Havnehygge på Hundested Havn

Det pulserende havnemiljø på Hundested Havn

Foto: Hundested Erhverv

På havnen i Hundested er der liv året rundt og oplevelser for både store og små. I det rå autentiske havnemiljø ligger restauranterne dør om dør, og langs kajen byder gallerier og kunstværksteder på alt fra glaskunst og eksklusive smykker til malerier og andre unikke kunstværker.

Foto: Nikolaj Danielsen
Hundested Havn
Foto: Nikolaj Danielsen

Kommer du forbi på det rigtige tidspunkt, kan du endda opleve de dygtige kunstnere i aktion. Småfolk og andre legende sjæle kan fange krabber og se levende fisk på havnens klap-en -fisk platform eller brænde krudt af på den sjove naturlegeplads. 

Henover sommeren afholdes der flere forskellige events - blandt andet den særlige kulturattraktion Hundested Sandskulptur Park, hvor sandskulptører skaber smukke kunstværker af de gyldne sandkorn. 

Foto:Nikolaj Danielsen

Besøg den stemningsfulde Kajgade

I Kajgaden, det populære og stemningsfulde shoppingstræde på Hundested havn, holder en stor del af byens lokale designbutikker og arbejdede værksteder til.  Her finder du alt fra briller til modetøj, kunst og kaffe. Det er også i Kajgaden at indgangen til Sandskulptur Festivalen er. Her kan du udover at se på de smukke og betagende sandskulpturer, også slå dig ned i caféen og nyde frokosten eller en god kop kaffe. Du finder også et stort udvalg af souvenirs samt brochurer og kort fra Halsnæs og Nordsjælland. 

Hundested Sandskulptur Park - Se smukke sandskulpturer på Havnen i Hundested

Besøg også Hundested Sandskulptur Park

© VisitNordsjælland
Foto: Nikolaj Danielsen

Design og kunsthåndværk

Et stenkast fra Kajgaden, helt ud til vandkanten på den gamle bedding, ligger glaspusteriet Backhaus Brown side om side med guldsmed Bendix Copenhagen, hvor du kan shoppe henholdsvis smuk unika glasdesign og danskdesignede smykker i ædle metaller, diamanter og kulturperler.

Ikke langt derfra holder butikken Helle K Kunst & Design til med kunsthåndværk fra Afrika, Asien og Danmark – blandt andet puder syet af sarier fra Indien, broderier fra Nordvietnam og kurve, klæder og smykker fra Ghana, Senegal og flere andre lande. Alt sammen handlet med fokus på fairtrade.

Mange lækre spisesteder

På Hundested Havn ligger også flere gode spisesteder – blandt andet Halsnæs Bryghus, der kalder deres køkken for ærligt og enkelt, inspireret af øl og præget af fisk. Hold øje med kalenderen - der er musik, grill, comedy, ølsmagninger og forskellige arrangementer på programmet.

Hos Restaurant Havfruen kan du nyde den smukke udsigt fra solterrassen og et velsmagende måltid. Prøv fx det berømte fiske- og skaldyrsfad eller et godt stjerneskud. Udsigten til havnebassinet kan nydes i både sol og regn, da restauranten har pladser inde og ude – oppe og nede.

Det hyggelige spisehus Knud laver bistro-klassikere på deres egen måde; søstærkt og inspireret af vandet, der omgiver Hundested. Østers, hummer, blåmuslinger og smørstegte fladfisk er faste retter på menukortet, men der også er plads til en god bøf, grønne retter og stegt fjerkræ.

For børn og barnlige sjæle

Er børnene med på tur, så er der også noget for dem på havnen i Hundested.  Oplevelsesplatformen "Klap en Fisk" er åben fra april til oktober, med to store rørbassiner med frisk fladfisk og krabber, som de mindste kan røre ved. Bagefter kan de små være aktive på den lille naturlegeplads eller I kan tage en lille tur værk ra havnen og besøge Tothaven. 

Foto:Nikolaj Danielsen