©  Foto:

Danmarks første astronaut: Se portrættet af Andreas Mogensen på Frederiksborg Slot

Se portrættet af Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, på Frederiksborg Slot. Det er et historisk øjeblik, der placerer ham på linje med store videnskabsmænd som Tycho Brahe og H.C. Ørsted.

På højde med Tycho Brahe

Du har helt sikkert hørt om Andreas Mogensen. Danmarks første astronaut, der har været på rummission intet mindre end to gange.

Andreas Mogensen er blevet verdensberømt i Danmark og indgår ifølge Frederiksborg Nationalhistorisk Museum i historien på linje med videnskabsmændene Tycho Brahe og H.C. Ørsted.

Læs mere om udstillingen på Frederiksborg Slot

Se portrættet af Andreas Mogensen

På grund af den vigtige rolle, Andreas Mogensen har spillet i nutidens rummissioner, skal portrættet af ham indgå i Frederiksborg Nationalhistorisk Museums samling til glæde og inspiration for eftertiden.

Du kan se portrættet på Frederiksborg Slot i afdelingen for kunst fra det 20. og 21. århundrede i Kongefløjen på 3. sal.

Find åbningstider og billetpriser på Frederiksborg Slot

Første gang nogen er blevet malet i rummet

Når du ser portrættet af Andreas Mogensen, ser du også det første portræt i verden, der er blevet malet, mens selve astronauten befandt sig oppe i rummet.

Kunstneren, der har malet Andreas Mogensen, er Maria Wandel. Hun har specialiseret sig i portrætkunst og blev uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2005.