VisitNordsjælland
Grønnessegaard Gods Nattevandring

Vandreture på sjælland

Sjælland rummer forskellige naturtyper, istidslandskab og sjældne arter du kan opleve på dine gåture. Mulighederne er mange for dig, der ønsker at vandre. Gå igennem Danmarkshistorien i et landskab, hvor vikingerne har hærget, konger har regeret og sagn er opstået. 

Heatherhill
Tisvildevejen i Nordsjælland. En vandrerute med smukke naturoplevelser på Sjælland.

"Tab for alt ikke lysten til at gå. Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til og går fra enhver sygdom. Jeg har gået mig mine bedste tanker til, og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den." Citat: Kierkegaard

Vandreruter på Sjælland

Pilgrimme har vandret her siden middelalderen og vores egen Kierkegaard brugte området til en mental pause og skrev ’man kan vandre sig ud af problemerne’. Sjælland har alt en vandrer skal bruge, så pak rygsækken, snør vandreskoene, og få en på opleveren i områdets unikke natur. Hvis du er til det mere rå og barske, kan du selv lave lejr, sanke din mad og tænde bål. Start morgenen med en dukkert i havet eller i en af søerne, inden gåturen fortsætter. Her er også plads til, at du trækker stikket ud, tager uret af og går afsted på en vandretur ind i dig selv. 

Tisvildevejen i Nordsjælland. En vandrerute med smukke naturoplevelser på Sjælland.

Vandretur - og naturoplevelser på Tisvildevejen

Esrum-Tisvildevejen er en 77 km lang vandrerute fra Esrum Kloster til Tisvilde. En kulturhistorisk oplevelsesrute, der videreformidler hvad sjælland ved nordkysten rummer af natur, kultur og lokale produkter. Ruten er skabt af frivillige og går gennem otte små landsbyer i nogle af de smukkeste, naturrige og mest kulturhistoriske interessante områder af sjælland. Man kan overnatte i landsbyerne både i det fri og på B&B. 

Køb vandrekortet til Esrum-Tisvildevejen

Foreningen Esrum-Tisvildevejen har udgivet 4 detaljerede vandrekort og en tilhørende bog, hvor du kan se billeder og læse om 74 udvalgte seværdige steder på ruten. Kortet købes i VisitNordsjællands booking

Heatherhill

God stil i vandresporet

Kom ud i naturen

Troldeskoven, Rusland og Fantasiens Ø – oplev speciel natur og kulturspor
Troldeskoven-Tisvilde
Nordsjælland i lavt gear: 20 timers kajak- og sheltertur på Esrum Sø
Kajak på Esrum Sø
Aktiv i naturen
Tisvildevejen
Ud i naturen
parforce skov hillerød cykle løbe hvad er parforcejagtlandskabet