Hits for Kids: Store oplevelser for de små

Hits for Kids: Store oplevelser for de små

Der er massere af oplevelser i Nordsjælland for de yngste. Her er en samling af dem du slet ikke kommer uden om. Slip fantasien løs og leg ridder eller prinsesse på eventyrslottet Frederiksborg Slot. Sig dav til Holger Danske i Kronborgs kasematter – men husk lommelygten, for det er mørkt og lidt uhyggeligt! Esrum Kloster har hvert år et spændende riddermarked, og på Flynderupgård Museet kan du prøve livet på oldemors tid. I Louisianas Børnehus kan du skabe din egen kunst, inspireret af den aktuelle udstilling. Tag på marsvinesafari på Øresund med din familie, eller se en verden under havet på Øresundsakvariet. På Hundested Havn kan du også klappe en fisk i røre-bassinerne på havnekajen eller bygge dit helt eget sandslot på Hundested Sandskulptur Festival og i Frederiksværk kan du hver søndag hele sommerferien komme med på en guidet rundvisning på det gamle krudtværk. 

Louisiana Museum of Modern Arts Børnehus

Børnehuset på Louisiana har 500 kvadratmeter fordelt over tre etager. Her kan børnene være kreative og udforske kunsten på deres helt egen måde. Der er åbent værksted alle dage.

Klæd dig ud som prins eller prinsesse

Hvilken prinsesse er du? Prinsesse Marie eller prinsesse Isabella? På Frederiksborg slot kan de mindste drømme blive til den store virkelighed

Øresundsakvariet

Oplev Øresundsakvariet og dyrelivet i Øresund. Føl på en søstjerne eller en kammusling i de store føleakvarier eller deltag i fodring af dyrene eller nogle af de mange andre aktiviteter.

Oplevelses platformen "Klap en Fisk"

 "KLAP EN FISK"... Kom helt tæt på havets forunderlige verden på den store oplevelsesplatform på Hundested Havn. Se, og klap fisk på Hundested havn 

 

Nordsjællands Fuglepark

Læg turen forbi nordens største Fuglepark tæt ved Esrum, og lad en verden af utrolige fuglearter og eksotisk beplantning åbne sig. 

Falkonergården

Falkonergården

Lidt uden for Fredensborg kan besøgende opleve historiens vingesus, når falkonerens ørne, høge og falke viser deres jagt- og flyveteknik på ganske tæt hold.

Besøgs bondegården Grønnehavegaard

På Grønnehavegaard er der guidet rundvisning til de mange forskellige dyr, børnene kan sidde på bænke og kæle med marsvinunger, kaninunger, kyllinger og katte.

Havtyren Naturlegeplads

På Lisehøjvej i Liseleje ligger den populære naturlegeplads Havtyren, som udover Havtyren rummer gynge, rutsjebane, balancebomme, stativer til armgang mm.

 


En tur i mp:H Multiparken

I mp:H Multiparken i Helsingør er der for alvor fart over feltet. Her skal I prøve parkour, BMX og at skate på det 3000 kvm. store areal BOWLEN.

Til-Tops - trætops-klatrepark

I Hornbæk ligger Nordsjællands eneste klatrepark, Til-Tops. Der findes baner i træerne i forskellige sværhedsgrader, og de er nøje tilpasset barnets alder og vægt.

Naturlegepladsen ved Esrum Kloster

Esrum Kloster har fået en helt ny naturlegeplads med elementer inspireret af middelalderens landsbyer, og med masser af muligheder for leg og bevægelse for børn og barnlige sjæ.

Danmarks Tekniske Museum

Danmarks Tekniske Museum er et eldorado for nysgerrige børn og voksne. Her er der familieoplevelser for fuld kraft. I kommer tæt på naturvidenskab, teknik og industri – herunder luftfart.

Børnevenlige strande i Nordsjælland

Hvor skal vi bade? Hvor er de bedste strande? Se listen over skønne børnevenlige strande. Mange af dem med livredder i skolesommerferien?

Oplevelser i børnehøjde

Læs her om alle de spændende begivenheder for børn i Kongernes Nordsjælland

Find Kongens dyr i Fredensborg

En ny og spændende måde at opleve Fredensborg på - hjælp kongen med at finde alle sine dyr 

Tegneværksted på Nivågaard

En sjov og kreativ sommeraktivitet hvor alle børn kan prøve kræfter med akvarelmaling og tegnelære.

M/F Frederiksborg - Den Lille Færge på Slotssøen

Tag en rundtur på den smukke Slotssø i Hillerød - og kom tæt på Christian d. IVs pragtfulde renæssanceslot fra søsiden.

En rundtur varer en halv time og man kan stå af på tre steder: i byens centrum på torvet, ved Rosenhaven - nær indgangen til slottet og ved Frederik d. IVs enestående barokhave. Der sejles når flaget er hejst. Udenfor færgens sejlplan kan man leje den til familiefester eller skovture. Der kan max. medtages 30 personer.

Sejltur på Arresø med M/S Frederikke

Hvis man ønsker at opleve en uberørt og enestående natur-så tag på en sejltur med turbåden M/S Frederikke på Arresø i Nationalparken Kongernes Nordsjælland