©  Foto:

Mennesket i Klosteret - Permanent udstilling på Esrum Kloster

Kom med ind bag murene – ind i det allerhelligste – til den permanente udstilling ”Mennesket i Klosteret”.

Et helt særligt indblik i klosterlivet

Og hvorfor skal du vide mere om klosterlivet, spørger du nok? Det skal du, fordi livet bag de tykke klostermure fascinerer – både dengang og nu. For hvorfor valgte så mange egentligt, at gå i kloster i middelalderen? Og hvad siger det os moderne mennesker i dag?

Alle sanserne tages i brug i ”Mennesket i Klosteret”, der inviterer til en stemningsfuld oplevelse fra en anden tid gennem lyd, lys og fysiske installationer. Til tidebønnernes toner rejser man tilbage i historien, til dengang munkene boede i det prægtige klosterkompleks.

Ved at følge personlige fortællinger fra munken, abbeden og lægbroderen bliver man grebet af tankerne om det levede liv bag de tykke klostermure. På nærmeste hold kan man opleve, hvordan dagen, timerne og minutterne skaber et rum for refleksion, dengang og nu.

Projektet er lavet i samarbejde med YOKE og Dark Matters og sponsoreret af Knud Højgaards Fond

Oplevelser i landskabet

”Klosteret i Landskabet”, er en stribe formidlingsoplevelser i naturen omkring klosteret med glimt tilbage til klosterets storhedstid. Med åbningen af den nye udstilling kan man altså opleve klosteret både indefra og udefra.