Outdoor Oplevelser

Foto: Daniel Villadsen

Oplev Nordkysten og den smukke natur fra vandsiden. Kast dig ud i bølgen blå, mærk suset og spændingen ved at flyve på vandet, eller tag en meditativ paddleboard-tur. Her er fantastiske muligheder for en dejlig dag ved, på og under vandet, og de lokale hjælper dig i gang.

Langs Nordkysten findes brede, hvide sandstrande med pragtfulde bademuligheder, f.eks. ved Hornbæk, Dronningmølle og Tisvildeleje. Andre steder giver høje skrænter en betagende udsigt over Kattegat, som ved Gilbjerg Hoved og Heatherhills lyngklædte bakker. Gribskov er Danmarks næststørste skov og et enestående naturområde med skovsøer, moser, enge og bakkede overdrev og nu del af nationalpark Kongernes Nordsjælland. Skoven er en guldgrube af naturoplevelser. Hvad med en overnatning i det fri, i shelter eller på teltplads? Få masser af inspiration til oplevelser i naturen her på siden.

Troldeskoven, Rusland og Fantasiens Ø – oplev speciel natur og kulturspor

Forvredne træstammer i finurlige former – måske forhekset af skovtrolde? Spøgelsesagtige ruiner i landskabet, som fortæller sære historier. Og storladen natur med åbne vidder, udsigt og en rig flora og fauna. Find stederne her.

Ud i naturen

Nordsjællands natur gemmer på store og overvældende oplevelser for dig, der bevæger dig ud i den. Den lange kyststrækning mod nord byder på spændende klitlandskaber med plantager, hede, lyngklædte bakker og en rigtig troldeskov, der er formet af vind, vejr og sandflugt.

Fantastiske udsigter i Nordsjælland

Udsigtspunkter tiltrækker mennesker, fordi det altid er spændende at komme op i højden og få overblik. Nyde udsigten over et smukt landskab, en kyststrækning eller et kulturområde. Det er fine udflugtsmål, så pak madkurven, picnictæppet og den, du gerne vil dele oplevelsen med.

Ved Hundested møder det barske Kattegat den blidere Isefjord og Roskilde Fjord. Oplev det hele fra cykelsadlen ad Nordkyststien, rute 47. Danmarks to største søer, Arresø og Esrum Sø, ligger i Nordsjælland. Her kan du ro i kano eller padle i kajak, fiske og nyde det rige fugleliv. Benyt de gode grill-pladser langs Esrum sø, og stævn i sommerperioden ud med den charmerende bådfart M/S Frederikke på Arresø. 

 

Oplev Nordsjælland i lavt gear

Foto: Daniel Villadsen

Oplev Nordsjælland på cykel

Nordsjælland er som skabt for cyklister på jagt efter gode oplevelser. Området er gennemskåret af cykelruter: Oplev de prægtige slotte på Slotsruten langs hav og søer. Besøg små kystbyer, hvor stråtækte huse omgivet af stokroser og brosten tager dig tilbage i tiden.

Lystfiskeri på Nordkysten

Sjællands Nordkyst byder på fantastisk fiskeri i mange former. Ved den over 100 km lange kyst, kan du fiske efter de eftertragtede havørreder, tage med en kutter ud efter torsk eller bruge tid sammen med familien eller venner i put and takes eller på de mange havne og moler.

Golf

Lystbådehavne

Turforslag

Naturområder, skov & søer

Esrum-Tisvildevejen

Glæd dig til en buket af afvekslende oplevelser. På Tisvildevejen vil du opleve en del af Nordsjælland i sin umiddelbare, naturlige og smukke fremtræden.

Pilgrimsveje og vandrerruter i Nordsjælland

Nordsjælland rummer forskellige naturtyper, istidslandskab og sjældne arter. Mulighederne er mange for dig, der ønsker at vandre. Gå igennem Danmarkshistorien i et landskab, hvor vikingerne har hærget, konger har regeret og sagn er opstået.

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland kom på UNESCO's verdensarvsliste i 2015, men jagtlandskabet har haft indflydelse på Nordsjællands skove og kultur i lang tid. Den enevældige Kong Christian V anlagde parforcejagtlandskabet i slut 1600 tallet og parforcejagt blev udøvet frem til 1777.

De nordsjællandske strande

Foto: Ann Jørgensen

Nordsjælland indbyder til masser af aktivitet i, på og under vandet samt til lands

Oplev Nordsjællands kyst gennem de lokale. Kast dig i bølgen blå..mærk suset og spændingen ved at suse ud over vandet. Oplev Nordkysten og den smukke natur fra vandsiden af. Her er fantastiske muligheder for en dejlig dag ved vandet- Eller udfordre dig selv indenfor alle former for udendørssport. Naturfitness, klatrebaner og guidede ture. Kongernes Nordsjælland har outdoor aktiviteter uanset om du er til cykel, kano/kajak, golf eller surf. 

Ved vandet

Kun få steder i Danmark bydes der på så varierende maritime oplevelser, som tilfældet er i Nordsjælland. Her er fremragende lystbådehavne, godt fiskevand og badestrande i topklasse.

Aktiv i naturen

Nordsjælland tilbyder udfordringer til alle, indenfor alle former for udendørssport. Tag med ud og klatre i trætoppene, dyrk fitness i naturen eller tag en tur rundt på mountainbike

Haver & Parker

Foto: Ann Jørgensen

Vi har spurgt de lokale, og de anbefaler ...

Få et tip af de lokale, de har nemlig fingeren på pulsen og kender de bedste oplevelser i deres egen baghave.

Jeppe Ingversen

Foto: Stine Sophie Winckel

 

Anbefaling: At man bruger havet omkring Lynæs. Det er rolig hav, mulighed for fisketure, der kan surfes, bades og det er børnevenligt. Sejl i kajak langs kysten fra Lynæs til Frederiksværk

Indehaver af Lynæs Surfcenter, Hundested

Jonathan Witzke

Foto: Stine Sophie Winckel

 

Anbefal: Gåtur i den gamle bydel af Helsingør. Gå forbi Domkirken på vejen over til Kronborg.

Indehaver af: Witzke Design, Helsingør

Trine Klejstrup

Foto: Stine Sophie Winckel

 

Anbefaler: Havnen i Espergærde. Fornemmelsen af feriestemning og folk i badekåber der skal ned og bade. Divino Jazz, Divina Pizza og DivinIS samt fiskehandlerne på havnen.

Indehaver af RETOLD, Helsingør