Nationalparkprojekt sat i gang

Nationalparkprojekt sat i gang

28.4.2020
Forfatter: Bettina Kampmann
Foto: Daniel Overbeck

Nu er arbejdet sat i gang med kortlægningen af turismepotentialet for Nationalpark Kongernes Nordsjælland, der skal bane vej for nye oplevelsessteder og en kommerciel infrastruktur i og omkring nationalparken.

Efter at VisitNordsjælland i 2019 opnåede tilsagn om 1,5 millioner kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses Turismepulje, er der nu udvalgt konsulenter, der skal være med til at identificere mulighederne for at udvikle oplevelseskoncepter i og omkring Nationalparken. Projektet skal fremme erhvervsudvikling og optimere den samlede oplevelse for nationalparkens gæster.

Projekt i udbud

På vegne af projektets styregruppe inviterede VisitNordsjælland i marts måned konsulenter til at byde på opgaven fordelt på tre forskellige udbud. Udvælgelsen skete af styregruppen efter nøje skitserede kriterier i henhold til gældende udbudsregler.

Til at identificere oplevelsesknudepunkter og indsamle erfaring fra andre nationalparker blev BARK udpeget som rådgiver. Seismonaut blev valgt til opgaven om innovation og udvikling af aktiviteter samt test af oplevelseskoncepter. Center for Regional og Turismeforskning (CRT) er valgt til at undersøge det økonomiske potentiale af projektet.

Skrivebordsarbejde i en Corona-tid

I slutningen af marts var alle konsulentfirmaer og VisitNordsjælland samlet til et virtuelt opstartsmøde.

I denne tid kan det være en udfordring, når man ikke kan mødes fysisk. Men projektet står ikke stille af den grund, og der lægges fokus på de opgaver, som kan løses ved hjælp af virtuelle interviews og desk research.

Stormøde i efteråret

På den anden side af sommeren og højsæsonen vil VisitNordsjælland invitere til et stormøde, hvor turismeerhverv, brugere, foreninger, frivillige og andre aktører vil blive inddraget i den videre dialog om udvikling af oplevelseskoncepterne.

VisitNordsjælland vender tilbage med et nyhedsbrev, når dato for mødet og den videre køreplan kan udmeldes.

Det to-årige projekt ledes af VisitNordsjælland i samarbejde med Copenhagen Business Hub (Erhvervshus Hovedstaden), Naturstyrelsen, Sekretariatet for Nationalparken, de fem kommuner bag VisitNordsjælland samt Dansk Kyst- og Naturturisme.

Bettina Kampmann

Projektchef

bka@visitnordsjaelland.com

Nordsjælland på tysk tv
Nordsjælland på tysk tv: 1,5 millioner så med
Esrum Sø
Ny formand til VisitNordsjælland
Kronborg Slot
Sådan genstarter vi turismen i Nordsjælland
Lækker mad på Restaurant Kaj
Sådan sælger du take away digitalt
DR Vejret og Vistnordsjællands fotograf Tine Uffelmann
Et billede siger mere end tusind ord