Idylliske Kikhavn

Kikhavn 

Det gamle fiskerleje Kikhavn ligger tæt på Hundested. Kikhavns historie strækker sig tilbage til 1200-tallet og er derfor det ældste fiskerleje i Halsnæs. Selvom Kikhavn både har været udsat for en stor brand og bølgernes ødelæggende kræfter, så ser byen i dag næsten ud som for 200 år siden. De charmerende gårde med stråtag ligger på hyggelige smalle gader og er omkranset af stokroser. Den idylliske stemning bliver understreget af Kikhavns fredelige og bilfri miljø, hvor børnene trygt kan bevæge sig rundt lege på gader og stræder.

Der bor ca. 25 indbyggere i idylliske Kikhavn. Om sommeren er der endnu flere, som vil opleve Kikhavn, så indbyggertallet runder ca. 700 personer. Der er ikke et stort udvalg af butikker, men du kan nyde en kop kaffe eller en is i gårdbutikken Kik-forbi.

Det er oplagt at pakke picnic-kurven og hoppe i vandet ved Kikhavns fine strand. Derefter kan turen gå mod Spodsbjerg Fyr, Knud Rasmussens Hus og Fyrgården, hvor du kan nyde den måske allersmukkeste udsigt i hele Halsnæs-området.

I juli måned kommer gæster langvejs fra for at gå på opdagelse på Kikhavns store årlige loppemarked - så kom og gør et godt fund og nyd den hyggelige stemning. 

 

Del denne side

Besøg Knud Rasmussens Hus

Polarforsker Knud Rasmussens Hus ligger høj placeret med den smukkeste udsigt over Kattegat

Loppemarked i Kikhavn

Stort loppemarked sidste weekend i juli i det lille fiskerleje Kikhavn mellem stråtægte gårde og huse.

Idylliske Kikhavn