Sommerpige på eng

Inspiration til oplevelser for børn

Børn spiser is hos Peter Beier

Oplevelser i børnehøjde

 

Børn skal have det bedste, og vi tager imod dem med åbne arme i Nordsjælland. Det skal nemlig være sjovt, skægt, underholdende og udfordrende at være på ferie her, og måske lærer du noget nyt?

 

Kombinationen af leg og læring er vi rigtig gode til. Slip fantasien løs og vær ridder eller prinsesse for en dag på Frederiksborg Slot. Stævn ud mod fjerne horisonter med DrømmeskibetM/S Museet for Søfart. Opdag en verden under havet på Øresundsakvariet, og vær en herresej jagerpilot på Danmarks Tekniske Museum.

 

Børn bliver taget alvorligt i Louisianas Børnehus, hvor aktiviteter i børnehøjde tager udgangspunkt i aktuelle udstillinger. Og kreativiteten får fuld skrue på Hundested Sandskulptur Festival, hvor de kan prøve kræfter med egne kunstværker.

 

Når ungerne skal have brændt krudt af er der masser af gode naturlegepladser, også med borde og bænke, så I kan holde picnic i det fri.

 

Få flere ideer her til alletiders ferie for børn – så bliver både små og store glade.

 

Sommerferie på slottet | Børnenes Frederiksborg

I skolernes sommerferie er der masser af sjov for børn på Frederiksborg Slot, når Nationalhistorisk Museum har spændende oplevelser i børnehøjde. Gå på opdagelse i det kæmpemæssige, eventyrlige slot hvor I skal løse opgaver og quizze ved hjælp af 5 forskellige sporlege med hvert sit tema. ...

Louisiana Børnehus

Børn har altid været velkomne på Louisiana. De har endda deres eget børnehus i 3 etager, som er deres helt eget univers. Tegn, mal, modeller og gå kunstnere og arkitekter i bedene. Du kan lære noget, og det er først og fremmest sjovt!  I Børnehusets åbne værksteder er der dygtige voksne...

M/S Museet for Søfarts maritime legeunivers DRØMMESKIBET

Foto: Michael Bo Jensen

Mystiske havdyr, elegante rovfugle og små søde grislinge

Børn elsker dyr og oplevelser med dyr. I Nordsjælland kan I nyde dem til vands, til lands og i luften. Se det kriblende liv af havdyr under Øresunds overflade og oplev elegante rovfugle suse gennem luften på Falkonergården.  For de helt små er det lykken at klappe en gris eller ae en killing på besøgsbondegården.

Øresundsakvariet

Mød havdyrene i Øresund og bliv klogere på det hemmelighedsfulde liv under havets overflade. Du kan opleve farvestrålende fisk, hajer, rokker, blækspr...

Oplevelsesplatformen "Klap en Fisk"

"Klap en fisk" på Hundested havn er en utrolig spændende attraktion for børn og voksne- den 75 kvadratmeter store flydende platform er udstyret med to...

Vandlaboratoriet

Ved Vandlaboratoriet kan du komme helt tæt på Øresunds unikke dyreliv. Vandlaboratoriet indeholder dyre fra de kystnære områder og er anlagt med deres...

Falkonergården i Fredensborg

Lidt uden for Fredensborg kan besøgende opleve historiske vingesus, når falkonerens ørne, høge og falke viser deres jagt- og flyveteknik på ganske tæt...

Tothavens besøgsgård, ismejeri og café

Nær det gamle fiskerleje Kikhavn  ved Hundested, ligger den hyggelige lille besøgsgård Tothaven, med skoven i baghaven og Kattegat i forhaven.

Nordsjællands Fuglepark

Midt i den Nordsjællandske natur finder du Nordsjællands Fuglepark og zoo. 2000 fugle fra hele verden og en stor samling krybdyr og mindre pattedyr.

Bondegårdsbesøg på Grønnehavegård

Tre generationer tager imod gæsterne på den firlængede gule bindingsværksgård i Vinderød ved Frederiksværk. Her er 15 forskellige slags dyr og du kan være med til at fodre og klappe dem.

Smidstrup Farmen

Smidstrup Farmen er en idyllisk gammel gård, der kan dateres helt tilbage til 1850. På gården kan børn og voksne opleve danske husdyr i en lille varieret bestand, hvor de besøgende kan komme helt tæt på dyrene, klappe dem og opleve, hvordan de lever under de bedste forhold. Mange af dyrene...

Ferieoplevelser med dyr

Foto: Tine Uffelmann

Fuld fart på ferien

Ungerne trænger til at røre sig, krudtet skal brændes af og I skal ud i den friske luft. De mindste vil elske vores gode naturlegepladser, de større med mod på action og udfordring skal med i klatreparken eller slippes løs i Multiparken. Er vejret til indendørs leg er Danmarks Tekniske Museum et godt bud.

Havreholm Klatrepark og Disc Golf

Havreholm Klatrepark er en spændende klatrepark i Nordsjælland for hele familien. Banerne er både for store og små, og dem der ikke er til klatring kan prøve kræfter med parkens udfordrende Disc Golfbane.

Havtyren Naturlegeplads

HAVTYREN  er en skøn naturlegeplads med en masse aktivitets muligheder for børn. Legepladsen ligger i Liseleje på vejen ned mod stranden.

Esrum Klosters Naturlegeplads

Kom tilbage til Middelalderen på Esrum Klosters flotte naturlegeplads.

Multiparken Helsingør - mp:H

MP:H  - Multiparken i Helsingør - er en 10.000 m2 stor aktivitetspark som danner ramme om en række populære uorganiserede sports aktiviteter. Her kan du dyrke street basket og fodbold på en bane, der i vintermånederne kan ændres til en overdækket kunstis-skøjtebane. Der er bowls,  streetsk...

Danmarks Tekniske Museum

Drømmer dit barn om at blive jagerpilot eller måske bare om at sidde bag rattet i en af de allerførste biler? Danmarks Tekniske Museum er et eldorado for nysgerrige børn og voksne. Her kan I bruge alle jeres sanser i mødet med ny og gammel teknologi.

Naturlegepladsen Eghjorten

Eghjorten er en af Naturstyrelsen Nordsjællands baser for naturformidling, leg og spil. På den store naturlegeplads, som er åben for alle, finder I masser af legeredskaber i naturens egne materialer, bålplads med adgang til brænde, borde og bænke, adgang til drikkevand og toilet. Prøv den ...

Legepladser i Nordsjælland

Foto: Halsnæs Kommune

Gratis oplevelser for børn

Oplevelser, aktiviteter og attraktioner for børn behøver ikke altid at koste noget for at være et hit. Find de gratis muligheder for sjovt og hyggeligt samvær her.

Indendørs aktiviteter for børnefamilier

Få inspiration til en masse spændende indendørs aktiviteter for børn i Nordsjælland. Flere af oplevelserne egner sig både for voksne og børn. På denne liste finder du sjove aktiviteter fra blandt andre: Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Hundested, Gilleleje, Nivå og Humlebæk

Vand og sand...

Vand og sand – nogle gange skal der ikke mere til for at gøre ungerne glade. Lækre børnevenlige sandstrande med lavt vand er bare den bedste legeplads, hvor I kan bygge sandslotte, grave kanaler og finde flotte sten og muslingeskaller. De fleste har livreddere i højsæsonen.

Slotssøen i Hillerød og Arresø har fine sejlture for børnefamilier med Den Lille færge og Frederikke.

Børnevenlige strande i Nordsjælland

Hvor skal vi bade? Hvor er de bedste strande? Se listen over skønne børnevenlige strande. Mange af dem med blå flag og livredder i skolesommerferien.

Hundested Sandskulpturfestival

Hundested Sandskulpturfestival slår endelig dørene op til en storslået omgang sand. De smukke skulpturer kan ses fra d. 5. juni -18. oktober 2020.

Den Lille Færge M/F Frederiksborg på Slotssøen

Når du sejler med Den Lille Færge, sejler du Danmarks smukkeste sømil. Sejlturen foregår på Slotssøen i Hillerød, med en anderledes flot udsigt fra va...

Tag med Arresø Sejladsen M/S "Frederikke" på sejltur

Oplev en uberørt og enestående smuk natur - og tag på sejltur med turbåden M/S Frederikke på Danmarks største sø – Arresø.

Sommerferie aktiviteter for børn i Rudersdal

Sommerferie aktiviteter på Mothsgården

Mothsgården ligger i det hyggelige Søllerød og byder hele sommeren på sjove aktiviteter for hele familien.

Rollespil | Mordet i Vedbæk

Kom med på en spændende tidsrejse til jægerstenalderen. M ordet i Vedbæk er et udendørs rollespil for børn, der bliver tidsrejsende arkæologer.

Vedbækfundene

Besøg Vedbækfundene i din sommerferie og oplev en masse spændende aktiviteter for hele familien. Du kan bl.a. komme tættere på livet i stenalderen, te...

Find Rudersdals kulturskatte

Find interessante kulturskatte i gemte afkroge af Rudersdal i din sommerferie.