Gå til indhold
Hundested Sandskulptur Festival
Sommerens musikfestival i Tisvildeleje - Musik i Lejet

Se her hvad du skal opleve

Foto:Christian Warrer&Daniel Villadsen

Find de bedste begivenheder i Nordsjælland

Der er store begivenheder med internationalt vingefang, der er farverige festivaler med musik og teater – og så er der hele underskoven af lokale, interessante oplevelser, du ikke vil gå glip af. Fødevaremarkeder, historiske markeder, rundvisninger, sejlture, oplevelser særligt for børn, naturoplevelser, gratis oplevelser og meget mere.

Udendørs festivalen Musik i Lejet i Tisvildeleje

Sommerens fede musikfestivaler

© VisitNordsjælland
Foto: Daniel Villadsen

Hvad interesserer dig?

Nordsjælland er et af Danmarks smukkeste områder med en fantastisk natur og en rig kulturarv. Her er der rig mulighed for at opleve en lang række spændende events og aktiviteter, uanset om du er til musik, kunst, mad eller natur.

Hvis du er til musik, kan du opleve koncerter og festivaler i Nordsjælland Der er alt fra store festivaler som Musik i Lejet og Folkely Festival til mindre koncerter og arrangementer på lokale spillesteder og caféer. Der er også musikfestivaler og koncerter, der fokuserer på genrer som jazz, klassisk musik.

Kunst er også en vigtig del af Nordsjællands kulturliv. Her kan du opleve kunstudstillinger på museer og gallerier, eller du kan tage på en kunstvandring i det smukke landskab og opleve kunstværker i det fri. Nordsjælland har også en lang tradition for kunsthåndværk, så du kan finde alt fra keramik og glas til tekstil og smykker på de mange markeder og butikker.

Guidet tur i Fredensborg Slotshave

Sommerens guidede rundvisninger

Foto: VisitNordsjælland

Oplevelser efter geografi

Nordsjælland er ikke større, end at du nemt kan komme frem til de begivenheder, der interesserer dig. Alligevel kan det være rart at vide hvad der sker, lige dér hvor du er. 

Find alt fra store byfester til små intime koncerter i Hillerød. Har du lyst til en rundvisning på slottet, et fejende flot show i Royal Stage eller hygge med de lokale i Klaverfabrikken?

Hundested er især kendt for Sandskulpturfestivalen, men Folkely Festivalen sidst i august er også et besøg værd. Havnens kreative miljø har fine oplevelser til dig året rundt.

Græsted Veterantræf er nostalgi for fuld damp, mens Munkeruphus har fingeren på kunst- og designpulsen. Se skulpturer både inde og ude på Rudolph Tegners Museum og mød de lokale i Kulturhavn Gilleleje.

Hop ombord på Frederikke og sejl ud på Danmarks største sø, Arresø, tag til koncert i Gjethuset eller på rundvisning i byens historie på Krudtværket.

Festivalen Musik i Lejet er den store sommerbegivenhed, og det traditionsrige Kildemarked lokker med dejligt kunsthåndværk. Gør et fund hver sommerlørdag på loppemarkedet på Birkepladsen.   

Se store internationale udstillinger på Louisiana Museum of Modern Art, hvis du er til kunst, design og arkitektur, og få opvisning i ældgamle jagtmetoder på Falkonergården. og Fredensborg Slot inviterer indenfor i hele juli måned.

Året rundt i Nordsjælland

Kirsebæralléen i Humlebæk

Forår

Sommerferie ved Tisvilde Strand

Sommer

Parforcejagt landskabet i Nordsjælland. Stjernen i Dyrehaven

Efterår

Rudolph Tegners Museum - sneen dækker skulpturen i parken

Vinter

Share your wonders: