Tisvildeleje – historisk badeby og ung kultur

Foto: Tine Uffelmann

Der er masser af gode grunde til at besøge den lille og livlige badeby Tisvildeleje, der er kendt for sine farverige, ikoniske badehuse, som stråler sommeren lang.

© VisitNordsjællandFoto: Tine Uffelmann
Tisvildeleje - Hygge langs stranden i vejkanten
Foto: Newborn Media & Fluffy Films

Tisvildeleje er liv og ånd – boheme og afslappethed. Her, hvor vejen og togskinnerne løber ud i sandet, kan du stå af og puste ud. Suge til dig af lyset, havet, menneskene og stemningen. Slappe af i hængekøjen eller feste på bare tæer til den lyse morgen, som familier har gjort det i generationer hver sommer.

Tisvildeleje er helt sig selv. Med de karakteristiske farvestrålende badehuse og hovedgaden, hvor verden passerer forbi, leves livet. Her mødes man hos købmanden eller på de mange hyggelige spisesteder over et glas vin og mærker byens summen. Kunstneriske sjæle er kommet her i århundreder og gør det stadig. De små butikker med mode, indretning og gallerierne taler til æstetikken og alle med sans for detaljen. Hele året holder kreative ildsjæle og iværksættere liv i byen og gang i saunaen og den lille biograf.

I de varme måneder kommer besøgende fra nær og fjern, og om vinteren holder flere kreative iværksættere gang i feriebyen. Her  kan du blive inspireret til, hvilke særlige kultur- og naturperler du skal besøge på en dagstur eller over en weekend, når du besøger den historiske og populære badeby. 

Her ved havet, skoven og hegnet kan man geare ned og blive ét med naturen. Den kilometerlange, hvide sandstrand har god plads til alle, og man kan altid finde sit eget lille sted i klitterne, ligesom der er muligt at vandre i Tisvilde Hegn og nyde stilheden, helt for sig selv.

Men Tisvildeleje er også masser af socialt liv. Musikfestivalen Musik i Lejet er populær. Det årlige Kildemarked med kunsthåndværk, underholdning, mad og drikke trækker masser af besøgende og på lørdage i sommermånederne er der loppemarked på Birkepladsen.

Tæt på naturen

Tisvildeleje er pakket ind i natur og ligger på kanten af et spektakulært skov-, hede- og plantagelandskab, der er fantastisk smukt hele året. Tag en vandretur på Tisvildevejen, eller besøg Tibirke Bakker lige ved Tibirke Kirke. Kan du lide at se på fugle, kan du tage ud ved Pøle Ås udløb i Arresø, hvor både havørne og isfugle holder til. Skal børnene med ud i naturen, så besøg Troldeskoven i Tisvilde Hegn, hvor de krogede træer inviterer til leg og klatring. Følg den Gule Sti gennem Tisvilde Hegn, så får I set lidt af det hele på 7 km. Besøg også Melby Overdrev, der er Sjællands største hede.

Praktisk information

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie i Tisvildeleje

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, find en blå flag strand og hvor lejer man en cykel?