Cykel gennem Frederiksborg slot

Oplev Nordsjælland på cykel

Foto: Daniel Overbeck

Nordsjælland er som skabt for cyklister på jagt efter gode oplevelser. Området er gennemskåret af cykelruter: Oplev de prægtige slotte på Slotsruten langs hav og søer. Besøg små kystbyer, hvor stråtækte huse omgivet af stokroser og brosten tager dig tilbage i tiden.

Nyd roen på nordkystruten langs havet med udsigt til hvide sandstrande og bølger, der frister. Eller lad pedalkraften lede dig ind i landet til skovens dybe, stille ro på rute 105 og 110 – til UNESCO-verdensarv - og Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Alle kan være med på cykel i Nordsjælland. Cykler, der kan lejes, lånes eller medbringes hjemmefra. Cykling er en af de bedste måder at tilbringe ferien på.

Udvalgte skiltede cykelruter i Nordsjælland

Nordkyststien rute 47

Længde: 65 km  Sværhedsgrad: Medium    Kør på cykel gennem små hyggelige kystbyer med rig mulighed for at tage en dukkert.

Slotsruten

Længde: 75 km Sværhedsgrad: Medium   Cykeltur igennem landskaber skabt til datidens kongejagter.

Dronningerunden

Længde 40 km Sværhedsgrad: Let Cykelruten er for dig som vil se mindre byer, smuk natur og skønne udsigter.

Cykelrute 33

Længde 27 km Sværhedsgrad: Medium Cykelruten er den den hurtigste cykelrute fra Hillerød til stranden i Gilleleje.

Parforce Cykelrute 105

Længde: 15 km | Sværhedsgrad: Let. Kør på cykel fra Frederiksborg Slot forbi Badestueslottet, ud i Parforcejagtlandskabet forbi Nødebo til midten af stjernen. Cykl ud fra midten af stjernen af Pælevej på vej tilbage mod Hillerød.

Parforce Cykelrute 110

Parforce Cykelrute 110: Længde: 10 km | Sværhedsgrad: Let. Kør på cykel fra Frederiksborg Slot ud i Parforcejagtlandskabet af Kongevejene til midten af Kongestjernen med kompasstenen i midten. Cykl gennem Barokhaven på vej tilbage til slottet.

Se alt

Skiltede cykelruter

Foto: Tine Uffelmann

Turforslag

Foto: Tine Uffelmann

Mountainbike

Foto: VisitNordsjælland

Praktisk info til jeres cykelferie

Der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du rejser rundt på cykel i Danmark. Vi har samlet nogle af de informationer, du skal bruge på din cykeltur eller ferie. 

Cykeludlejning i Nordsjælland

Vil du opleve Nordsjælland på to hjul, så er der gode muligheder for at leje eller låne cykler i området. Flere cykelforhandlere har deres egen udlejnings service til rimelige priser. Her er også dygtige mekanikere, der hjælper med reparationer på lejet, lånt eller egen cykel.

Nordsjællandskort med cykelruter

Med Nordsjællandskortet på hånden får du et flot oversigtskort som indeholder cykelruter og vandreruter i Nordsjælland. Tag kortet med i lommen eller tasken på din tur rundt i det nordsjællandske landskab. Kortet giver dig det store overblik over Nordsjælland.

Regler, tips og tricks til cykelturen

Der er flere ting man skal være opmærksom på når man rejse rundt på cykel. I Danmark har vi en cykelkultur som de færreste kan prale med – Vores storbyer er små, terrænet er fladt og det danske landskab er smukt. 12000 km cykelruter tværs over landet sikre dig en uforglemmelig ferie.

Værd at vide om cykelferie i Nordsjælland

 

Du kan købe et cykelkort over Nordsjælland med skiltede cykelruter, nationale, regionale og lokale ruter

 

Du kan mange steder leje en toptunet cykel til ferien og lade den gamle cykel holde ferie derhjemme

 

Cykler kan medtages i Lokaltog og S-tog (gratis) og Kystbanen København-Helsingør (mod køb af cykelbillet)


 


 

Overnatning på cykelturen

Planlægger du en længere cykeltur eller cykelferie i Nordsjælland, så se vores samling af overnatningssteder . I Nordsjælland er der en lang tradition for Bed & Breakfasts og badehoteller , der findes mange muligheder langs kysten, men også i de historiske skovområder. Derudover fi...