Helsingør skyline

Fotokonkurrence i Helsingør - Vinderne

Foto: Tine Uffelmann

"Hvad er Helsingør - for dig"? 

Fang Helsingør i dit billedarkiv  – og vind ophold, billetter og gavekort

Sådan lød overskriften på den fotokonkurrence, VisitNordsjælland satte i gang, i april. I alt modtog vi knapt 1400 billeder fra 649 fotografer. Nedenfor vises de tre vinderbilleder og de syv finalebilleder, som alle får deres billeder udstillet på Kronborg Slot i Helsingør. 

Her er vinderbilledet ...

 

Vinderfotografiet viser noget, der er unikt for Helsingør – netop kombinationen af det historiske og det moderne. Lyset er på én gang magisk og sci-fi agtigt, og giver os lyst til at gå på opdagelse i detaljerne.”

“Billedet har først og fremmest en blikfang. Man bliver meget betaget af motivet, og fotografen har gjort et godt stykke arbejde med kompositionen også. Som fotograf, bliver jeg selv meget betaget af en god komposition, og det her billede fangede min opmærksomhed! Ikke nok med at billedet skaber blikfang, har fotografen også formået at skabe en flot kontrast mellem det nye og moderne, kontra det gamle og smukke. Jeg er vild med dette billede — Ingen tvivl om at dette billede skulle vinde!”
Daniel Overbeck, professionel fotograf om vinderbilledet

 

Fotograf: Ole Thomsen, Helsingør

2. pladsen

Fotograf: Steen Aage Nielsen

3. Pladsen

Fotograf: Thomas Gundel

Det har været utrolig sjovt og fint at se byen og kommunen fortolket gennem så mange og meget forskellige ‘filtre’. Vinderfotoet favner på enkel og smuk vis både Helsingørs historie og samtid lige, som det med sit futuristiske strejf, peger frem i tid.


Anne Borg
Projektleder, Kommunikation & Marketing
Kulturværftet

De øvrige 7 finalisters billeder ....

Tusind tak til vores sponsorer...

Tusind tak til Kulturværftet, Museet for Søfart, Kronborg Slot samt Strand og Badehotel Marienlyst

Kronborg Slot - UNESCO verdensarv

Kronborg er et af Nordeuropas fineste renæssanceslotte. Det er verdenskendt som Hamlets og Shakespeares slot og er udnævnt til UNESCO verdensarv.

M/S Museet for Søfart

Oplev prisvindende arkitektur og sansemættede udstillinger. M/S Museet for Søfart er tegnet af verdenskendte BIG - Bjarke Ingels Group, og Museet ligg...

Marienlyst Strandhotel

Helt ud til vandet ved Øresunds kyst ligger Marienlyst Strandhotel. Her kan du overnatte i de skønneste værelser, nyde fransk/nordisk inspirerede rett...

Kulturværftet

Kulturværftet er Helsingørs skinnende kulturperle og samlingspunkt, som forener Helsingørs værftshistoriske ånd med et moderne kulturcenter.

"Vi samler Helsingør" ...

"Vi samler Helsingør"  har udloddet 5 stk. gavekort. Nedenfor vises vinderne af de fem gavekort til brug i en valgfri butik i Helsingør.