Gå til indhold
Louisiana Børnehus- Kunstnerisk værksted for børn i alle aldre
Legepladsen på Esrum Kloster

Inspiration til oplevelser for børn

Foto:Ann Jørgensen&Tine Uffelmann

Oplevelser i børnehøjde

Børn skal have det bedste, og vi tager imod dem med åbne arme i Nordsjælland. Det skal nemlig være sjovt, skægt, underholdende og udfordrende at være på ferie her, og måske lærer du noget nyt?

Kombinationen af leg og læring er vi rigtig gode til. Slip fantasien løs og vær ridder eller prinsesse for en dag på Frederiksborg Slot eller opdag en verden under havet på oplevelsesplatformen på havnen i Hundested.

Børn bliver taget alvorligt i Louisianas Børnehus, hvor aktiviteter i børnehøjde tager udgangspunkt i aktuelle udstillinger. Og kreativiteten får fuld skrue på Hundested Sandskulptur Festival, hvor de kan prøve kræfter med egne kunstværker.

Når ungerne skal have brændt krudt af er der masser af gode naturlegepladser, også med borde og bænke, så I kan holde picnic i det fri. Få flere ideer her til alletiders ferie for børn – så bliver både små og store glade.

Mystiske havdyr, elegante rovfugle og små søde grislinge

Børn elsker dyr og oplevelser med dyr. I Nordsjælland kan I nyde dem til vands, til lands og i luften. Se det kriblende liv af havdyr under overfladen på Oplevelsesplatformen i Hundested og oplev elegante rovfugle suse gennem luften på Falkonergården. For de helt små er det lykken at klappe en gris eller ae en killing på besøgsbondegården.

Interaktive og virtuelle oplevelser for børn og barnlige sjæle

Tag mobilen med og ud i det fri. Herude kan du jagte Pokémons, finde Kongens Dyr, tage på ekspedition med Knud Rasmussen, lære mere om Danmarks konger og dronninger eller geocache dig gennem historien i Nordsjælland. 

Med Momunity på tur i Nordsjælland

I samarbejde med VisitNordsjælland har mødrefællesskabet Momunity været på tur i Nordsjælland. I april besøgte de Fredensborg, hvor de bla. var forbi Country Market Fredensborg, Sørup Is, Eghjorten naturlegeplads og Eghjorten discgolf. I juni var gruppen på tur igen. Denne gang blev de inviteret til Hundested, hvor de besøgte Hundested Sandskulptur Festival, hvor børnene selv lave spændende ting med sand, spiste på Restaurant Havfruen og besøgte legepladsen på havnen. I oktober gik turen til Gilleleje. Her besøgte de Kulturhavn Gilleleje, hvor de så film og spiste pizza. Derefter på skattejagt i Gillelejes gamle bydel og på havnen. Læs med her og få god inspiration til jeres næste tur med børnene. 

eghjorten Naturlegeplads

Fredensborg rundt med børn

Foto: VisitNordsjælland
Hundested Sandskulptur Festival

Eventyr i sand...

Foto: Hundested Sandskulptur Festival
Gilleleje Havn

Den perfekte familiedag

Foto: Tine Uffelmann

Vand, sand og natur ...

Vand og sand – nogle gange skal der ikke mere til for at gøre ungerne glade. Lækre børnevenlige sandstrande med lavt vand er bare den bedste legeplads, hvor I kan bygge sandslotte, grave kanaler og finde flotte sten og muslingeskaller. De fleste har livreddere i højsæsonen. Slotssøen i Hillerød og Arresø har fine sejlture for børnefamilier med Den Lille færge og Frederikke og du kan i Naturlejren Auderød gå på opdagelse i gamle bygninger, lege i halm labyrint og plukke smukke blomster. 

Share your wonders: