
Opskrift på risengrød
Sådan laver du risengrød. Husk nu at gemme en portion til nissen!
Hvis det virkelig skal være jul skal nissen have en portion risengrød. Men hvordan er det nu lige, at du laver den bedste risengrød som hverken nisser eller husets mindste kan lade være i fred? Vi har besøgt "Haver til Maver" her i Nordsjælland og fået både lidt hjælp og god inspiration til den perfekte opskrift. Her er en opskrift som både er let at gå til - og som kun blive bedre med lidt æblekompot.
Risengrød: 1 time 4 personer
Ingredienser
Risengrød:
1½ dl vand
225 g grødris
1,3 liter mælk (sødmælk eller letmælk efter eget valg)
½ tsk salt
Kanelsukker
2 spsk stødt kanel
4 spsk sukker
Æblekompot
2 æbler
0,5 dl æblemost
Tilbehør
Smør til smørklat på toppen af grøden
Risengrød
1. Kom vandet i en stor gryde og bring det i kog på komfuret.
2. Skyl grødrisene i en sigte og hæld dem op i gryden. Kog vandet op igen.
3. Lad grødrisene koge ved middel varme i et par minutter, mens du rører rundt.
4. Tilsæt mælken og rør rundt, til mælken koger. Pas på, når mælken nærmer sig kogepunktet, for så begynder den at stige og boble op.
5. Skru ned for varmen og kom låg på gryden.
6. Kog ved helt svag varme i 30-35 minutter, til risene er kogt til en cremet risengrød. Rør en gang imellem i gryden, så det ikke brænder på undervejs.
Kanelsukker
Bland kanel og sukker i en lille skål.
Æblekompot
- Skræl æblerne, del dem i midten i fire lige store stykker og skær kernehuset fra.
- Skær æblerne op i mindre stykker og læg dem op i en gryde med æblemost i bunden.
- Kog forsigtigt æblekompotten til den er helt blød.
Spis risengrøden med en skefuld æblekompot, en smule kanelsukker og en smørklat på toppen .
Tip: Du kan også bruge høkasse-metoden: Kog risene i mælken i 5 minutter. pak så gryden ind i et lag aviser og stil den ind i sengen under dynen eller i en hø-kasse i nogle timer. Så er risengrøden færdig.