Kultur byer i nordsjælland kulturhavnen
Fra historiske fiskerlejer

til moderne kulturbyer

Fiskerhus i Hornbæk

Byer i Nordsjælland

Nordsjællands byer har hver deres særlige DNA. Beliggenhed, natur, historie og transportveje har betinget deres udvikling og gjort dem til de interessante steder, de er i dag. Nogle er opstået omkring kongelige slotte, andre fortæller tidlig dansk industrihistorie og mange har en fortid som fiskerlejer langs Øresund og Nordkysten. Gå på opdagelse i nutidens moderne byer, de er fulde oplevelser med shopping, god mad og ikke mindst kultur og historie. 

Helsingør

Et overflødighedshorn af historie, seværdigheder og autenticitet. Helsingør er en sprudlende og moderne kulturby med dybe rødder i historien.

Hillerød

Med Frederiksborg Slot som historisk vartegn, Danmarks næststørste skov som nabo og et blomstrende handelsliv i centrum er Hillerød det ideelle udgangspunkt for at kombinere kultur, naturoplevelser og shopping.

Hundested

Ved indsejlingen fra Kattegat til Isefjord og Roskilde fjord ligger den charmerende havneby Hundested. Byen er helt sin egen – en blanding af moderne kulturhavn og aktiv erhvervshavn, hvor kuttere fra morgenstunden lander dagens fangst af friske fisk.

Liseleje

Badeferie som i gamle dage. Sand, så langt øjet rækker, og klart blågrønt vand som frister til en dukkert. Store, solvarme sten i stranddiget, for Liseleje har lidt flere solskinstimer end de fleste steder i landet.

Frederiksværk

Frederiksværk er opkaldt efter Frederik den 5. og byen er vokset op omkring kongens industri og kanonstøberiet Gjethuset.

Gilleleje

Gilleleje, fiskerbyen ved Sjællands nordligste punkt, har formået at bevare det oprindelige fiskerlejes charme og idyl. Samtidig er den en levende kultur- og handelsby hele året.

Hornbæk

Med naturen og havet som nabo er der udfoldelsesmuligheder i Hornbæk året rundt. Både forår, efterår, sommer og vinter, er alle dage på toppen af Nordsjælland smukke og givende.

Tisvildeleje

Tisvildeleje er den historiske badeby, hvor storbyens bohemer i generationer har søgt fred for rampelyset og det hektiske storbyliv.

Fredensborg

Fredensborg er en levende slotsby, som er vokset op omkring Fredensborg Slot. Slottet er en perle i Kongernes Nordsjælland, og et af kongefamiliens foretrukne hjem.

Hørsholm

Hørsholm er rammen om det gode liv på Øresundskysten, med 3 golfklubber, en havn i luksusklassen og skønne slotshoteller. Og så har byen en spændende historie.

Humlebæk

Kulturby ved Øresund med et af verdens fineste kunstmuseer, Louisiana Museum of Modern Art.

Hyggelige små byer langs Den Danske Riviera

Ved Øresund og langs Nordkysten og dens bagland finder du hyggelige, mindre byer med hver deres charme.

Nivå

Nivå ligger ved den brede, lavvandede Nivå Bugt på Øresundskysten. Området har et rigt fugleliv, en idyllisk havn og en dejlig strandpark. Byen havde ...

Espergærde

Espergærde er et oprindeligt fiskerleje på Øresundskysten lige syd for Helsingør. Byen har en dejlig lystbådehavn og badestrand, og har adgang til smu...

Snekkersten

Snekkersten ligger på den nordlige Øresundskyst mellem Helsingør og Espergærde, og er et af de mange oprindelige fiskerlejer langs Strandvejen. De små...

Dronningmølle

Skøn familievenlig sandstrand og spændende seværdigheder

Rågeleje

Klassisk strandpromenade med ikoniske badehuse og det blå, blå hav

Vejby Strand

Vejby Strand er et fint, gammelt sommerhusområde, som ligger mellem Rågeleje og Tisvilde.

Græsted

Stationsbyen Græsted ligger lige nord for Gribskov, mellem skoven og Nordkysten. Det er en gammel by, hvor den ældste del omkring kirken, gadekæret og...

Helsinge

Helsinge er den sidste store handelsby du rammer, før du når det skønne sommerland ved Tisvildeleje, Vejby Strand og Rågeleje.