Dronningerunden-Cykelrute

Foto: VisitNordsjælland
Aktiviteter
Turforslag
Adresse

Egevangen 3 B

2980 Kokkedal

Kontakt

Dronningerunden, ca. 40 km gennem Fredensborg Kommune på cykel.
Ruten går gennem alle fire store bysamfund i kommunen: Kokkedal, Nivå, Humlebæk og Fredensborg. Undervejs passeres en perlerække af smukke landsbyer, landskaber og seværdigheder. 

Fredensborgruten

Ruten kan med fordel følges med uret.

Ruten starter idyllisk langs Langstrup Å-stien, og fører gennem både marker, rørskove og skov. I Fredensborg følges stisystemet gennem villakvartererne, og der kan aflægges et besøg på Fredensborg Slot. Turen går herefter tilbage til Nivå ad mindre veje, og der kan aflægges besøg på enten Teglværksmuseet, ringovn.dk eller Nivaagaards Malerisamling. Læg mærke til lersøerne ved Nivå, som er skabt efter udvindingen af ler til teglværkerne. Turen slutter ved Nivå Bugt Strandenge, hvor en overnatning på Nivå Camping kan anbefales.

Dagens højdepunkt

Fredensborg Slot

Fredensborg Slot og Slotskirke

Fredensborg Slot har i mange år haft særstatus som regentparrets mest benyttede residens. Det smukke 1700-tals barokslot danner ofte rammen om større officielle statsbesøg og familiebegivenheder i kongefamilien.

Tronfølgerparret og deres børn henlægger ligeledes deres sommerresidens til slottet, men trods det er der adgang for offentligheden i juli måned.

Slotskirken er åben mange af årets søn- og helligdage i forbindelse med gudstjenester.

ligger mod syd Nivå Havn – et yndet mål for sejlere – og Nivå Strandpark med fine bademuligheder og et enestående fugleliv.

På Nivaagaards Malerisamling er der en meget fin samling af Europas store malere.

Mod nord i Humlebæk ligger Museet for Moderne Kunst, Louisiana, som har både permanente og skiftende udstillinger.

Længde: 27,8 km.

Tid: 2 1/4 time

Børneegnet: Nej

Grus 45 %, asfalt 55 %

———————————————————————————————————————————

———————————————————————————————————————————

Fredensborg

Fredensborg er en hyggelig by, der er vokset op omkring slottet. Her finder man forskellige specialbutikker i Jernbanegade som er byens gågade. Bliver du sulten er der både i Fredensborg på Store Kro og i det nærliggende Asminderød gode restauranter. Om sommeren sejler der en turbåd på søen fra Skipperhuset. Her kan der også lejes kanoer og kajakkerfor dem, som selv vil bestemme farten og opdage naturen og nydes en frokost.

Fredensborg er et fantastisk sted for hele familien, og er du heldig, kan du møde den kongelige familie, som har sommerresidens her. Besøg også gerne museumsparken og statueparken.

Cykelskilte, der markerer ruten, er sat op og gør det nemt at finde ruten. Hent ruten her

Øvrige cykelstier: Langstrupstien (14 km), Prinsesse Isabella ruten (5,8 km) Store Donse Dam/Tokkekøb Hegn (5,5 km), Humlebæk Strand/Krogerup (6,5 km), Fredtoften/Stasevang (3,5 km) og På mountainbike i Lave Skov.

God fornøjelse.

Adresse

Egevangen 3 B

2980 Kokkedal

Relaterede produkter

Opdateret af:
VisitNordsjælland