Esrum Kloster og Møllegård

Esrum Kloster blev grundlagt af Cistercienserordenen i 1151 og fik stor betydning som cisterciensernes åndelige centrum i Danmark. I dag fungerer Esrum Kloster som en oplevelsesattraktion med sanselig udstilling udenfor og indenfor og et righoldigt program af events, familieaktiviteter, madoplevelser m.v. Fælles for alle oplevelserne er fortællingen om stedets kultur- og naturarv. Klostret rummer den permanente udstilling ”Mennesket i Klosteret – Klosteret i landskabet” om cisterciensermunkenes liv. Både klostret og møllegården har butik (bl.a. med egne klosterprodukter) og café, og i klosterhaven finder man nogle af de urter, munkene havde med fra Frankrig til medicinfremstilling samt til madlavningen. Stedet rummer desuden en middelalderinspireret naturlegeplads.
Årlig Middelalderdage omkring Skt. Hans med middelaldermarked, gøgl, munke og nonner, boder, musikanter og masser af middelalderstemning. Andre faste begivenheder er julemarked, Ølfestival, Høstfestival og skoleferieaktiviteter.

På festivalen Historiske Dage, som blev afviklet i København i marts 2015 og 2016, blev en ny pris, ’Fornyelsesprisen’, uddelt via en priskomité bestående af fagpersoner fra historiens verden. I 2015 fik Esrum Kloster 3. pladsen for ”Madfortællinger” og i 2016 1. pladsen for udstillingen ”Vejen til Frelse”. Esrum Kloster vandt desuden Ølentusiasternes ”Ølpris” i 2017.

Denne attraktion er gratis med Copenhagen Card - Læs mere om kortet her!


Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Klostergade 11
3230 Græsted

Telefon

+45 48360400

Fakta

  • Klassifikation

    • Johanneskors
  • Rabatter

    • Copenhagen Card - gratis

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.377013
Latitude : 56.0475153