Nordsjælland, svensk artikel, den danske riviera

Alldeles underbart - Den Danske Riviera på svensk

2.3.2023
Forfatter: Christina Heinze Johansson
Foto: Ann Jørgensen

En riviera fylld av ro. Alldeles underbart! Sådan skriver det svenske M Magasin om at holde ferie på den nordsjællandske kyst udenfor sæson. Vi inviterede den svenske journalist Petra Dokken på weekendophold i Nordsjælland. 

En riviera fylld av ro: PR skal hjælpe de svenske gæster på vej

I samarbejde med VisitDenmark i Sverige inviterede vi journalist Petra Dokken på weekendophold i slutningen af november, hvilket er blevet til en 5-siders artikel, der viser det bedste frem af kysten. En oplevelse, der byder på eftertænksomhed og ”mysig vila” på Helenekilde Badehotel, Tisvildeleje Strandhotel og Gilleleje Badehotel og filosofisk vandring med Kierkegaard by Nature og overfart med Forsea.

"Rabarbergaardens restaurang vinner mit hjärta” skriver journalist Petra Dokken desuden og giver flotte ord på vejen til Fyrkroen i Gilleleje og Kongernes i Tisvildeleje. ”Det går att äta och dricka gott, väldigt gott på Nordsjälland året om”.

Magasinet er målrettet kvinder, udkommer i næsten 80.000 eksemplarer og har flere end 150.000 læsere.

5 siders PR om ferie på den nordsjællandske kyst

Foto:Daniel Villadsen

Et af de greb, vi skal bruge for at sikre en turisme, der er bæredygtig, er at arbejde for mere helårsturisme.

Nordsjælland uden for sæson

Et af de greb, vi skal bruge for at sikre en turisme, der er bæredygtig, er at arbejde for mere helårsturisme. Nordsjælland har meget at byde på – hele året rundt. Oplevelser i vintermånederne var netop omdrejningspunktet for den svenske journalists besøg, der også resulterede i en flot artikel i Göteborgsposten.

”Om ett badhotell om sommaren suddar ut gränsarna mellan ute och inne, förstärker vintertiden upplevelsen av skillnaderna” skriver Petra Dokken bl.a. i artiklen, hvor Helenekilde Badehotel, Rabarbergaarden, Garbolund og Louisiana Museum of Modern Art er nævnt.

Nordsjælland, svensk artikel, den danske riviera

Foto:Ann Jørgensen

Flere gæster fra vort ”grannland”

Nordsjælland har savnet de svenske gæster under Corona, men de seneste overnatningstal for 2022 viser gode takter, og antallet af overnatninger er næsten tilbage på 2019-niveau. Vi har savnet gæsterne fra vores svenske ”grannland” – både endagsturisterne og dem, som overnatter. Men der er heldigvis gode takter, og de seneste overnatningstal viser, at vi er på vej til samme niveau som i 2019, før Corona.

Forhåbentlig har flere af dem mod på et besøg uden for sæsonen – for Nordsjælland om vinteren, det kan noget, og noget helt andet.

Christina Heinze Johansson
Vil du vide mere

Kommunikation & PR

chj@visitnordsjaelland.com

Direkte:+45 4178 6778

Disse steder bliver nævnt

Kig nærmere på stederne, der bliver nævnt i de svenske artikler.