VisitNordsjælland

Frederiksværk - fra kanoner til kanalidyl

Frederiksværk er opkaldt efter Frederik 5. og byen er vokset op omkring kongens industri og kanonstøberiet Gjethuset.

Frederiksværk by er præget af kanalen, der forbinder Arresø med Roskilde Fjord. Gennem bymidten løber vandet langsomt og fører naturen ind i centrum. Kanalen er selve byens livsnerve, idet den allerede i 1700 tallet leverede energi til industrien på stedet.

Den menneskeskabte kanal kan følges hele vejen gennem skoven til Danmarks største sø, Arresø. Her kan man i sommerperioden komme på sejltur med det smukke træskib M/S Frederikke. Har du lyst til at se byen fra en anden vinkel af, kan du leje en kano på vandrehjemmet og tage på kanotur gennem Frederiksværks kanaler til Arresø eller ud til Roskilde Fjord. 

Nyd en pause på ét af byens torve og pladser; det hyggelige Nordtorv, det nye Valsetorv eller på plænen foran byens Kulturhus Gjethuset. Den majestætiske bygning huser året rundt udstillinger, koncerter og andre kulturelle tilbud.

Frederiksværk er også kendt for det stolte vartegn Krudtværket, hvor krudtet blev blandet, og kugler til kanonerne ved Dybbøl blev støbt. På krudtværket kan du se de gamle vanddrevne maskiner i funktion og der er daglige omvisninger i sommerperioden. 

Velkommen til Frederiksværk. 

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

3300 Frederiksværk

Koordinater

Længdegrad : 12.019584

Breddegrad : 55.975541

Seværdigheder og aktiviteter

I industribyen Frederiksværk kan du besøge det gamle krudtværk, som fortæller historien om det livsfarlige arbejde med krudtfremstilling. Du kan komme med på spændende tematiske byvandringer i sommerperioden eller tage på en smuk sejltur med M/S Frederikke på Danmarks største sø, Arresø. 

Praktisk information

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie i Frederiksværk

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, og hvor kan man leje en cykel?