Laugø Smedie

I Laugø Smedje bliver der fokuseret på hvordan smeden tidligere skoede heste. I åbningstiden vil to smede demonstrere det gamle håndværk ved fremstilling af hestesko og dernæst fortælle om arbejdet med skoningen af hesten.

Laugø smedie har eksisteret i mere end 100 år i den nuværende bygning og smedehvervet i Lugø kan spores tilbage til 1600 tallet.

I 1980 købte Helsinge Kommune smedien af den gamle smeds enke. Værkstedet står uforandret og i dag smedes atter på udvalgte dage i sæsonen og mange skoleklasser besøger de arbejdende smede.

Siden "gamle dage" har hesteskoen været regnet for effektivt middel mod spøgelser, trolde, hekse og folk med onde hensigter – der blev holdt væk af jernets magiske kraft. Alt efter hvad man vælger at tro, kan man både hænge hesteskoen med buen nedad, så ikke ‘lykken løber ud’ og opad som en ‘lykkens port’. I Laugø Smedie er der mulighed for at købe små ‘lykke hestesko. Når du besøger smedien kan du prøve stedets nye spil "hestesko kast", hvor det gælder om at få en hestesko til at ramme en pind i jorden. Kom og prøv - det er MEGET svært. Laugø Smedje er en hyggelig oplevelse for hele familien.

Der er gratis adgang når smedjen holder åbent.

 

Pris

Gratis adgang

Gratis

Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Laugø Byvej 2
3200 Helsinge

Telefon

+45 48301631

Fax

+45 48301671

Fakta

  • Type

    • Historisk museum

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.180687
Latitude : 56.03872