VisitNordsjælland

Fredensborg – slotsbyen ved Esrum Sø

Fredensborg er en levende slotsby som er vokset op omkring Fredensborg Slot. Slottet er en arkitektonisk perle i Nordsjælland, og et af kongefamiliens foretrukne hjem. Fredensborg Slotshave ligger i gennemført barokstil smukt ned mod Esrum Sø, og er åben for alle.

Fredensborg Slot
Esrum Sø

Fredensborg Slot og Slotshave er byens hovedattraktioner. Du kan besøge slotshaven hele året, mens den private have, orangeriet og dele af slottet kan besøges på guidede ture om sommeren. Når HM Dronningen opholder sig på slottet, følger en afdeling af Den Kongelige Livgardes Vagtkompagni med, og du kan opleve vagtskiftet hver dag kl. 12.00, samt vagtparade gennem byen hver torsdag.

Byens gågade, Jernbanegade, forbinder slottet med bymidten, der har et varieret handelsliv med mange gode specialbutikker og supermarkeder. På Slotsgade er der kig til smukke historiske huse og haver, og her ligger Fredensborg Store Kro.

Fra slottet leder Skipper Allé ned til Esrum Sø og Skipperhuset, hvorfra du i sommerhalvåret kan komme med på sejltur med Bådfarten eller selv leje kano eller kajak.

 

 

 

 

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Fredensborg Slot

3480 Fredensborg

Koordinater

Længdegrad : 12.396014

Breddegrad : 55.981275

Begivenheder og seværdigheder

Praktisk information

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie i Fredensborg

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, og hvor lejer man en cykel?