Esrum Kloster og Møllegård

Esrum Kloster blev grundlagt af Cistercienserordenen i 1151 og fik stor betydning som cisterciensernes åndelige centrum i Danmark.


I dag fungerer Esrum Kloster som kulturelt centrum og har et righoldigt program med oplevelser.

Hvad kan man opleve
Esrum Kloster og Møllegård buder på foredrag, koncerter, teater, museumsbutik og klosterhave, genskabt med oprindelige læge urter, restaurant med spændende middelalder mad.
Det årlige Middelalder dage omkring Skt. Hans trækker folk fra nær og fjern og her kan man være med til middelalder marked og møde gøgl, munke og nonner, boder, musikanter og masser af middelalder stemning.
Andre faste begivenheder er julemarked, Ølfestival, Høstfestival og skoleferieaktiviteter. Fælles for alle oplevelserne er fortællingen om stedets kultur- og naturarv.

Esrum kloster har vundet priser
På festivalen Historiske Dage, som blev afviklet i København i marts 2015 og 2016, blev en ny pris, ’Fornyelsesprisen’, uddelt via en priskomité bestående af fagpersoner fra historiens verden. I 2015 fik Esrum Kloster 3. pladsen for ”Madfortællinger” og i 2016 1. pladsen for udstillingen ”Vejen til Frelse”. Esrum Kloster vandt desuden Ølentusiasternes ”Ølpris” i 2017.


Kontakt arrangements afdelingen for yderligere oplysninger på tlf. 48360403.


Udstillingsrum og Klosterkælder vil i løbet af 2019 gennemgå en omfattende renovering. Det betyder at udstillingen ”Mennesket i Klosteret” og Reformationsspillet ”Tro, Magt & Kaos” vil være lukket frem til efterårsferien i oktober. Der afholdes stadig festivaler, ferieaktiviteter, madfortællinger og meget mere. Se mere på esrum.dk

Butikken er midlertidig flyttet til Møllegården. Her kan du få ægte klosterprodukter, trappistøl, lokale herligheder og meget andet. Det er også her du kan hente information om pilgrimsvandring, arrangementer og meget andet. Møllecaféen er åbent som sædvanlig, ligesom der er fri adgang til Naturlegepladsen, Klosterhaven og udendørsudstillingen ”Klosteret i Landskabet”.

 

Denne attraktion er gratis med Copenhagen Card - Læs mere om kortet her!


Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Klostergade 11
3230 Græsted

Telefon

+45 48360400

Fakta

  • Klassifikation

    • Johanneskors
  • Rabatter

    • Copenhagen Card - gratis

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.377013
Latitude : 56.0475153