Oplevelser på slotte og i kloster | Tre slotte og et kloster i Nordsjælland

Foto: Ann Jørgensen

Navnet Kongernes Nordsjælland er ikke grebet ud af luften. Nordsjælland er historisk set danske kongers fristed, hvor de kunne slappe af og nyde livet. Her findes, inden for kun 25 km. afstand tre pragtfulde slotte, som du kan besøge, samt et kloster, der er en del af historien.

© VisitNordsjællandFoto: Ann Jørgensen
© VisitNordsjællandFoto: Tine Uffelmann

Et kongeligt fristed

Nordsjælland har i århundreder været et refugium for de danske monarker, hvor de gik på jagt, slappede af og morede sig. Den kongelige forbindelse er tydelig at se – fra Danmarks næststørste nationalpark, Nationalpark Kongernes Nordsjælland, og kongens geometriske jagtlandskab, der er ophøjet til UNESCO Verdensarv, og de storslåede slotte i slotsbyerne Hillerød, Fredensborg og Helsingør.

På Nordsjællands slotte bliver vores kulturarv levende, og vi bliver klogere på os selv og på 500 års Danmarkshistorie – fra enevældens storhed og fald til Danmarks vej mod et moderne monarki og demokrati. Den dag i dag er Nordsjælland stadig et kongeligt fristed, og om sommeren får vi ekstraordinært lov til at kigge indenfor, når H.M. Dronning Margrethe åbner hjem og have på Fredensborg Slot.