Hillerød - Slotsbyen i det grønne

Foto: Tine Uffelmann

Med Frederiksborg Slot som fyrtårn, omfavnet af Gribskov og med et blomstrende handelsliv i centrum er Hillerød det ideelle udgangspunkt for at kombinere kultur, naturoplevelser og shopping i Nordsjælland.

 

Hillerød er hjertet i Nordsjælland. En pulserende by med vitale forbindelser ud til hele regionen. Både historisk, nutidigt og rent trafikalt. Historisk var Hillerød kongernes fristed – her nød de livet og dyrkede deres yndlingssport, jagten. Derfor ligger Nordens største renæssanceslot, Frederiksborg, her. Og Parforcejagtlandskabet, som er UNESCO Verdensarv.

Også i dag er Hillerød en by, hvor livet nydes. Tæt nok på hovedstaden til at du kan komme nemt hertil – langt nok væk til at du er tæt på naturen og kan trække vejret frit. En by, hvor historien er levende, fordi den er en del af hverdagen. Og en levende by, hvor nye historier hele tiden opstår.

To absolutte topattraktioner i Nordsjælland

Frederiksborg Slot og Barokhaven er to oplevelser, du ikke må snyde dig selv for. Frederiksborg er Nordens største renæssanceslot, et rigtigt eventyrslot med pomp og pragt, som vækker både børns og voksnes fantasi. Slotshaven består af flere smukke haveanlæg, hvor Barokhaven er stjernen. Her kan du se havekunst i særklasse, med snorlige hække, formklippede kongelige monogrammer og plaskende kaskader, der falder i terrasser ned mod Slotssøen.

Frederiksborg Slot - Nationalhistorisk Museum

Frederiksborg Slot i Hillerød er en eventyrlig oplevelse, som ingen børn eller voksne bør gå glip af. Det smukke renæssanceslot er bygget på tre små øer i Slotssøen, i hvis blanke overflade de mange tårne og spir spejler sig i et fortryllende syn. Frederiksborg har navn efter Frederik 2. s...

Frederiksborg Slotshave

Frederiksborg Slotshave er en vigtig del af oplevelsen, når du besøger Frederiksborg Slot i Hillerød. Slotshaven består af to vidt forskellige haveanlæg: Barokhaven og Landskabshaven.  Barokhaven er stramt symmetrisk opbygget med terrasser, kaskader, formklippede træer og kongelige mono...

Det sker i Hillerød

Hvad vil du opleve i Hillerød? Har du lyst til en rundvisning på slottet, et fejende flot show i Royal Stage eller hygge med de lokale i Buddhas Jazz ...

Spisesteder

Er du sulten for sjov eller vil du have en rigtig god middag i byen? Find både hyggelige små caféer og gourmet restauranter her.

Shopping

I centrum finder du over 200 spændende butikker i gågaderne, og i shoppingcentret SlotsArkaderne kan du gå i al slags vejr blandt 60 butikker med et b...

Overnatning

Her får du en god nats søvn - og får lyst til at blive lidt længere i Hillerød...

Parforcejagtlandskabet er UNESCO Verdensarv

Foto: VisitNordsjælland

Den Lille Færge M/F Frederiksborg på Slotssøen

Når du sejler med Den Lille Færge, sejler du Danmarks smukkeste sømil. Sejlturen foregår på Slotssøen i Hillerød, med en anderledes flot udsigt fra vandet til det romantiske Frederiksborg Slot og Barokhavens kaskader og formklippede monogrammer.

Badesøen Teglgårdssøen i Hillerød

Teglgårdssøen er med sit rene vand en dejlig oase tæt på Hillerøds bymidte: Her kan du bade fra en lille sandstrand med badebro, i smukke grønne omgivelser. Vandkvaliteten er fin og kontrolleres løbende.

Hillerød Bymuseum - Museum Nordsjælland

Hillerød Bymuseum er et hyggeligt historisk museum i 3 etager, som fortæller Hillerøds historie fra middelalderlandsby og frem til i dag. Et museum for hele familien, hvor børn gerne må røre og lege med tingene.

Praktiske oplysninger

Her finder du praktisk information til planlægning og brug under din ferie. 

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs det store feriemagasin for Nordsjælland, og hvor lejer man en cykel? Få svar på dette og mere her.