Tisvildeleje – historisk badeby og ung kultur

Foto: Sarah in the Green

Tisvildeleje er den historiske badeby, hvor storbyens bohemer i generationer har søgt fred for rampelyset og det hektiske storbyliv. Men byen ved havet er ikke gået i stå, unge lokale ildsjæle står bag populær musikfestival.

Her ved havet, skoven og hegnet kan man geare ned og blive ét med naturen. Den kilometerlange, hvide sandstrand har god plads til alle, og man kan altid finde sit eget lille sted i klitterne, ligesom der er muligt at vandre i Tisvilde Hegnog nyde stilheden, helt for sig selv.

Men Tisvildeleje er også masser af socialt liv. Musikfestivalen Musik i Lejet er populær. Det årlige Kildemarkedmed kunsthåndværk, underholdning, mad og drikke trækker masser af besøgende og på lørdage i sommermånederne er der loppemarked på Birkepladsen.

Tisvilde Bio sørger for kvalitetsfilm og Bio Bistro for underholdning og god mad hele året. Oplev ægte badebystemning på historiske og nænsomt restaurerede badehoteller, hvor forkælelse og hjemlig atmosfære er i højsædet.

 

Overnatning

Badehotel, Bed and Breakfast, camping eller vandrerhjem? Her finder du den overnatnings form der passer dig bedst under dit ophold i Tisvildeleje.

 

Overnatning

Tisvildelejes originale stemning opleves måske allerbedst på et af de fine gamle badehoteller. Uhøjtidelig atmosfære og stille luksus. Det familievenlige alternativ er camping og vandrerhjem med hytter, stor legeplads og dyr, eller B & B. Se hvad der passer til dig og din familie her.

Feriehuse

I Nordsjælland findes der flere ferieboligudlejningsfirmaer, der kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige bolig til en dejlig ferie. Ferieboligerne ligger fortrinsvis ved strandene, men også inde i landet og tæt på byerne.

Begivenheder og seværdigheder

Den skønne hvide sandstrand og havet er naturligvis hovedattraktionen, men når du er mæt af at solbade og tumle dig i bølgerne, er der interessante seværdigheder og fine oplevelser i og omkring Tisvildeleje. Se her hvad du skal opleve.

 

Begivenheder i Tisvildeleje

Festivalen Musik i Lejet er en ny stor sommerbegivenhed, og det traditionsrige Kildemarked lokker med dejligt kunsthåndværk. Gør fund hver sommerlørdag på loppemarkedet på Birkepladsen.

Seværdigheder i Tisvildeleje

Troldeskoven - Danmarks ældste fyrreskov

Troldeskovens krogede og knortede gamle skovfyr kan dateres helt tilbage til 1700-tallet. Når du bevæger dig rundt i skoven, får du en følelse af at v...

Helene Kilde

Ifølge sagnet var Helene en from skånsk pige, som blev overfaldet og dræbt af røvere. Da de havde kastet hendes lig i havet ved den svenske kyst, steg...

Lama Glas

LaMa Glas er etableret i 2002. Laura Madsen, der ejer og driver værkstedet, er uddannet på Orrefors Glasskole i Sverige og i Venedig. Hendes stil er k...

N. P. Weith Knudsens Observatorium

På Margot Nyholms Vej 19 inde i Tisvilde Hegn er det ikke naturen men himlen, man dyrker. Dr. N. P. Wieth-Knudsen Observatoriet ligger gemt bag træer ...

Restauranter & Caféer

Sol, hav og blæst giver glubende appetit. Skal det være en god middag med hvid dug på bordet og langstilkede glas, eller et afslappet cafébesøg? Du bestemmer.

 

The Little Café

The Little Café er en vegetarisk restaurant der serverer morgenmad, vegetariske retter og fabelagtig kaffe.

Cafe Maya

Restaurant Maya ligger lige inden du kører ned i det gamle Tisvildeleje. Vejen til den ægte Italienske madkultur. Midt i centrum af Tisvildeleje, ved Birkepladsen ligger Ristorante Maya, der byder på gennemført ægte italiensk stemning og gastronomi.

Den Røde Tomat

Den Røde Tomat i Tisvildeleje er et luksuspizzeria med mad ud af huset og italienske delikatesser på hylderne.

Restaurant Havgaarden

Køkkenet er hjertet på Havgaarden Badehotel. Vi tilbyder et europæisk køkken, med kærlighed til det italienske - altid med friske råvarer, der omhyggeligt er udvalgt. Alle retter er lavet fra bunden med stolthed og dygtighed - og krydret med kærlighed og passion.

Tisvilde Bistro

Et drys Mallorca, lidt nordisk coolness og masser af kærlighed... Tisvilde Bistro serverer lækre småretter i grillbuffeten, samt flotte, friske skaldyrs fade så I kan smage mere og gerne hos hinanden! Økologisk og grønt er i fokus – det grønne og ærlige køkken understreger ønsket om, at...

To dejlige badebyer i nærheden

Tag på tur langs kysten og besøg andre dejlige strande og badebyer på Den Danske Riviera. Her er et par forslag.

Vejby Strand – tradition og fantastisk havudsigt

Vejby Strand er et fint, gammelt sommerhusområde, som ligger mellem Rågeleje og Tisvilde. Fra de høje stejle skrænter er der en fantastisk havudsigt over Kattegat.

Rågeleje – strandpromenade og stribede badehuse

Klassisk strandpromenade med ikoniske badehuse helt tæt på Kattegats bølger. Se de dristige wind- og kitesurfere optræde når vinden rigtigt tager fat.

Aktiv i naturen

Er du også vild med en aktiv ferie hvor du får brugt kroppen, så har Nordsjælland masser af muligheder for cykling og vandreture i varieret og smuk natur.  

Hillerød til Tisvildeleje | Cykelrute 32

Er I til slotte, naturoplevelser og en forfriskende dukkert, må I prøve denne cykelrute. Her får I Frederiksborg Slot, Badstueslottet og fine naturopl...

Esrum-Tisvildevejen

Glæd dig til en buket af afvekslende oplevelser. På Tisvildevejen vil du opleve en del af Nordsjælland i sin umiddelbare, naturlige og smukke fremtræd...

Nordkystcykelstien | Rute 47

En skiltet cykelrute gennem små hyggelige kystbyer og badebyer mellem Helsingør, Gilleleje og Hundested langs den nordsjællandske nordkyst også kaldet...

Find vej i Tisvilde Hegn

90 GPS-markerede punkter i Tisvilde Hegn giver dig mulighed for at sammensætte din egen orienteringsrute i skoven. 29 af punkterne, der alle er mark...

Praktisk information

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie i Tisvildeleje

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, find en blå flag strand og hvor lejer man en cykel?