©  Foto:

Langstrupstien - På cykel fra Fredensborg til Nivå

Langstrupstien tager dig fra Fredensborg gennem landsbyer og skove til Nivås strandenge ved Øresund. 

Undervejs passerer du historiske steder, f.eks. en bro fra 1600-tallet og den tidligere fjord, Langstrup Mose. Gå ikke glip af et besøg på Nivaagaards Malerisamling og Nivaagaard Teglværk med verdens ældste bevarede ringovn.

Turen starter her

Langstrupstien følger stier og markveje fra Fredensborg gennem små landsbyer, skove og åbne landskaber til strandengene ved Nivåens udløb i Øresund, alt sammen midt i Nationalpark Kongernes Nordsjælland

Fra Fredensborg Station køres på fin cykelsti til Knurreborg Vang og videre på den smukt bugtede ”Ungarske Ringvej”, der blev lavet af flygtninge fra Ungarn i 1950erne. Broen, som fører Rolandsvej over Nivåen, er en af landets ældste (ca. 1600).

Videre gennem landsbyen Langstrup

Cykl videre gennem landsbyen Langstrup og ud på den lange lige vej langs Langstrup Mose, et område som engang var en lavvandet fjord, der strakte sig ca. fire kilometer ind i landet. Ved Jellebro er Langstrupstien ført under motorvejen. Stien følger nu Niveåen ud i den fredelige ådal, og hvor Niveåen løber under Gl. Strandvej er der en fin ”madpakkeplads” med borde og bænke.

En kulturel afstikker til Nivaagaards Malerisamling

Tag en kulturel afstikker og besøg Nivaagaards Malerisamling med den imponerende samling af europæisk barok, renæssance og dansk guldalderkunst. Pust ud i caféen med kig ud til den store park med tusinder af smukke rododendroner.

Nivaagaard Teglværk - Verdens ældste ringovn

Tilbage til Langstrupstien og til Nivaagaard Teglværk hvor den store ringovn, står bevaret som verdens ældste af sin slags. Udgravningen af ler til teglproduktion har formet landskabet omkring Nivå, og de gamle lergrave er blevet til kunstigt skabte søer omkranset af et kontrolleret vildnis med et rigt fugleliv.

Efter besøget ved Nivaagaard Teglværk cykles ad Gl. Strandvej og til højre, op ad Nivå Stationsvej til Nivå Station.

Fakta om turen

  • Start: Fredensborg Station
  • Længde: 15 km
  • Underlag: Asfalt og grus
  • Egnet til: Børn og voksne
  • Skiltning: Langstrupstien
  • Toilet: Fredensborg og Nivå Station, Nivaagaards Malerisamling
  • Sæson: Marts – november
  • Find interaktivt kort via QR koden øverst

Det skal du se

Her skal du spise

Hvis du vil overnatte

Her kan du leje en cykel