Dronningmølle Strand

Dronningmølle – familievenlig badeby

Foto: VisitNordsjælland

Dronningmøllebugten har kilometervis af skøn familievenlig badestrand, men også spændende kulturoplevelser som Rudolph Tegners Museum & Statuepark i baglandet.

Mellem Hornbæk og Gilleleje strækker Dronningmøllebugten sig i en blid bue med en vidunderlig lang, familievenlig badestrand. Vandet bliver kun langsomt dybt, så stranden er perfekt til småbørn der kan lege i de små indsøer og lavvandede pools. Slå jer ned på den brede, finkornede sandstrand eller find jeres egen gryde i klitterne – og nyd lange, afslappede feriedage i sommersolen.

Fra stranden kan du vandre ind i land gennem en bred, grøn smeltevandsdal til det fredede naturområde Rusland, hvor Rudolph Tegners Museum & Statuepark ligger.

Går du langs stranden mod Gilleleje, kommer du til Munkeruphus, et spændende kunstudstillingshus, som har fingeren på pulsen med hensyn til kunst og design.

Hop på cyklen og besøg Esrum Kloster få km. syd for Dronningmølle. Klostret var i middelalderen en magtfaktor i Norden, i dag er det en moderne oplevelses attraktion som er spændende at besøge for hele familien.  

 

Bag stranden venter store oplevelser

Når der skal ske lidt mere end at dase på stranden og svømme i det rene, friske havvand, er der spændende natur- og kulturoplevelser i Dronningmølles bagland. 

Esrum Kloster og Møllegård

Esrum Kloster var i 1100-tallet cisterciensernes centrum i Danmark. I dag er der arrangementer året rundt for børn og voksne, der kan opleve livet i middelalderen.

Munkeruphus - samtidskunst i historisk kunstnerhjem

Munkeruphus er et levende kunsthus med skiftende udstillinger af samtidskunst, kunsthåndværk, design og arkitektur. Det smukke, fredede træhus ligger i en park ud mod Øresund, på Nordsjællands kyststrækning mellem Dronningmølle og Gilleleje. Munkeruphus var fra 1958 – 1982 hjem og arbejdss...

Rudolph Tegners Museum & Statuepark

Gå i de lyngklædte bakker mellem statuer af kraftfulde mænd og kvinder. Fortsæt ind i museet, der runger som en katedral, og se billedhuggerens enorme værker i gips, marmor og bronze.

Her kan du bo godt i ferien

Mennesker er forskellige - nogle vil sove komfortabelt i en blød seng, mens andre elsker at mærke naturens nærhed på en luftmadras under teltdugen.Du kan få det som du vil ha' det i Dronningmølle. Her er en dejlig strandcamping, hvor der også udlejes hytter, her er Bed & Breakfast og så er der mulighed for at leje sommerhus gennem flere forskellige bureauer. 

Dronningmølle Strandcamping

Velkommen til  Dronningmølle Strandcamping som er en 4-stjernet campingplads beliggende i Dronningmølle ved en af Nordsjællands bedste badestrande.  ...

Munkerupgaard | Sov godt

Munkerupgaard ligger på en af de smukkeste beliggenheder mellem Gilleleje og Hornbæk, med udsigt ud over Kattegat og Kullen på den svenske kyst.

Novasol Gilleleje

Novasol er repræsenteret med servicekontor i Gilleleje. Her er vore dygtige medarbejdere altid parate til at hjælpe dig med alt det praktiske samt giv...

Dancenter Gilleleje

DanCenter sommerhusudlejning i Nordsjælland DanCenter udlejer sommerhuse langs hele den Nordsjællandske kyst, og vi står for udlejningen af mere e...

Tid til nydelse

Jordbær og hindbær med himmelsk smag, hjemmelavet is af de allerbedste råvarer og sprøde økologiske grøntsager fra den lokale landmand. Så bliver det ikke meget bedre. Og husk: Du skal være god ved dig selv - også i ferien!

Birkely Grøntsager

På gården Birkelys som er en lille vejbutik i Villingerød ved Dronningmølle, er der salg af kartofler og grøntsager. Alle grøntsagerne sælges direkte ...

Esromgaard

Esromgaard ligger i Esrum tæt på Esrum Kloster. Her finder du friske jordbær i jordbærsæsonen samt en masse andre friske grøntsager og fra markerne sa...

Gundekildegaard | Jordbærcaféen

På vejen mellem Vejby og Rågeleje finder du Gundekildegaard og Jordbærcaféen. Når du kører ned ad Jordbærallén kommer du til den gamle firelængede Gun...

Små Spanske Fristelser

Små Spanske fristelser  - hyggelig lille restaurant i badebyen Dronningmølle.

Praktisk information

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie i Dronningmølle 

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, find en blå flag strand og hvor lejer man en cykel?