Fredensborg – slotsbyen ved Esrum Sø

Foto: Daniel Overbeck

Fredensborg er en levende slotsby som er vokset op omkring Fredensborg Slot. Slottet er en arkitektonisk perle i Nordsjælland, og et af kongefamiliens foretrukne hjem. Fredensborg Slotshave ligger i gennemført barokstil smukt ned mod Esrum Sø, og er åben for alle.

Fredensborg Slot og Slotshave er byens hovedattraktioner. Du kan besøge slotshaven hele året, mens den private have, orangeriet og dele af slottet kan besøges på guidede ture om sommeren. Når HM Dronningen opholder sig på slottet, følger en afdeling af Den Kongelige Livgardes Vagtkompagni med, og du kan opleve vagtskiftet hver dag kl. 12.00, samt vagtparade gennem byen hver torsdag.

Byens gågade, Jernbanegade, forbinder slottet med bymidten, der har et varieret handelsliv med mange gode specialbutikker og supermarkeder. På Slotsgade er der kig til smukke historiske huse og haver, og her ligger Fredensborg Store Kro.

Fra slottet leder Skipper Allé ned til Esrum Sø og Skipperhuset, hvorfra du i sommerhalvåret kan komme med på sejltur med Bådfarten eller selv leje kano eller kajak.

 

 

 

 

Fredensborg Slot i Dronningens Nordsjælland

Foto: Tine Uffelmann

Nordmandsdalen

Skulpturer i kongelige haver forestiller som oftest antikkens ophøjede guder og gudinder. Men i Fredensborg Slotshave kan du se en attraktion, som faktisk er unik: 70 sandstensskulpturer af jævne fiskere og bønder, som de så ud i 1700-tallets Norge og Færøerne. Skulpturgruppen hedder Nordm...

Guidet tur rundt om Fredensborg Slot

Følg årets løvfald rundt om Fredensborg slot i den smukke slotspark. Oplev Fredensborg slot med den smukt anlagte Slotspark og et væld af spændende historier.

Begivenheder og seværdigheder

Begivenheder i Fredensborg

Se store internationale udstillinger på Louisiana, hvis du er til kunst, design og arkitektur, og få opvisning i ældgamle jagtmetoder på Falkonergården. Fredensborg Slot inviterer indenfor i hele juli måned.

Bærhaven

Guidede frugtture i smuk bærhave lidt udenfor Fredensborg Få en ægte naturoplevelse i en kæmpe bærhave i Nordsjælland. Her kan du i maj måned oplev...

Esrum Sø - Danmarks vandrigeste

Esrum sø er Danmarks næststørste sø og den med mest vand. Her kan du bade, gå tur, se på fugle, fiske og sejle i kajak, kano, SUP og båd.

Orchidegartneriet

Orchidegartneriet i Fredensborg er et eldorado for plante elskere med passion for den særprægede og smukke blomst Her kan man opleve mere end 3000...

Falkonergården i Fredensborg

Lidt uden for Fredensborg kan besøgende opleve historiske vingesus, når falkonerens ørne, høge og falke viser deres jagt- og flyveteknik på ganske tæt...

Spis & sov godt i Fredensborg

Social/fine dining med 12 retter og vinmenu, eller kan mindre gøre det? Fredensborg har restauranter og caféer i alle prisklasser, også hvis du bare har lyst til en kop kaffe og en is.

Sov kongeligt på Fredensborg Store Kro eller prøv Bed and Breakfast i Utzons berømte Fredensborghuse. Læs mere og se andre muligheder her.

Aktiv i naturen...

Dronningerunden - Cykelruten i Fredensborg

Dronningerunden, ca. 40 km gennem Fredensborg Kommune på cykel. Ruten går gennem alle fire store bysamfund i kommunen: Kokkedal, Nivå, Humlebæk og Fredensborg. Undervejs passeres en perlerække af smukke landsbyer, landskaber og seværdigheder.

Bådfarten Esrum Sø

Med Bådfarten Esrum Sø kan du komme ud at sejle på den smukke Esrum Sø, med kig til Fredensborg Slot og slotshave på den ene bred og Gribskov på den anden. Kom på rundtur eller sejl til traktørsted eller grillpladser. Bådfarten har ingen fast sejlplan, men sejler på din bestilling, maj til...

Kroneruten | Nordsjælland rundt – cykeltursforslag

Oplev det smukke nordsjællandske landskab, den Danske Riviera og Roskilde Fjord. En oplagt tur for de oplevelseslystne cyklister. Cykelruten for dig som både vil se slotte, fiskerbyer og strande.

Praktisk information

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie i Fredensborg

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, og hvor lejer man en cykel?