Skipperhuset, Fredensborg

Mad & drikke

Foto: Anne-Vibeke Rejser

Nordsjælland – Københavns spisekammer. Nordsjælland er det gode liv, den gode mad, de gode drikkevarer og de gode oplevelser.

Nordsjælland har alle forudsætninger for at leve op til dine forventninger om kulinarisk oplevelse. Nordsjælland er ikke kun Københavns og kongernes legeplads. Vi producerer også både traditionelle og innovative produkter. Dygtige fødevareproducenter dyrker og forarbejder råvarer lokalt, så der aldrig er langt fra jord til bord. Restauranter arbejder med årstidens råvarer i Nyt Nordisk Køkken, som bygger på renhed, friskhed, enkelhed og etik.

Nordsjælland producerer nogle af Danmarks bedste vine, har Danmarks første kommercielle vingård, samt gårde med en overflod af fantastiske lokale økologiske produkter og kød fra fritgående dyr. I Nordsjælland producerer vi økologiske varer og dyrevelfærdsprodukter i høj kvalitet, derfor er der madnetværker i Nordsjælland der promoverer dette, så som Spisekammer Halsnæs og Gribskov Spisekammer samt sidst men ikke mindst Smag på Nordsjælland.

Restauranter & Caféer

Se hvor du kan sætte dig til bords og nyde et godt måltid mad eller en kop kaffe, efter en dejlig dag i det Nordsjællandske

Gårdbutikker

Gode, friske og lokale råvarer til din aftensmad..Nordsjælland har mange dejlige små gårdbutikker rundt omkring i området

Køl af med en god is

Sommer, sol og strand - og det der hører sig til er og bliver en kold is der læsker. Fløde eller sorbet, noget skal der i hvert fald til - for at køle ned i sommersolen.

Caféer og kaffebarer

Kaffe – nogen af os kan næsten ikke vågne uden det og Danmark ligger da også i toppen af mest kaffedrikkende lande.

Et lille kunstværk der smelter på tungen

Det handler om chokolade. Kompromisløs kvalitet, skabt af Nordsjællands mest passionerede håndværkere udi faget. For når man som chocolatier vælger at dyrke sine egne kakaobønner for at sikre kvaliteten fra jord til bord – så tager man chokolade alvorligt.

Brunch og frokost

Det er og bliver dejligt, nemt og lækkert med brunch og hvad end du er sommhusgæst eller bare er i Nordsjælland for en dag.

Økologiske spisesteder

Nordsjælland er velvære og wellness – også når det gælder mad. Derfor finder du en del økologiske producenter der leverer direkte til lokale restauranter og cafeer i Nordsjælland.

Spis vegetarisk

Man kan sagtens finde vegetariske eller vegetarvenlige spisesteder i Nordsjælland. Det er ikke kun salat der bydes op til.

Vi har spurgt de lokale, og de anbefaler ...

Madfællesskaber i Nordsjælland

Smag på Nordsjælland

Gribskov Spisekammer

Spisekammer Halsnæs