©  Foto:

Smidstrup Strand

Mellem Gilleleje og Rågeleje, bag sommerhusene i røde og sorte farver og lige ud til Kattegat. Her ligger Smidstrup Strand.

Bag sommerhusene ligger havet

Når du skal til Smidstrup Strand, kører du ad små veje, mellem sommerhuse og fyrretræer og ender ude ved Kattegat. Mærk sandet under fødderne, varmen fra solen på en sommerdag og tag måske en is med.

Is og andet mad

Du kan købe både is og andre forfriskninger i Smidstrup. Der er iskiosk, dagligvarebutikker og caféer i byen ikke langt fra stranden.

Hvis du er ude efter en is, der er lidt ekstra god, kan du køre til Kollerødgård Ismejeri cirka tre kilometer væk.

Må jeg tage min hund med?

Hunde er velkomne på Smidstrup Strand. En del af stranden ved Smidstrup Søvej, der ligger mellem Rågeleje og Gilleleje, er som et forsøg mærket som hundestrand. Det betyder, at man kan være på stranden og bade med sin hund. Der er både en del af stranden, hvor hunden kan være løs, og et område, hvor den skal være i snor. Hav altid fuld kontrol over hunden, følg den lokale skiltning og hold øje med Gribskov Kommune for gældende regler."

Livredderpost i sommerferien

I børnenes sommerferie kan du bade trygt på Smidstrup Strand. Livredderposten holder øje med de badende og er klar til at komme til undsætning, hvis der er behov for det. Husk altid at være forsigtig, når du bader i havet, også selvom der er livredder. 

Se, hvor der er livreddere på strandene og tjek vejret i Nordsjælland.

Lån en bog med på stranden

Har du lyst til at forsvinde ind i en spændende krimi eller finde inspiration til aftensmaden i en god opskriftsbog? På Kulturhavn Gilleleje kan du låne bøger og gå på internettet i det toetages bibliotek. Sommerhusgæster kan oprettes som lånere i skranken.

På Kulturhavn Gilleleje kan du også se en film i biografen og spise pizza.

Praktiske oplysninger

  • Livredder i børnenes sommerferie.
  • Parkering: Ved Smidstrup Søvej fra Sognevej.
  • Toilet ved parkeringspladsen.
  • Hunde om sommeren: Hunde er tilladt i snor mellem 01.04 – 30.09.
  • Hunde om vinteren: Tilladt med og uden snor.
  • Blå flag: Nej.

Det skal du se i området omkring Smidstrup Strand

Tæt på Smidstrup Strand ligger havnebyen Gilleleje på Sjællands nordligste punkt. Her kan du nyde havnestemningen, når fiskerne sejler i land. Du kan spise på byens fiskerestauranter, besøge museet Skibshallerne og købe ind i butikkerne.

Andre gode strande i nærheden