Hundested

Foto: Tine Uffelmann

Havnebyen mellem hav og fjord, som er helt sin egen

Ved indsejlingen fra Kattegat til Isefjord og Roskilde fjord ligger den charmerende havneby Hundested. Byen er helt sin egen – en blanding af moderne kulturhavn og aktiv erhvervshavn, hvor kuttere fra morgenstunden lander dagens fangst af friske fisk.

Her finder du et moderne bryggeri med fremragende øl, værksteder med innovativ glaskunst og møbeldesign, der giver genlyd ude i verden side om side med et klassisk bådværft, et vodbinderi og en smedje. En sjov blanding af intakt maritim atmosfære og moderne kunst og design, som gør Hundested til en ganske særlig oplevelse.

Besøg polarforskeren Knud Rasmussens Hus i det unikke naturområde ved Spodsbjerg Fyr, og tag en afstikker til Lynæs, som er et paradis for wind- og kitesurfere.

Hvorfra kommer byens navn? Engang lå her et vidtstrakt stenrev, hvor et stort antal sælhunde levede og ynglede. Flere danske konger og deres jagtselskaber kom til Hundested for at jage sæler.

 

Havne og færgefart

Der er tre havne i Halsnæs: Hundested, Lynæs og Frederiksværk. Desuden er der to færgeforbindelser: Mellem Hundested og Rørvig i Odsherred, og mellem Sølager og Kulhuse i Hornsherred.

Læs mere

Besøg en landsby

Der er mange smukke steder at besøge i området, men vi anbefaler især at du stopper ved en af disse små, men meget smukke landsbyer.

Læs mere