Torup

Landsbyen Torup ligger midt mellem Frederiksværk og Hundested. Selvom her kun bor få hundrede mennesker, er her er masser af liv.

Torup er hjemsted for Økosamfundet Dyssekilde. Her kan du blive inspireret af arkitekturen og den bæredygtige livsstil. Læg gerne vejen forbi Café Torup, hvor du kan stille kaffetørsten eller deltage i fællesspisning.
Torup Bogby byder på antikvariske bøger, og i Kældergalleriet under den lokale brugs, kan du se spændende kunstværker. Himmelstorm Festival er et mekka for fede koncerter, artist-opvisninger, kunst og workshops. Du kan også fylde køleskabet op med lækre, lokale råvarer på Torup Marked og lære mere om betegnelsen ”kilometermad”.

Torup byder på mange spændende bevægelsesaktiviteter. Hvert år midt i juli frister Torup Bevægelsesfestival med en bred vifte af tilbud lige fra yoga og dans til spirituel sang og meget mere.
Der går tog til Torup – og det stopper kun et par kilometer fra stranden. Hvis du ikke selv har cykel med, kan du leje en på Dyssekilde Station. 

Del denne side

Torup Kirke

Torup Kirke er fra 1100-tallet. 

Himmelstorm Festival i Torup

Sidste weekend i juli måned lyder der glade toner fra Himmelstorm Festivalen i landsbyen Torup ved Hundested