Lynæs - Idyllisk fiskerleje og surferparadis

Foto: Daniel Overbeck

Lynæs ligger, som navnet afslører, i ly af de høje skrænter på næsset ved indsejlingen til Isefjord, ca. 2 km fra Hundested. Det idylliske fiskerleje er et af Danmarks ældste og tusindvis af lystsejlere fra Isefjord, Roskilde Fjord og Kattegat lægger vejen forbi den hyggelige lystbådehavn.

Foto: Halsnæs Kommune
Foto: Tine Uffelmann

I Lynæs venter masser af skønne oplevelser for hele familien. Ved havnen finder du legeplads og en oplevelsesbro for børn samt grillområder, havbad og to shelters med bålsted til fri afbenyttelse. Sommeren igennem er der forskellige aktiviteter og koncerter på molen. Hold fx øje med ”Live i Lynæs”, der sørger for lækker livemusik fem fredage i løbet af sommeren.

Får du lyst til en frokost eller lidt lækkert, har havnen spisesteder og et ishus, og du kan også købe frisk fisk med hjem. Med andre ord er der altså al mulig grund til at slå et smut forbi Lynæs og mærke stemningen.

Vidste du for øvrigt, at den berømte Lynæsjolle stammer her fra området?

"Lynæs - Der hvor vinden blæser den rigtige vej"

Foto: Sarah Rønholt

En aktiv dag på vandet

Hos Lynæs Surfcenter kan du prøve kræfter med diverse former for vandsport – lige fra windsurfing til SUP og kajak. Er du nybegynder, kan du booke en instruktør, og er du allerede rigeligt øvet, kan du nøjes med at leje udstyr og hoppe direkte ud i bølgerne.

Surfcentret kan bedst beskrives som et ”mikroresort” med rødderne solidt plantet i surf-kulturen. Det er bygget op med en særlig atmosfære, som får dig til at sænke skulderne, så snart du lander. Her er åbent for alle, uanset om du skal surfe, nyde en burger på stedets café eller bare se solen gå ned.

Surfing ved Lynæs

Lynæs Surfcenter

Foto: Lynæs Surfcenter