Tothaven Besøgsbondegård i Hundested
Klap en Fisk på Hundested

Inspiration til aktiviteter og oplevelser for børn

VisitNordsjælland
Foto:Birk Feilberg&Nikolaj Danielsen

Oplevelser i børnehøjde

Oplevelser og aktiviteter for børn i Nordsjælland - vi tager i mod jer med åbne arme. Det skal nemlig være sjovt, skægt, underholdende og udfordrende at være på ferie her, og måske lærer du noget nyt?

Kombinationen af leg og læring er vi rigtig gode til. Slip fantasien løs og leg dig ind i historien på Frederiksborg Slot eller opdag en verden under havet på oplevelsesplatformen på havnen i Hundested.

Børn bliver taget alvorligt i Louisianas Børnehus, hvor aktiviteter i børnehøjde tager udgangspunkt i aktuelle udstillinger. Og kreativiteten får fuld skrue på Hundested Sandskulptur Park, hvor de kan prøve kræfter med egne kunstværker.

Når ungerne skal have brændt krudt af er der masser af gode naturlegepladser, også med borde og bænke, så I kan holde picnic i det fri. Få flere ideer her til alletiders ferie for børn – så bliver både små og store glade.

Oplevelser for børn med mystiske havdyr og små søde grislinge

Børn elsker dyr og oplevelser med dyr. I Nordsjælland kan I nyde dem både til vands, til lands. Se det kriblende liv af havdyr under overfladen på Oplevelsesplatformen i Hundested, tag en ridetur på en kamel eller klap en gris eller ae en killing på besøgsbondegården.

Gilleleje Labyrinten

Quiz jer gennem den nordsjællandske labyrint i Gilleleje

© VisitNordsjælland
Foto: Tine Uffelmann

Hver sommer kan I komme på tur med et af de gamle veterantog, som jernbaneentusiaster bruger fritiden på at istandsætte. Toget kører normalt på ruten fra Græsted til Gilleleje og videre til Hornbæk og Helsingør.

Nordsjællands veterantog

Tag på tur med veterantoget

Foto: Tine Uffelmann

Kultur i børnehøjde

I Nordsjælland finder børn en spændende verden af kultur, skræddersyet til deres nysgerrige sind. Knud Rasmussens Hus i Hundested tager børn og unge med på en rejse gennem polarforskerens fascinerende liv og eventyr. Her kan børn opleve den arktiske verden og få indblik i Knud Rasmussens fantastiske ekspeditioner.

Nivaagaards Malerisamling inviterer børn ind i kunstens fortryllende univers. Med en imponerende samling af kunstværker fra forskellige perioder kan børn udforske farver, former og historier gennem kunstens øjne. 

Krudtværket i Frederiksværk byder på en anderledes kulturel oplevelse, hvor børn kan udforske historien bag byens industrielle udvikling. Den interaktive tilgang i Krudtværket gør det til et lærerigt sted for børn at forstå fortiden og dens betydning for nutiden.

Museum Nordsjælland tilbyder en bred vifte af kulturelle oplevelser for børn. Gennem interaktive udstillinger og lærerige aktiviteter bringes historien til live, og børn får mulighed for at fordybe sig i regionens rige kulturarv.

Vand, sand og natur ...

Vand og sand – nogle gange skal der ikke mere til for at gøre ungerne glade. Lækre børnevenlige sandstrande med lavt vand er bare den bedste legeplads, hvor I kan bygge sandslotte, grave kanaler og finde flotte sten og muslingeskaller. De fleste har livreddere i højsæsonen. Slotssøen i Hillerød og Danmarks største sø, Arresø, samt Esrum sø har fine sejlture for børnefamilier med Bådfarten, Den Lille færge og M/S Frederikke. Er vejret skidt så tag indenfor i svømmehallen. 

Interaktive og virtuelle oplevelser for børn og barnlige sjæle

Tag mobilen med og ud i det fri. Herude kan du jagte Pokémons, finde Kongens Dyr, lære mere om Danmarks konger og dronninger eller geocache dig gennem historien i Nordsjælland.