site logo
Kajak på Esrum Sø

Outdoor Oplevelser

Oplev Nordkysten og den smukke natur fra vandsiden. Kast dig ud i bølgen blå, mærk suset og spændingen ved at flyve på vandet, eller tag en meditativ paddleboard-tur. Her er fantastiske muligheder for en dejlig dag ved, på og under vandet, og de lokale hjælper dig i gang.

Langs Nordkysten findes brede, hvide sandstrande med pragtfulde bademuligheder, f.eks. ved Hornbæk, Dronningmølle og Tisvildeleje. Andre steder giver høje skrænter en betagende udsigt over Kattegat, som ved Gilbjerg Hoved og Heatherhills lyngklædte bakker. Gribskov er Danmarks næststørste skov og et enestående naturområde med skovsøer, moser, enge og bakkede overdrev og nu del af nationalpark Kongernes Nordsjælland. Skoven er en guldgrube af naturoplevelser. Hvad med en overnatning i det fri, i shelter eller på teltplads? Få masser af inspiration til oplevelser i naturen her på siden.

Ved Hundested møder det barske Kattegat den blidere Isefjord og Roskilde Fjord. Oplev det hele fra cykelsadlen ad Nordkyststien, rute 47. Danmarks to største søer, Arresø og Esrum Sø, ligger i Nordsjælland. Her kan du ro i kano eller padle i kajak, fiske og nyde det rige fugleliv. Benyt de gode grill-pladser langs Esrum sø, og stævn i sommerperioden ud med den charmerende bådfart M/S Frederikke på Arresø. 

 

Esrum Sø med Kajak

Oplev Nordsjælland i lavt gear

Vejby Strand

De nordsjællandske strande

Nordsjælland indbyder til masser af aktivitet i, på og under vandet samt til lands

Oplev Nordsjællands kyst gennem de lokale. Kast dig i bølgen blå..mærk suset og spændingen ved at suse ud over vandet. Oplev Nordkysten og den smukke natur fra vandsiden af. Her er fantastiske muligheder for en dejlig dag ved vandet- Eller udfordre dig selv indenfor alle former for udendørssport. Naturfitness, klatrebaner og guidede ture. Kongernes Nordsjælland har outdoor aktiviteter uanset om du er til cykel, kano/kajak, golf eller surf. 

Frederiksborg Slot

Haver & Parker

Find mere inspiration...

Lynæs Surf

Surfing

Cykel_Hornbæk

Cykelferie

Lystfiskeri ved Esrum sø

Fiskeri

Hest

Til hest

Vi har spurgt de lokale, og de anbefaler ...

Få et tip af de lokale, de har nemlig fingeren på pulsen og kender de bedste oplevelser i deres egen baghave.

Jeppe Ingversen-Lynæs Surfcenter

Jeppe Ingversen

 

Anbefaling: At man bruger havet omkring Lynæs. Det er rolig hav, mulighed for fisketure, der kan surfes, bades og det er børnevenligt. Sejl i kajak langs kysten fra Lynæs til Frederiksværk

Indehaver af Lynæs Surfcenter, Hundested

Jonathan Witzke-Witzke Design

Jonathan Witzke

 

Anbefal: Gåtur i den gamle bydel af Helsingør. Gå forbi Domkirken på vejen over til Kronborg.

Indehaver af: Witzke Design, Helsingør

Trine Klejstrup-Retold Helsingør

Trine Klejstrup

 

Anbefaler: Havnen i Espergærde. Fornemmelsen af feriestemning og folk i badekåber der skal ned og bade. Divino Jazz, Divina Pizza og DivinIS samt fiskehandlerne på havnen.

Indehaver af RETOLD, Helsingør