Årstiden skifter

VisitNordsjælland
Foto:Daniel Overbeck&Tine Uffelmann

Sensommer -og efterår i det nordlige Sjælland

Sensommeren og efteråret er et af årets smukkeste tidspunkter at holde ferie på eller tage en tur ud i det fri. Den intense blå himmel, det varme gyldne lys og naturens skiftende farver er den perfekte kulisse til at opleve de historiske slotte og mærke den friske luft ved skov og strand.

Tag børnene med ud og oplev, hvordan efteråret kan bruges til at være aktiv på cykel eller ved vandet. Gå på opdagelse og find svampe og blade i skovbunden og mærk skovens dybe stille ro. Tag en tur ud til kysten, få farve i kinderne og find sjove sten langs strandkanten. Eller lad nysgerrigheden guide jer frem til sjove og stærke museumsoplevelser for både voksne og børn. Lad jer inspirere af det varierede udvalg af oplevelser, der præsenteres på denne side, og sæt kurs mod en særlig tid med uforglemmelige eventyr.

Hvad skal du opleve i efteråret

Store attraktioner skal krydres med aktuelle begivenheder, som foregår lige netop nu. Det kan være en svampetur, et lokalt madmarked eller en særlig musikoplevelse eller uhygge til Halloween. Se hvad der sker i Nordsjælland netop nu.

Det er også for børn...

Når børn er glade er forældre det også. Ferie er et frirum til at være sammen – find masser af hyggelige, sjove og seje oplevelser i børnehøjde i efterårsferien. Løs gåder på klostret i Esrum, klæd dig ud i historiske dragter på Frederiksborg Slot eller prøv kræfter med portrætkunst, oplev det imponerende show når falkene letter i Fredensborg eller lad dig skræmme fra vid og sans til horror walken gennem gaderne i Hillerød. Det og meget mere kan du opleve i uge 42 som er efterårsferien. 

Flyt dig – få en kunstoplevelse der rykker

God kunst skal gøre noget ved os, og ikke bare være behagesyg dekoration. Nordsjællands kunstmuseer har noget på hjerte og fingeren på pulsen – og barren ligger højt. Både hos de helt store og de mere skjulte perler.

Madoplevelser og shopping

I Nordsjælland værdsætter vi madkulturen og udforsker både det moderne og det klassiske. Her findes et væld af restauranter, caféer, street-food marked, lokale specialiteter, friske råvarer og fødevaremarkeder. Så glem ikke nydelsen, når du besøger Nordsjælland i efteråret. 

Tag på tur i naturen

© VisitNordsjælland
Foto: Daniel Villadsen