©  Foto:

Kierkegaard by Nature – en interaktiv vandrerute i Søren Kierkegaards fodspor

Søren Kierkegaard gik sig til nogle af sine store tanker på lange vandreture langs Nordkysten ved Gilleleje. Gå i hans fodspor på en 12 km. lang vandrerute i formidabel smuk natur, og få både en skøn naturoplevelse og en introduktion til Danmarks berømte filosof.

Fred i sindet

Lange vandreture, gerne i naturskønne omgivelser, har en evne til at hensætte os i en tilstand, hvor tankerne flyver frit. Trods kroppens bevægelse, den ene fod foran den anden, kan vi opleve en stor fred, ikke mindst fra hverdagens tankemylder. Et fravær af mental støj, som giver plads til at tænke dybere over tilværelsen.

Det er nødvendigt at vandre

Søren Kierkegaard holdt af at vandre, det var nærmest en nødvendighed for ham. I sommeren 1835 opholdt han sig i 8 uger i Gilleleje på rekreation. Vi ved, at han gik lange ture i naturen, og at Gilbjerghoved blev et af hans yndlingssteder. På de smalle, snoede stier langs stejle skrænter mod Kattegat, gik han sine lange ture med blikket rettet mod uendeligt , og grublede over livets store spørgsmål. 

App indbyder til samtale og refleksion

Du kan vandre ad den samme rute, i en slags dialog med den gamle filosof. Undervejs på den 12 km. lange rute vil du nemlig møde poster med 12 citater af Kierkegaard, og gode spørgsmål, der inviterer til refleksion og samtale. Alt, du skal gøre, er at downloade app’en Useum til din smartphone og vælge Kierkegaard by Nature, Gilleleje. Snør vandrestøvlerne, og så afsted!

Sådan får du fat i Kierkegaard by Nature app’en

  • Download app’en Useeum i App Store / Google Play
  • Søg på Kierkegaard by Nature, Gilleleje
  • Tryk på ’Køb guide’ for at få den fulde oplevelse. Den koster 35 kr. én gang for alle.
  • App'en er tekstet og indtalt på syv sprog: Dansk, engelsk, tysk, fransk, spansk, kinesisk og japansk.

Rutens forløb

Turen starter på Stejlepladsen ved Gilleleje Havn, hvor der står et skilt med en beskrivelse af ruten. Du bliver ledt enten i østlig retning ad Fyrstien mod Nakkehoved Fyr eller i vestlig retning ad Gilbjergstien mod Søren Kierkegaards mindesten.

Gå hele ruten eller i mindre bidder

Du kan gå ruten i sin fulde udstrækning eller dele oplevelsen op i mindre bidder. Hvert citat kan bruges til samtale og fundering, uanset hvilken rækkefølge du tager dem i. Gå f.eks. strækningen fra post 9 -5, hvis det passer dig bedst. Og tag en pause på en bænk undervejs, så indtryk og tanker kan bundfælde sig, mens du nyder den fantastiske udsigt over havet. Ruten kan gås hele året.

Praktiske oplysninger

  • Hvad: Kierkegaard by Nature – en interaktiv vandrerute
  • Hvor: Gilleleje
  • Start: Stejlepladsen ved Gilleleje Havn, 3250 Gilleleje
  • Hvordan: Download app’en Useeum i App Store/Google Play og køb guiden Kierkegaard by Nature, Gilleleje.
  • Pris: Kr. 35 for den fulde version.