VisitNordsjælland

Hillerød - Slotsbyen i det grønne

Med Frederiksborg Slot som fyrtårn, omfavnet af Gribskov og med et blomstrende handelsliv i centrum er Hillerød det ideelle udgangspunkt for at kombinere kultur, naturoplevelser og shopping i Nordsjælland.

 

Hillerød er hjertet i Nordsjælland. En pulserende by med vitale forbindelser ud til hele regionen. Både historisk, nutidigt og rent trafikalt. Historisk var Hillerød kongernes fristed – her nød de livet og dyrkede deres yndlingssport, jagten. Derfor ligger Nordens største renæssanceslot, Frederiksborg, her. Og Parforcejagtlandskabet, som er UNESCO Verdensarv.

Også i dag er Hillerød en by, hvor livet nydes. Tæt nok på hovedstaden til at du kan komme nemt hertil – langt nok væk til at du er tæt på naturen og kan trække vejret frit. En by, hvor historien er levende, fordi den er en del af hverdagen. Og en levende by, hvor nye historier hele tiden opstår.

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Torvet

3400

Koordinater

Længdegrad : 12.302982

Breddegrad : 55.929455

To absolutte topattraktioner i Nordsjælland

Frederiksborg Slot og Barokhaven er to oplevelser, du ikke må snyde dig selv for. Frederiksborg er Nordens største renæssanceslot, et rigtigt eventyrslot med pomp og pragt, som vækker både børns og voksnes fantasi. Slotshaven består af flere smukke haveanlæg, hvor Barokhaven er stjernen. Her kan du se havekunst i særklasse, med snorlige hække, formklippede kongelige monogrammer og plaskende kaskader, der falder i terrasser ned mod Slotssøen.

Praktiske oplysninger

Her finder du praktisk information til planlægning og brug under din ferie. 

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs det store feriemagasin for Nordsjælland, og hvor lejer man en cykel? Få svar på dette og mere her.