Cykel gennem Frederiksborg slot

Oplev Nordsjælland på cykel

Foto: Daniel Overbeck

Nordsjælland er som skabt for cyklister på jagt efter gode oplevelser. Området er gennemskåret af cykelruter: Oplev de prægtige slotte på Slotsruten langs hav og søer. Besøg små kystbyer, hvor stråtækte huse omgivet af stokroser og brosten tager dig tilbage i tiden.

Nyd roen på Kystruten langs havet med udsigt til hvide sandstrande og bølger, der frister. Eller lad pedalkraften lede dig ind i landet til skovens dybe, stille ro på rute 105 og 110 – til UNESCO-verdensarv - og Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Alle kan være med på cykel i Nordsjælland. Cykler, der kan lejes, lånes eller medbringes hjemmefra. Cykling er en af de bedste måder at tilbringe ferien på.

Udvalgte cykelruter i Kongernes Nordsjælland

Louisiana-ruten

Længde: 25 km   Sværhedsgrad: Let Oplev det moderne Nordsjællands kunst og arkitektur set fra cyklen.

Slotsruten

Længde: 75 km Sværhedsgrad: Medium   Cykeltur igennem landskaber skabt til datidens kongejagter.

Kroneruten

Længde 135 km Sværhedsgrad: Svær Cykelruten er for dig som vil se slotte, fiskerbyer og strande.

Nordkyststien rute 47

Længde: 65 km  Sværhedsgrad: Medium    Kør på cykel gennem små hyggelige kystbyer med rig mulighed for at tage en dukkert.

Parforce Cykelrute 105

Længde: 15 km | Sværhedsgrad: Let. Kør på cykel fra Frederiksborg Slot forbi Badestueslottet, ud i Parforcejagtlandskabet forbi Nødebo til midten af stjernen. Cykl ud fra midten af stjernen af Pælevej på vej tilbage mod Hillerød.

Parforce Cykelrute 110

Parforce Cykelrute 110: Længde: 10 km | Sværhedsgrad: Let. Kør på cykel fra Frederiksborg Slot ud i Parforcejagtlandskabet af Kongevejene til midten af Kongestjernen med kompasstenen i midten. Cykl gennem Barokhaven på vej tilbage til slottet.

Se alt

Alle cykelruter i Nordsjælland

Foto: Tine Uffelmann

Mountainbikeruter i Nordsjælland

Foto: VisitNordsjælland

Praktisk info til jeres cykelferie

Der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du rejser rundt på cykel i Danmark. Vi har samlet nogle af de informationer, du skal bruge på din cykeltur eller ferie. 

Cykeludlejning i Nordsjælland

Vil du opleve Nordsjælland på to hjul, så er der gode muligheder for at leje eller låne cykler i området. Flere cykelforhandlere har deres egen udlejnings service til rimelige priser. Her er også dygtige mekanikere, der hjælper med reparationer på lejet, lånt eller egen cykel.

Nordsjællandskort med cykelruter

Med Nordsjællandskortet på hånden får du et flot oversigtskort som indeholder cykelruter og vandreruter i Nordsjælland. Tag kortet med i lommen eller tasken på din tur rundt i det nordsjællandske landskab. Kortet giver dig det store overblik over Nordsjælland.

Regler, tips og tricks til cykelturen

Der er flere ting man skal være opmærksom på når man rejse rundt på cykel. I Danmark har vi en cykelkultur som de færreste kan prale med – Vores storbyer er små, terrænet er fladt og det danske landskab er smukt. 12000 km cykelruter tværs over landet sikre dig en uforglemmelig ferie.

Service og reparation af din cykel på ferien

Foto: VisitNordsjælland

Camping, B&Bs og badehoteller til cykelferien

Planlægger du en længere cykeltur eller cykelferie i Nordsjælland, så se vores samling af overnatningssteder. I Nordsjælland er der en lang tradition for Bed & Breakfasts og badehoteller, der findes mange muligheder langs kysten, men også i de historiske skovområder. Derudover finder du flere hoteller med gourmetmad og spafaciliteter, hvis du skal på en luksuscykeltur. Cykler du med teltet på cyklen kan du overnatte på en af de mange campingpladser. Går din cykelferie igennem Helsingør, kan du overnatte på det cykelvenlige hotel Sleep2Night

Find overnatning til din cykelferie

Foto: Hotel Villa Brinkly