Outdoor Oplevelser

Foto: Daniel Overbeck

Friluftsliv. Oplev Nordkysten og den smukke natur fra vandsiden. Kast dig ud i bølgen blå, mærk suset og spændingen ved at flyve på vandet, eller tag en meditativ paddleboard-tur. Her er fantastiske muligheder for en dejlig dag ved, på og under vandet, og de lokale hjælper dig i gang.

Langs Nordkysten findes brede, hvide sandstrande med pragtfulde bademuligheder, f.eks. ved Hundested, Dronningmølle og Tisvildeleje. Andre steder giver høje skrænter en betagende udsigt over Kattegat, som ved Gilbjerg Hoved og Heatherhills lyngklædte bakker. Gribskov er Danmarks næststørste skov og et enestående naturområde med skovsøer, moser, enge og bakkede overdrev og nu del af nationalpark Kongernes Nordsjælland. Skoven er en guldgrube af naturoplevelser. Hvad med en overnatning i det fri, i shelter eller på teltplads? Få masser af inspiration til udendørsoplevelser her på siden. 

Melby Overdrev mellem Liseleje Plantage og Asserbo Plantage breder lyngen sig helt ud til klitterne. De mange blomster på de lysåbne områder tiltrækker smukke sommerfugle og andre sjældne insekter. Græshopper spiller musik, mens humlebierne tungt summer fra blomst til blomst. Dette kan også opleves ved Gilbjerg Hoved og Rusland ved Tegners Museum.

Tisvilde Hegn har sin helt egen historie, for skoven blev plantet på sand. Masser af sand. Sand som var føget ind fra stranden i århundreder og havde dækket flere landsbyer. Ikke alle træer trives på sand. Skovfyren kan godt klare det. Men blæsten fra havet og fyrreviklerens larver har omdannet dele af skoven til et eventyrligt troldested med forvredne stammer i mange former. Nogle mener at det var Havtyren, der rodede op i sandet for mange år tilbage. Nu er den dukket op igen, på en havinspireret Skovlegeplads ved Liseleje Strand.

Ved Hundested møder det barske Kattegat den blidere Isefjord og Roskilde Fjord. Oplev det hele fra cykelsadlen ad Nordkyststien, rute 47. Danmarks to største søer, Arresø og Esrum Sø, ligger i Nordsjælland. Her kan du ro i kano eller padle i kajak, fiske og nyde det rige fugleliv. Benyt de gode grill-pladser langs Esrum sø, og stævn i sommerperioden ud med den charmerende bådfart M/S Frederikke på Arresø. 

Der er mange muligheder for udfoldelser i Naturstyrelsens skove og søer. Cykelture, overnatning i telt, ridning og kajaksejlads. Grillpladserne ligger på smukke steder, ikke mindst langs søbredderne. Der er et væld af vandre- og løberuter, Sundhedsspor, MTB-ruter og naturlegepladser. Og så er der dyrelivet og kulturhistorien.

Ruinerne fra middelalderlige klostre og slotte, og 5000 år gamle gravhøje og jættestuer. Med mobilen ved hånden, kan du flere steder få historien ved at ringe på det telefonnummer, der står på pælen ved fortidsmindet. Også handicappede og dårligt gående kan komme ud i naturen, for der er flere steder lavet korte ruter med god belægning.

 

Rejseblogs - Spændende turforslag i Nordsjælland

Vi har her samlet forskellige rejseblogs med inspiration til dig som gerne vil på tur i den nordsjællandsks natur. Hverdagseventyr til lands og til vands.

Hund på Nordsjællandsk strand

Ferie med hund

Foto: David Trood

Nordsjælland indbyder til masser af aktivitet i, på og under vandet samt til lands

Oplev Nordsjællands kyst gennem de lokale. Kast dig i bølgen blå, mærk suset og spændingen ved at suse ud over vandet. Oplev Nordkysten og den smukke natur fra vandsiden af. Her er fantastiske muligheder for en dejlig dag ved vandet- Eller udfordre dig selv indenfor alle former for udendørssport. Naturfitness, klatrebaner og guidede ture. Nordsjælland har outdoor aktiviteter uanset om du er til cykel, kano/kajak, golf eller surf. 

Find mere inspiration...

Surfing ved Lynæs

Surfing

Cykling cykelrute museumstur Nordsjælland

Cykelferie

Mand og hund fisker ved en sø og kigger efter tang på en fiskekrog

Fiskeri

Til hest på Tisvildeleje Strand

Til hest