Liseleje - badeferie som i gamle dage

Foto: Ann Jørgensen

Sand, så langt øjet rækker, og klart blågrønt vand som frister til en dukkert. Store, solvarme sten i stranddiget, for Liseleje har lidt flere solskinstimer end de fleste steder i landet. Det er badeferie som i gamle dage.

Liseleje er en hyggelig, afslappet badeby, hvor familier gennem generationer har tilbragt sommeren. Blot en times kørsel fra København er du i en helt anden verden, som går lidt langsommere og får dig helt ned i gear.

Solbadning i klitterne, lange traveture i strandkanten og uspoleret hedelandskab på Melby Overdrev. Naturoplevelser, som er balsam for sjæl og krop.

Men også en badeby som summer af liv hele sommeren, med Torvedage, Liseleje-ugen, Ølfestival og hyggelige caféer, restauranter og vintagebutikker. Og til børnene en af landets smukkeste naturlegepladser, Havtyren.

Kommer du om efteråret eller om vinteren, er oplevelsen ligeså stor, bare anderledes. Mærk naturens vældige kræfter, lyt til blæsten og det brusende hav. Og nyd den enestående solnedgang – hele året rundt.

 

Det skal du glæde dig til

Stranden, havet og himlen - naturen er den største seværdighed i Liseleje. Men derfor kan du jo godt lade dig inspirere til flere oplevelser og aktiviteter. Naturlegepladsen Havtyren er ikke uden grund et hit hos børnefamilier, og Melby Overdrev er et sjældent naturområde for Sjælland, en åben hede med en usædvanlig rigdom af planter og insekter.

Oplevelser i Halsnæs, du ikke vil gå glip af

Halsnæs er et område fyldt med spændende seværdigheder og oplevelser året rundt. Vi har samlet nogle af højdepunkterne her, som en anbefaling til dig.

Hvad sker der i Liseleje?

Start dagen med morgen-yoga på stranden og syng solen ned sammen med lokale – en rigtig Liseleje begivenhed. Gør fund på Torvemarkedet om lørdagen og byg din egen drage, når det går løs med Liseleje-ugen. Find det hele her.

Liseleje Strand

En af Danmarks dejligste strande beliggende ved Kattegat. Stranden i Liseleje breder sine vinger af sand og er utrolig børnevenlig. Der er livredder p...

Havtyren Naturlegeplads

HAVTYREN  er en skøn naturlegeplads med en masse aktivitets muligheder for børn. Legepladsen ligger i Liseleje på vejen ned mod stranden.

Liselegelandet

Lige over for Danmarks største naturlegeplads Havtyren og kun 100 meter fra den børnevenlige strand ligger Liselegeland. Her er en fin bane med elektr...

Melby Overdrev - Sjællands største hede

Melby Overdrev er den største hede på Sjælland og ét af de mest særegne og spændende naturområder i Halsnæs. Gå tur, se på planter og insekter, eller ...

Overnatning

På ferien skal du bo godt. Find overnatning der passer til dig og din familie, så I har et godt udgangspunkt for en dejlig, afslappet ferie.

Alt om Liseleje

Find alt hvad du behøver at vide om Liseleje her, inklusiv attraktioner, spisesteder, seværdigheder mm.

Restauranter & caféer

Når dagen går på hæld og du går hjem fra stranden, er det tid til lidt godt at spise. Liseleje har flere små, men gode restauranter - vil du hellere lave maden selv, er der mange små charmerende gårdbutikker i området, med alt fra lækkert kød til friske grøntsager.

Restauranter & caféer

Lad roen falde på dig med en god kop kaffe eller et glas perlende øl eller vin, mens du nyder udsigten og atmosfæren i badebyen Liseleje. Er du sulten, er der mulighed for både frokost og en god middag.

Gårdbutikker

Stalddørssalg af dugfriske bær og grøntsager og markeder med lokalt producerede fødevarer - Halsnæs og Nordsjælland er kendt for sine kvalitetsprodukter og mange små gårdbutikker, spredt ud over landskabet.

Besøg en landsby

Der er mange smukke og interessante steder at besøge i området, men vi anbefaler især at du stopper op ved en af disse små landsbyer.

Torup landsby

Den lille landsby Torup som ligger mellem Hundested og Frederiksværk er hjemsted for den økologiske landsby Dyssekilde.

Fiskerlejet Kikhavn

Idylliske Kikhavn ved Hundested er en gammel fiskerby og landsby på nordsiden af Halsnæs i Nordsjælland.

Lynæs

Lynæs ligger, som navnet siger, i ly af de høje skrænter på næsset ved indsejlingen til Isefjord, lige syd for Hundested. Det idylliske fiskerleje er ...

Ølsted

Syd for Frederiksværk ligger Ølsted. Midt i den smukkeste natur og med udkig så langt som til Lynæs og Roskilde Domkirke.

Praktisk information

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie i Liseleje

Find åbningstider på turistinformationen i Halsnæs, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin 2020, find en blå flag strand og hvor lejer man en cykel?