Rågeleje – historisk badeby med panoramaudsigt

Foto: Tine Uffelmann

Rågeleje er en af de traditionsrige badebyer på Nordkysten. Her ligger de statelige sommerhuse på skrænten højt hævet over kystvejen, og på stranden står rækker af bolsjestribede badehuse – karakteristiske for Rågeleje og ikoniske for Nordkysten.

Rågeleje by
Foto: Tine Uffelmann
Ikoniske stribede badehuse på stranden i Rågeleje
© VisitNordsjællandFoto: Sarah Green

Rågeleje er nok det sted i Nordsjælland, hvor du kan køre tættest på havet, og når blæsten holder badegæsterne borte, tager kite- og windsurferne over.

Rågeleje er omgivet af en utraditionel natur. På de lyngklædte bakker ved Heatherhill græsser fårene, og her er gode muligheder for vandreture med smuk udsigt over Kattegat. Kender du Skibsredergrunden (eller A.P. Møllergrunden, som de lokale kalder den)? Det er en perle af et naturområde uanset årstid.

Kystvejen følger stranden et langt stykke, og Rågeleje er nok det sted i Nordsjælland hvor du kan køre tættest på havet og fornemme vind og vejr. Stil bilen og gå langs den smukke promenade, der følger stranden helt tæt flere hundrede meter.

Tip: Hvis du er kørestolsbruger eller på anden måde udfordret i sandet er strandpromenaden et godt sted at komme helt tæt på vandet. Når det rigtigt blæser, er der masser af kite- og windsurfere at kigge på.

Udover stranden er Rågeleje omgivet af en dejlig natur. På de lyngklædte bakker ved Heatherhill græsser fårene om sommeren, og her er der fine vandreture med fantastisk udsigt som belønning. Om vinteren er bakkerne perfekte til en kælketur i snevejr. Året rundt er skrænterne ud mod vandet et yndet mål for paraglidere.

Lige syd for Rågeleje finder du Maglehøje, 10 gravhøje fra Bronzealderen, hvor en 1,3 km sti leder dig rundt til dem alle.

Praktiske oplysninger

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie. 

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, find en blå flag strand og hvor lejer man en cykel?