du vild med lystfiskeri er Nordsjælland det helt rigtige sted for dig. Nordkysten og Øresundskysten har mange gode fiskesteder for havørred, hornfisk eller fladfisk, og fra Helsingør kan du tage ud med kutter efter torsk.

Naturområder

Takket være fredning kan du opleve nogle af Nordsjællands oprindelige landskabstyper, f.eks. ved Heatherhill, Rusland og Melby Overdrev. Se det rige fugleliv ved skov- og engsøer, gå på eventyr i Troldeskoven og far vild i Gribskov, Danmarks næststørste.

Oplev Nordsjælland i lavt gear

Foto: Daniel Villadsen

For par & for børn

Skal du på ferie med kæresten, veninden eller vennen har I sandsynligvis andre ønsker og forventninger end børnefamilien. Omvendt vil forældre med børn gerne sikre sig, at der er masser af aktiviteter og sjov for ungerne. Vi har gjort det nemt for jer – I skal bare vælge.

For par

Oplevelser er bare bedre, når de opleves sammen med en, man holder af. Der er masser af paroplevelser i Nordsjælland. Kast jer ud i dem, og skab minder for livet. Om end I vil forkæle jer selv med en spa-oplevelse, vil mærke adrenalinen suse gennem kroppen, vil være aktive i naturen sammen...

For børn

Børn er i høj kurs i Nordsjælland, og selvfølgelig skal de have det bedste. Så der kræses for de små med særlige oplevelser for børn, både inde og ude. Du kan f.eks. stå til søs med Drømmeskibet, bliv jagerpilot for en dag, lure kunsten af i Louisianas Børnehus eller tage på bondegårdsbesø...

Smag på Nordsjælland

Glem ikke det vigtigste: Du skal smage på Nordsjælland. Lokale fødevareproducenter leverer friske råvarer med saft, kraft og smag, dyrket og avlet med respekt for håndværk og dyrevelfærd. Find dem i gårdbutikker, på høstmarkeder og udvalgte spisesteder.    

God mad er livskvalitet

Foto: Daniel Overbeck

Nyd livet...

Vær lidt god ved dig selv. Tid til selvforkælelse og at nyde tilværelsen. Måske med lidt lækker spa & wellness? Overvejer du et romantisk bryllup, finder du de smukkest tænkelige rammer i Nordsjælland.

Tre slotte og et kloster

Navnet Kongernes Nordsjælland er ikke grebet ud af luften. Nordsjælland er historisk set danske kongers fristed, hvor de kunne slappe af og nyde livet. Her findes inden for kun 25 km. afstand hele tre pragtfulde slotte, som du kan besøge. Esrum Kloster er en del af historien.

Spa & velvære

Tag den tykke, bløde badekåbe på og træd ind i et slaraffenland af velvære, masage, aromakure og varme bade. Oplev en wellness-weekend, hvor der ikke står andet end nydelse og forkælelse på programmet.

Bryllup – bliv viet i Kongernes Nordsjælland

Gør en af livets smukkeste dage endnu smukkere, og oplev den i Kongernes Nordsjælland. Her finder I de helt rigtige naturskønne omgivelser til et romantisk bryllup. Hold festen på et af vores klassiske badehoteller, og hold endda selve ceremonien under åben himmel langs Den Danske Riviera.

Feriemagasin 2020

Vores turistmagasin udkommer i år med fem forskellige forsider, som viser alt det, der samler Nordsjælland på tværs af regionen. Kysten. Naturen. Historien. Kulturen. Find din ferieinspiration ....

Få flere oplevelser her ...

Vi har samlet det hele og gjort det nemt for dig at finde det du skal se og opleve

De lokale anbefaler...

Få et tip af de lokale, de har nemlig fingeren på pulsen og kender de bedste oplevelser i deres egen baghave.

Lene Berthelsen

Foto: Stine Sophie Winckel

 

Anbefaling: Flynderupgård, mange aktiviteter for børn og familier særligt i ferierne.

Indehaver af Brostræde Is, Helsingør

Mutte Storm

Foto: Stine Sophie Winckel

 

Anbefaling: Louisiana, mulighed for at få kunst- og rum oplevelser. Smuk have og flot udsigt over Øresund. Samt en god Café.

Indehaver af Mutte Storm Klims & Interior Design, Helsingør.

Karoline & Michael Find

Foto: Stine Sophie Winckel

 

Anbefaling: Parkér ved Esrum Sø, gå forbi restaurant Skipperhuset, og derfra ind i Fredensborg slotshave

Indehavere af Michael Find Blomster, Helsingør.