©  Foto:

Tag på cykeltur mellem 3 museer i Nordsjælland

3 museer og 1 cykel. Hop på cyklen og få tre store museumsoplevelser mens du nyder det nordsjællandske landskab. Oplev Munkeruphus, Rudolph Tegners Museum og Esrum Kloster på én gang. 

Du kan sagtens nå alle tre museer på én dag

Tag børnene med, de kan boltre sig på naturlegepladsen på Esrum Kloster og lege den imponerende kunst ind i landskabet ved Rudolph Tegners Museum. På Munkeruphus er der plads til en badetur og store kunstoplevelser for hele familien, både inde og ude.

På Naviki kan du se hele ruten tegnet ind på kort

Start turen i Gilleleje

Tag til Gilleleje med tog eller bil. Inden du sætter i gang, så tag et kig på den livlige fiskerby, her er der liv på havnen hele året og hyggelige butikker og caféer.

Kør langs vandet til Munkeruphus

Ruten fører jer østover, via Nordkyststien rute 47 forbi Nakkehoved Fyr og videre ud på Strandvejen til Munkeruphus, som er en fredet arkitektonisk perle, der foruden skiftende udstillinger også huser en hyggelig café med havudsigt, en mindre butik med bøger og design samt en vifte af events og oplevelser.

I caféen kan du købe kaffe, kage, is og frokost og i den tilstødende Munkerup Park kan du gå på stranden eller lave bål i et helt særligt shelter med kig til himlen.

Fortsæt ind i Rusland til Tegners Museum

Videre går det langs strandvejen og Villingerødvej til Rudolph Tegners Museum. Her er lige dejligt, sommer eller vinter. Helt spektakulært ligger imposante skulpturer drysset rundt i det helt unikke landskab. Du drages næsten ind i bygningen som er skabt til kunstnerens skulpturer. Hvis du er heldig, er der åbnet i det hyggelige traktørsted, som ligger i parken. 

Kør videre mod Danmarks største sø til Esrum Kloster

Ruten fortsætter sydpå og ved Esrum Sø ligger Esrum Kloster, dagens 3. stop. Sæt god tid af, her er masser at se. Her er både en fast udstilling, flere skiftende udstillinger, en møllecafé, en klosterbutik og så ligger klosteret som indgang til nationalpark Kongernes Nordsjælland. 

...og så går det tilbage mod Gilleleje gennem skoven

Ruten fører nu ind i landet og langs Esrum Kanal ind i Snævret Skov. Her kan du se sporene i landskabet af den oprindelige kanal, som forbandt Esrum Sø med Kattegat. I 1800-tallet var her en livlig trafik med hestetrukne pramme som fragtede brænde fra Gribskov og ud til større fartøjer i Kattegat. 

Fremme ved Munkeruphus igen følges samme rute tilbage til Gilleleje.

Daniel og Marianne cyklede til tre museer - kom med på deres cykeltur i Nordsjælland

 Selvom museumsbesøg og shelterovernatning sjældent nævnes i samme sætning, så er det alligevel muligt at opleve det bedste fra de to verdener på én gang i det nordsjællandske. Tag med Daniel på en kulturel cykeloplevelse i Nordsjælland.

Praktisk information

Rute information: Turen er på i alt 19 km, gennem skov og på mindre veje. Vær opmærksom på, at ruten ind imellem også følger veje uden cykelsti.

Tips: Værd en lille omvej

  • Besøg Nordsjællands Fuglepark
  • Esrum Sø, tæt ved Esrum Kloster
  • Efter besøget på Esrum Kloster kan I vælge at køre ned langs vestsiden af Esrum Sø til Hillerød og taget toget retur til Gilleleje eller direkte hjem, hvis I har egne cykler med

Bademuligheder

Se hele ruten her på Naviki