VisitNordsjælland
weekend gårbutikker nordsjælland mad
Egnsunikke produkter

...og lokale smagsoplevelser

Torup Marked

Smagen af Nordsjælland

Nordsjælland er hjemsted for stolt fødevarehåndværk fra producenter og kreative iværksættere, der med ildhu og tålmodighed sætter en ære i at fremstille fødevarer af høj kvalitet, der smager af mere. 

Tag en tur ud i det nordsjællandske landskab, kør ad de snoede landeveje og gør holdt ved hyggelige gårdbutikker, eller køb sæsonens grøntsager på det lokale marked, hvor du kommer tæt på de lokale producenter. I Nordsjælland tager råvarerne smag af den frugtbare muld, og her er avlere, producenter og spisesteder nært forbundne.

Her sætter jorden sit smagsaftryk på noget så udansk som vin, produceret med stor succes af nordsjællandske vinbønder, der byder på smagning og rundvisning. Kig forbi de små destillerier, hvor den ædle smag af korn, urter og bær omsættes til gyldne dråber i form af whisky, gin, likør og snaps, eller smag på det lokale kvalitetsøl, der bobler i kobberkedlerne hos mikrobryggeren.

De nordsjællandske fødevarer bærer historien om tradition og fornyelse og er fortællingen om lokale ildsjæle, der tror på kvalitet og den gode smag. Ved stalddøren sælges det lækreste kød fra fritgående køer, og spegepølser og andre charcuterivarer håndlaves hos slagteren efter gamle håndværkstraditioner. I Nordsjælland finder du også skånsom produktion af is og smør lavet med håndkraft af friske råvarer og unikke oste pakket ind i stærk stedshistorie.

vin vingård garbolund nordsjælland
Lokale grøntsager fra Rabarbergården
Garbolund Vingård
Skilt til gårdbutik

Find vej til Nordsjællands egnsunikke produkter og lokale smagsoplevelser

Du kan finde flere lokale delikatesser - fra håndlavede chokolader til sennep, saucer og saft, snaps og rugbrød og meget mere - i de små specialbutikker rundt om i Nordsjælland. Her er kun et udvalg, men du kan få flere smagsoplevelser og se mere hos de nordsjællandske fødevarenetværk Spisekammer Halsnæs, Gribskov Spisekammer og Smag på Nordsjælland. Åbningstider kan variere, så det er en god idé at tjekke tiderne, inden du tager afsted.