Nordsjællands seværdigheder & oplevelser samlet på ét sted

Foto:Tine Uffelmann&Nikolaj Danielsen

Det skal du opleve i Nordsjælland

 

Oplevelser du sent vil glemme - bag ordene gemmer sig mere end du tror. Kulturen. Historien. Kysten. Naturen. Det er den korte version.

Slottene og det gamle middelalderkloster er mere end mursten - de er ikoniske steder, hvor historien bliver levende og foldes ud gennem rollespil, festivals og events. 

Fra historien træder du ubesværet ind i nutiden og fremtiden i museer for moderne kunst med fingeren på pulsen, banebrydende arkitektur og  innovative elektroniske festivals.

 

Backhaus Brown - Glaspusteri i Hundested

Kunst og kultur

© VisitNordsjælland
Foto: Backhaus Brown

Kunst og kultur oplevelser

Du kan dykke ned i Danmarkshistorien ved at besøge de kongelige slotte, der åbner dørene til en verden af pomp og pragt, storhed og forfald. Oplev stærke skæbnefortællinger og en enestående kulturarv. Slotshaverne, som fungerer som grønne kulturelle åndehuller, står åbne for alle og byder på havekunst og inspiration til enhver haveentusiast. Beliggenheden tæt på København og den varierede natur har altid tiltrukket kunstnere og kreative sjæle.

Dette område er unikt med sin store koncentration af kunst- og kulturoplevelser. Her kan du opleve internationale ikoner inden for moderne kunst og arkitektur samt blive overrasket af fornemme kunstsamlinger. Udforsk små, fascinerende gallerier og besøg talentfulde kunsthåndværkere, der åbner deres værksteder.

Frederiksværk Camping ligger naturskønt tæt på byen

Dette må du ikke gå glip af

© VisitNordsjælland
Foto: Sarah Rønholt

Smag på Nordsjælland

Glem ikke det vigtigste: Du skal smage på Nordsjælland. Lokale fødevareproducenter leverer friske råvarer med saft, kraft og smag, dyrket og avlet med respekt for håndværk og dyrevelfærd. Find dem i gårdbutikker, på høstmarkeder og udvalgte spisesteder.    

Oplevelser i naturen

Find fred eller vær aktiv i naturen - Nordsjællands natur og kulturlandskab er rigt og varieret. Her er kilometervis af uspoleret kyst, dyb skov med hundredårige gamle træer, åbne vidder, store søer, plantager og lyngklædte bakker.

Du har alle muligheder for at dyrke din yndlingssport, hvad enten det er cykling, vandring, fiskeri, havkajak, surfing - eller at filosofere på langs i hængekøjen.

Tisvildevejen fra Hillerød til Melby Overdrev

Tag på vandretur i Nordsjælland

Foto: Daniel Villadsen