Tisvildeleje
Fra historiske fiskerlejer

til moderne kulturbyer

Byer i Nordsjælland

Nordsjællands byer har hver deres særlige DNA. Beliggenhed, natur, historie og transportveje har betinget deres udvikling og gjort dem til de interessante steder, de er i dag. Nogle er opstået omkring kongelige slotte, andre fortæller tidlig dansk industrihistorie og mange har en fortid som fiskerlejer langs Øresund og Nordkysten. Gå på opdagelse i nutidens moderne byer, de er fulde oplevelser med shopping, god mad og ikke mindst kultur og historie. 

Helsingør – Kronborg, kultur og søfart

Helsingør er fuld af historie, seværdigheder og autenticitet. En sprudlende og moderne kulturby med dybe rødder i historien.

Hillerød - Slotsbyen i det grønne

Med Frederiksborg Slot som fyrtårn, omfavnet af Gribskov og med et blomstrende handelsliv i centrum er Hillerød det ideelle udgangspunkt for at kombinere kultur, naturoplevelser og shopping i Nordsjælland.

Hundested & Lynæs - autentiske byer med charme og kant

Ved indsejlingen fra Kattegat til Isefjord og Roskilde fjord ligger den charmerende og autentiske havneby Hundested. Byen er helt sin egen – en blanding af moderne kulturhavn og aktiv erhvervshavn, hvor kuttere fra morgenstunden lander dagens fangst af friske fisk.

Liseleje - badeferie som i gamle dage

Sand, så langt øjet rækker, og klart blågrønt vand som frister til en dukkert. Store, solvarme sten i stranddiget, for Liseleje har lidt flere solskinstimer end de fleste steder i landet. Det er badeferie som i gamle dage.

Frederiksværk - fra kanoner til kanalidyl

Frederiksværk er opkaldt efter Frederik 5. og byen er vokset op omkring kongens industri og kanonstøberiet Gjethuset.

Gilleleje - fiskerbyen på toppen

Gilleleje, fiskerbyen ved Sjællands nordligste punkt, har formået at bevare det oprindelige fiskerlejes charme og idyl. Samtidig er den en levende kultur- og handelsby hele året.

Hornbæk – mere end mondæn badeby

Hornbæk har i mange år været kendt som Nordsjællands mondæne badeby hvor jetsettet mødes. Men Hornbæk er for alle, og med havet, dejlige badestrande og smuk natur i baglandet er her oplevelser og aktiviteter for hele familien året rundt – også uden for badesæsonen.

Tisvildeleje – historisk badeby og ung kultur

Tisvildeleje er den historiske badeby, hvor storbyens bohemer i generationer har søgt fred for rampelyset og det hektiske storbyliv. Men byen ved havet er ikke gået i stå, unge lokale ildsjæle står bag populær musikfestival.

Fredensborg – slotsbyen ved Esrum Sø

Fredensborg er en levende slotsby som er vokset op omkring Fredensborg Slot. Slottet er en arkitektonisk perle i Nordsjælland, og et af kongefamiliens foretrukne hjem. Fredensborg Slotshave ligger i gennemført barokstil smukt ned mod Esrum Sø, og er åben for alle.

Hørsholm - Karen Blixen og En kongelig affære

Hørsholm er rammen om det gode liv på Øresundskysten, med 3 golfklubber, en havn i luksusklassen og skønne slotshoteller. Og så har byen tilmed en spændende historie, som skildres i filmen En kongelig affære.

Humlebæk – hjemsted for Louisiana

Kulturby ved Øresund med et af verdens fineste kunstmuseer, Louisiana Museum of Modern Art.

Hyggelige små byer langs Den Danske Riviera

Ved Øresund og langs Nordkysten og dens bagland finder du hyggelige, mindre byer med hver deres charme.

Nivå – verdenskunst, tegl og fugleliv

Nivå ligger ved den brede, lavvandede Nivå Bugt på Øresundskysten. Området har et rigt fugleliv, en idyllisk havn og en dejlig strandpark. Byen havde ...

Espergærde – havn og strand ved Øresund

Espergærde er et oprindeligt fiskerleje på Øresundskysten lige syd for Helsingør. Byen har en dejlig lystbådehavn og badestrand, og har adgang til smu...

Snekkersten – et gammelt fiskerleje

Snekkersten ligger på den nordlige Øresundskyst mellem Helsingør og Espergærde, og er et af de mange oprindelige fiskerlejer langs Strandvejen. De små...

Dronningmølle – familievenlig badeby

Dronningmøllebugten har kilometervis af skøn familievenlig badestrand, men også spændende kulturoplevelser som Rudolph Tegners Museum & Statuepark...

Rågeleje – strandpromenade og stribede badehuse

Klassisk strandpromenade med ikoniske badehuse helt tæt på Kattegats bølger. Se de dristige wind- og kitesurfere optræde når vinden rigtigt tager fat.

Vejby Strand – tradition og fantastisk havudsigt

Vejby Strand er et fint, gammelt sommerhusområde, som ligger mellem Rågeleje og Tisvilde. Fra de høje stejle skrænter er der en fantastisk havudsigt o...

Græsted – hjemby for Nordsjællands Veterantog

Stationsbyen Græsted ligger lige nord for Gribskov, mellem skoven og Nordkysten. Græsted lægger remise til det stolte Nordsjællands Veterantog. Det er...

Helsinge – Nordkystens handelsby

Helsinge er den sidste store handelsby du rammer, før du når det skønne sommerland ved Tisvildeleje, Vejby Strand og Rågeleje.