Mad & drikke

Foto: Daniel Overbeck

Nordsjælland – Københavns spisekammer. Nordsjælland er det gode liv, den gode mad, de gode drikkevarer og de gode oplevelser.

Nordsjælland har alle forudsætninger for at leve op til dine forventninger om kulinarisk oplevelse. Nordsjælland er ikke kun Københavns og kongernes legeplads. Vi producerer også både traditionelle og innovative produkter. Dygtige fødevareproducenter dyrker og forarbejder råvarer lokalt, så der aldrig er langt fra jord til bord. Restauranter arbejder med årstidens råvarer i Nyt Nordisk Køkken, som bygger på renhed, friskhed, enkelhed og etik.

 

Restauranter og god mad

Se hvor du kan sætte dig til bords og nyde et godt måltid mad eller en kop kaffe, efter en dejlig dag i det Nordsjællandske

Caféer og kaffebarer

Kaffe – nogen af os kan næsten ikke vågne uden det og Danmark ligger da også i toppen af mest kaffedrikkende lande.

Køl af med en god is

Sommer, sol og strand - og det der hører sig til er og bliver en kold is der læsker. Fløde eller sorbet, noget skal der i hvert fald til - for at køle ned i sommersolen.

Et lille kunstværk der smelter på tungen

Det handler om chokolade. Kompromisløs kvalitet, skabt af Nordsjællands mest passionerede håndværkere udi faget. For når man som chocolatier vælger at dyrke sine egne kakaobønner for at sikre kvaliteten fra jord til bord – så tager man chokolade alvorligt.

Brunch og frokost

Det er og bliver dejligt, nemt og lækkert med brunch og hvad end du er sommhusgæst eller bare er i Nordsjælland for en dag.

Økologiske spisesteder

Nordsjælland er velvære og wellness – også når det gælder mad. Derfor finder du en del økologiske producenter der leverer direkte til lokale restauranter og cafeer i Nordsjælland.

Spis vegetarisk

Man kan sagtens finde vegetariske eller vegetarvenlige spisesteder i Nordsjælland. Det er ikke kun salat der bydes op til.

Fastfood & streetfood

Street food eller fastfood i rustikke, maritime omgivelser. Lige fra madmarkeder i maritime haller til pølsevognen på havnen.

Gårdbutikker & vingårde

Nordsjælland producerer nogle af Danmarks bedste vine, har Danmarks første kommercielle vingård, samt gårde med en overflod af fantastiske lokale økologiske produkter og kød fra fritgående dyr.

Køb ind i de lokale gårdbutikker

Køb ind i din lokale gårdbutik, det er godt for både dig og miljøet. Du får sæsonens friske frugt og grøntsager, fulde af smag og vitaminer. Kvalitetskød fra fritgående kvæg, æg, honning og hjemmelavet marmelade. Produceret lokalt, uden transport over lange afstande. Det giver god mening.

Vin, whiskey og brændvin i Nordsjælland

Hvis du interesserer dig for dansk vin, whiskey eller gin produktion, så kan du tage på gårdbesøg på en Nordsjællandsk vingård eller whiskey destilleri. Mød den nordsjællandske producent, der passioneret fortæller om vinens eller whiskeys eller gins tilblivelse og kom med på rundtur.

Madfællesskaber i Nordsjælland

I Nordsjælland producerer vi økologiske varer og dyrevelfærdsprodukter i høj kvalitet, derfor er der madnetværker i Nordsjælland der promoverer dette, så som Spisekammer Halsnæs og Gribskov Spisekammer samt sidst men ikke mindst Smag på Nordsjælland.

Smag på Nordsjælland

Gribskov Spisekammer

Spisekammer Halsnæs

Vi har spurgt de lokale, og de anbefaler ...

Kristina Kruse

Foto: Stine Sophie Winckel

 

Anbefaling: Krogerup Højskole & Årstiderne. Deres have, køkken og urtehaver samt café. 

Indehaver af Kafé Kruse, Helsingør

Mogens Christensen

Foto: Stine Sophie Winckel

 

AnbefalingKronborg Røgeriet. Fiskebutik og røgeri, som ligger på Helsingør havn.

Indehaver af Tibberup Høkeren, Helsingør

Helle Hejner

Foto: Stine Sophie Winckel

 

Anbefaling: Restaurant Far til Fire i Gilleleje. Her er plads til familier. Kan kombineres med gåtur ved vandet og stranden.

Indehaver af Bassen & Bissen, Helsingør