Esrum Kloster og Møllegård

Esrum Kloster blev grundlagt af Cistercienserordenen i 1151 og fik stor betydning som cisterciensernes åndelige centrum i Danmark. I dag fungerer Esrum Kloster som en oplevelsesattraktion med skiftende udstillinger og et righoldigt program af events, foredrag, familieaktiviteter, madoplevelser m.v. Fælles for alle oplevelserne er fortællingen om stedets kultur- og naturarv. Klostret rummer en permanent udstilling om cisterciensermunkenes liv, ligesom der hvert år er en ny særudstilling med fokus på samspillet mellem kunsten og kirken. Både klostret og møllegården har butik (bl.a. med egne klosterprodukter) og café, og i klosterhaven finder man nogle af de urter, munkene havde med fra Frankrig til medicinfremstilling samt til madlavningen.
Årligt riddermarked omkring Skt. Hans med middelaldermarked, gøgl, munke og nonner, boder, musikanter og masser af middelalderstemning. Andre faste begivenheder er julemarked og skoleferieaktiviteter.

På festivalen Historiske Dage, som blev afviklet i København i marts 2015, blev en ny pris, ’Fornyelsesprisen’, uddelt via en priskomité bestående af fagpersoner fra historiens verden.

I alt 14 projekter var indstillet, heriblandt Esrum Klosters ’Madfortællinger – eller at få historien ind med skeer’.

Esrum Kloster blev tildelt en tredjeplads, bl.a. med ordene, at nok er koblingen mellem mad og historie set før, men sjældent med en konsistens som i dette tilfælde, hvor det er elegant og effektfuld indlagt i programaktiviteternes kerne.

Esrum Kloster, som var repræsenteret på messen, modtog et flot bevis på podiet. 

Denne attraktion er gratis med Copenhagen Card - Læs mere om kortet her!


Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Klostergade 11
3230 Græsted

Telefon

+45 48360400

Fakta

  • Klassifikation

    • Johanneskors
  • Rabatter

    • Copenhagen Card - gratis

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.377013
Latitude : 56.0475153