Gå til indhold
Dronningmølle Strand

Dronningmølle – familievenlig badeby

Foto: VisitNordsjælland

Dronningmøllebugten har kilometervis af skøn familievenlig badestrand, men også spændende kulturoplevelser som Rudolph Tegners Museum & Statuepark i baglandet.

Munkeruphus
Foto: Daniel Villadsen
Dronningmølle Strand
Foto: Tine Uffelmann

Mellem Hornbæk og Gilleleje strækker Dronningmøllebugten sig i en blid bue med en vidunderlig lang, familievenlig badestrand. Vandet bliver kun langsomt dybt, så stranden er perfekt til småbørn der kan lege i de små indsøer og lavvandede pools. Slå jer ned på den brede, finkornede sandstrand eller find jeres egen gryde i klitterne – og nyd lange, afslappede feriedage i sommersolen.

Fra stranden kan du vandre ind i land gennem en bred, grøn smeltevandsdal til det fredede natur- område Rusland, hvor Rudolph Tegners Museum & Statuepark ligger.

Går du langs stranden mod Gilleleje, kommer du til Munkeruphus, et spændende kunstudstillingshus, som har fingeren på pulsen med hensyn til kunst og design.

Hop på cyklen og besøg Esrum Kloster få km. syd for Dronningmølle. Klostret var i middelalderen en magtfaktor i Norden, i dag er det en moderne oplevelses attraktion som er spændende at besøge for hele familien.  

Bag stranden venter store oplevelser

Hvad enten du elsker kultur, vandring, at fiske eller shoppe, så har Dronningmølle det hele. Her får du vores bedste tips til udflugter til vands, til lands og i luften i den familievenlige badeby, som er kendt for sin vidunderlige hvide sandstrand og smukke statuepark.

Praktisk information

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie i Dronningmølle 

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, find en blå flag strand og hvor lejer man en cykel? 

Share your wonders: