Helenekilde Badehotel

Mad & drikke

Foto: Helenekilde Badehotel

Fine dining og bistro, lokale råvarer og inspiration fra hele verden. I Nordsjælland har du rig mulighed for at finde velsmag i alt fra storbyer og royale omgivelser til havnefronter og gårde.

Helenekilde Badehotel
Foto: Helenekilde Badehotel
Fredensborg Store Kro
Foto: Fredensborg Store Kro

Efter en dag med mange oplevelser kan I sætte jer til bords og nyde byernes restauranter og caféer med de mange kulinariske tilbud på menuen. Nyd den friskfanget fisk, der er så frisk at den ikke kan ligge stille på tallerkenen, hvidvinsdamede blåmuslinger, som for en time siden er sat i land af den lokale fiskekutter, eller en velhængt bøf som kommer direkte fra den lokale landmand.

På havnene kan I sidde udenfor og spise direkte på kajkanten og i slotsbyerne kan I spise i royale rammer med slottet som nabo, så der er spisesteder for enhver smag og pengepung i Nordsjælland.

Nordsjælland har alle forudsætninger for at leve op til dine forventninger om kulinarisk oplevelse. Nordsjælland er ikke kun Københavns og kongernes legeplads. Vi producerer også både traditionelle og innovative produkter. Dygtige fødevareproducenter dyrker og forarbejder råvarer lokalt, så der aldrig er langt fra jord til bord. Restauranter arbejder med årstidens råvarer i Nyt Nordisk Køkken, som bygger på renhed, friskhed, enkelhed og etik.

Sommer i Nordsjælland er lig med is

© VisitNordsjælland
Foto: Nikolaj Danielsen
Lynæs Madbar

Kom med til langbordsmiddag og fællesspisning

© VisitNordsjælland
Foto: Lynæs Surfcenter

Vejen til de bedste ishuse, vinproducenter, microbryggerier og gårdbutikker i Nordsjælland

I Nordsjælland får du et sandt tag-selv-bord fuld af kulinariske muligheder. Der er noget for alle og enhver, og de lokale gårde, bryghuse, destillerier, mejerier og producenter kan fortælle dig om præcis deres produkt, proces og planer for fremtiden.

Her kan du købe kød fra fritgående køer, besøge de små destillerier og se øllet boble i kobberkedlerne, mens du smager på varerne. Du kan nyde oste, charcuteri, chokolade, vin, sennep, sauce, rugbrød og meget mere – alt sammen produceret af lokale ildsjæle. Så start bilen eller hop på cyklen, og begiv dig ud ad de snoede landeveje på en tur rundt i det velsmagende Nordsjælland.