Nordsjælland på tysk tv

Nordsjælland på tysk tv: 1,5 millioner så med

28.4.2020
Forfatter: Christina Heinze Johansson
Foto: Daniel Overbeck

En ny tysk rejsedokumentar om Danmark går tæt på Kronborg Slot og Frederiksborg Slot, mens historierne om Sundtoldstiden, Hamlet og Holger Danske udfoldes til 1,5 millioner tyske seere.

1,5 millioner tyskere så med, da tv-serien Landet mellem havene rullede henover skærmen i bedste sendetid søndag den 19. april. Serien på den nordtyske tv-kanal NDR portrætterer Danmark set fra kysten i tre afsnit.

På jagt efter magien i Kongeriget Danmark besøger NDR Kronborg Slot og Frederiksborg Slot i Nordsjælland. Hvert afsnit varer 90 minutter, så der er god tid til at udfolde historierne om Erik af Pommern, Sundtoldstiden, Hamlet, folkehelten Holger Danske og kongernes Frederiksborg til de kulturinteresserede tyskere.

Kronborg Slot

Foto:NDR

Frederiksborg Slot

Foto:NDR

”Tv-serien sendes i en svær tid, hvor tyskerne, ligesom mange andre, ikke kan tage ud og rejse. Til gengæld har de lige nu tiden til at følge grundigt med i serien hjemmefra stuerne, og vi håber, at serien vil inspirere tyskerne til at besøge Nordsjælland, når det igen bliver sikkert at rejse til udlandet,” siger Annette Sørensen, Direktør i VisitNordsjælland.

Tyske turister er vilde med dansk kultur

VisitNordsjælland viste holdet bag NDR-serien rundt i Nordsjælland i sensommeren. NDR har valgt at fokusere på de mere traditionelle og historietunge attraktioner – nemlig Kronborg Slot og Frederiksborg Slot.

En ny undersøgelse fra Dansk Industri viser, at de tyske turister er blevet mere interesserede i danske kultur- og kunstoplevelser. Et seertal på 1,5 millioner foruden de, som har streamet programmerne på NDR’s hjemmeside, bekræfter blot, at tyskerne er kulturlystne turister, der er vilde med dansk kultur, hvilket undersøgelsen fra DI også viser.

Afsnittet, hvor NDR besøger Kronborg Slot og Frederiksborg Slot, kan streames her:

Von Flensburg bis Bornholm

Christina Heinze Johansson

Kommunikation & PR

chj@visitnordsjaelland.com

Esrum Sø
Ny formand til VisitNordsjælland
Nationalparkprojekt sat i gang
Nationalparkprojekt sat i gang
Kronborg Slot
Sådan genstarter vi turismen i Nordsjælland
Lækker mad på Restaurant Kaj
Sådan sælger du take away digitalt
DR Vejret og Vistnordsjællands fotograf Tine Uffelmann
Et billede siger mere end tusind ord