Gå til indhold
©  Foto:

Oplev Danmarks historie på Æbelholt Kloster ruin | Rundvisning og museumudstilling

Kom med på en spændende rundvisning på Æbelholt Kloster ruin ved Hillerød og oplev historien om et af nordens største Augustinerklostre.

Klosteret lå i området fra ca. 1175-1550 og var et sygehus, herberg, uddannelsessted for præster og havde begravelsesret. Efter Abbed Vilhelms død og helgenkåring blev klostret et populært valfartssted for tusindvis af pilgrimme, syge og fattige, der søgte miraklets hjælp eller aflad ved Vilhelms grav.

Kom med og hør om livet på klostret

I dag er Æbelholt Kloster en ruin, men det er stadig muligt at opleve stedets historie. På rundvisningen kan du høre om livet på klostret og besøge klosterhaven, hvor udvalgte lægeplanter vil blive introduceret. Efter rundvisningen kan du også besøge det lille museum og se en udstilling af arkæologiske fund fra udgravninger i området med skeletter, lægeinstrumenter, pilgrimstegn, elskovsamuletter og andre spændende fund.

Praktisk information

  • Dato: Onsdag den 10. maj, 14. juni, 12.juli, 9.august, 13.september samt 11.oktober kl. 16.00-17.00
  • Sted: Æbelholt Klostermuseum, Æbelholt 4, 3400 Hillerød.
  • Billetter & pris: Billetter kan købes via billetto og prisen er 65 kr. Der er begrænset antal billetter tilgængelige, så det er vigtigt at købe billet i god tid.
  • Det anbefales også at medbringe praktiske sko og en ekstra trøje, da det kan være koldt på ruinen, især hvis det blæser.

Tøv ikke med at tage på denne spændende tur, hvor du kan opleve et stykke af Danmarks historie på nært hold.

Share your wonders: