SUP i Lynæs

Lynæs - Der hvor vinden blæser den rigtige vej

Foto: Lynæs Surfcenter

Kører man helt ud på den sydvestlige pynt af halvøen Halsnæs, så når man det lille fiskerleje, Lynæs. På den vindblæste spids danser farverige kitesurfere ballet på himlen. 

©VisitNordsjællandFoto:Sarah Rønholt

Her på kanten af vandet har de to tvillingebrødre, Jeppe og Johan Ingversen, skabt en lille oase for surfentusiaster, der også lokker sommerhusejere, familier og kaffe-elskende københavnere til. Her kan man udfordre sit indre legebarn og boltre sig i bølgerne eller flyve på vinden, hænge ud i strandbaren eller svede storbyens bekymringer ud i saunaen.

Pålandsvinden er glad for Lynæs, og det lave vand ved stranden gør Lynæs til et af Danmarks bedste surf-spots og en ideel kravlegård, hvis man vil give sig i kast med kitesurf, windsurf, SUP eller kajak.

”Nogle surf-steder kan virke ekskluderende. Her skal alle føle sig velkomne. Vi vil gerne være et samlingspunkt med et ikke-anmassende fællesskab af mennesker, som de er flest, der hygger sig. Og mærker en stemning - ligesom efter en god dag på ski,” forklarer Jeppe.

Det lokale fællesskab

Lynæs Surfcenter bygger på forankringen i det lokale. Før surfcenteret kom til, havde Jeppe og Johans far købmandsforretning på adressen. Men da forretningen lukkede, så forsvandt også et lokalt samlingspunkt. Det tomrum ville de to gerne udfylde, og i dag har mange af de lokale deres daglige gang nede på surfcenteret; de fleste som gæster, men surfcenteret er også blevet et stort arbejdsfællesskab for de lokale unge.

Lynæs Madbar

©VisitNordsjællandFoto:Lynæs Surfcenter

”Det, at vi på en eller anden måde har fået genskabt det her fællesskab, som købmanden var dengang, er noget af det, vi er mest stolte af. Lokale fællesskaber som dette handler i høj grad om at have et mødested, skabe en nærhed og vide, hvem man bor med og ved siden af,” siger Johan.

© VisitNordsjællandFoto: Sarah Rønholt
SUP i Lynæs
© VisitNordsjællandFoto: Lynæs Surfcenter

STAND-UP-PADDEL (SUP)

For enhver, der nyder en sjov tid på vandet, er SUP vejen frem. Selv med blot en kort introduktion kan enhver hurtigt mestre kunsten at SUP'e, og med den brede lavvandssø ved Lynæs Strand er det et sikkert sted for alle aldre og færdighedsniveauer. Kurserne hos Lynæs Surfcenter starter fra 345,- kr., og du kan leje en SUP fra 145,- kr.! Tilmeld dig allerede nu. 

Vinterhi i Lynæs

Det lokale afsæt er en forudsætning for at skabe et sted, der kan skabe liv hele året. Turister og udenbys gæster søger jo de nære oplevelser, hvor de lokale også kommer. Det har netop været tanken bag Madbaren, det seneste skud på stammen af initiativer, der er åben store dele af året og med fokus på lokale råvarer. Her serveres brunch samt pasta, pizza og deleretter til aften, og hver onsdag er der fællesspisning.

Ambitionen er at gøre Lynæs Surfcenter til et sted, der er lige så fedt at være om vinteren, som det er om sommeren. Vinterbadning og sauna er allerede en del af konceptet vinterhi. De driftige brødre arbejder på at udvide konceptet og sæsonen med flere aktiviteter, der kan styrke fællesskabet og hyggen - og fortsætte de gode vibes i Lynæs.

I Lynæs Surfcenter kommer man for at trække vejret, eller få pulsen op. Outdoor-wellness kunne man kalde det. Ydmyg og naturnær luksus, der er godt for krop og sjæl. Noget helt andet end spahotellernes wellness, men eksklusivt på sin helt egen måde.

© VisitNordsjællandFoto: Sarah Rønholt
© VisitNordsjællandFoto: Marie Louise Munkegaard

Lynæs – det lille fiskerleje

Lynæs ligger, som navnet afslører, i ly af de høje skrænter på næsset ved indsejlingen til Isefjord, knap 2 km syd for Hundested. Det idylliske fiskerleje er et af Danmarks ældste, og tusindvis af lystsejlere fra Isefjord, Roskilde Fjord og Kattegat lægger vejen forbi byens hyggelige lystbådehavn.

I Lynæs venter masser af skønne oplevelser for hele familien. Ved havnen er der spisesteder, fiskehandler og et ishus, og du finder både legeplads og en oplevelsesbro for børn samt grillområder, havbad og to sheltere med bålsted til fri afbenyttelse. Sommeren igennem er der forskellige aktiviteter og koncerter. Hold fx øje med ’Live i Lynæs’, der sørger for lækker livemusik fem fredage i løbet af sommeren.

©VisitNordsjællandFoto:Daniel Villadsen

”De flotteste solnedgange, især i vinterhalvåret, får man ved Skrænten ved Store Karlsmindevej mellem Lynæs og Sølager. Fra toppen er der en fantastisk udsigt over hele Lynæs. Klintestien går imellem de to små byer og ender faktisk lige i Lynæs Surfcenters Madbar, så der kan man jo passende stille sulten efter gåturen,” siger de to brødre og griner.

Foto:Sarah Rønholt