Frederiksværk - Fra kanoner til kanal idyl

Frederiksværk er opkaldt efter Frederik den 5. og byen er vokset op omkring kongens industri og kanonstøberi, Gjethuset. Herfra leveredes tusindvis af kanoner til den danske flåde, og også med eksport til nationen rundt i verden. I dag er Gjethuset hele byens kulturhus, hvor der i den majestætiske bygning året rundt er udstillinger, koncerter og andre kulturelle tilbud. Den menneskeskabte kanal som løber gennem byen, kan følges hele vejen gennem skoven fra Danmarks største sø, Arresø, og ud til Roskilde Fjord. Her kan man i sommerperioden komme på sejltur med det smukke træskib Frederikke. Bag kanalen findes et væld af butikker i byens gågade. Frederiksværk er også kendt for det stolte varetegn Krudtværket, hvor krudtet blev blandet, og kugler til kanonerne ved Dybbøl blev støbt. På krudtværket kan du se de gamle vanddrevne maskiner i funktion og der er daglige omvisninger.

Velkommen til Frederiksværk. 


Krudtværksområdet

Krudtværksområdet er en del af Industrimuseet Frederiks Værk, og består af en række bygninger, der alle har spillet en rolle i produktionen af krudt og kugler til Danmarks deltagelse i adskillige krige.

Gjethuset

Gjethuset er opført i 1761-1769 af General Classen som kanonstøberi og blev i 1928 til De Forenede Jernstøberier.
Gjethuset er i dag Kunst- og kulturhus med teater, musik og kunstudstillinger.


Highlights & Must-sees i Halsnæs

Halsnæs byder på utrolig mange spændende seværdigheder og oplevelser året rundt. Vi har samlet lidt af de highlights og must-sees som du ikke må gå glip af når du besøger Halsnæs

Stålsat byrum i Frederiksværk

Med Stålsat By ønsker vi at iscenesætte, hvad der engang var et intensivt industriområde til et turistmæssigt og kulturelt centrum med industrilandskabet som et af de helt centrale elementer.

Begivenheder i Frederiksværk & Liseleje

Hop ombord på Frederikke og sejl ud på Danmarks største sø, Arresø, eller flyv om kap med drager i Liseleje. Hvis du ikke hellere vil til koncert i Gjethuset eller på rundvisning på Krudtværket.

Fiskeri i Nordsjælland

Velkommen som lystfisker på Nordkysten. Her er masser af spændende natur- og lystfiskeroplevelser i vente og vi håber at du her på siden vil finde de nødvendige informationer og den inspiration du skal bruge

Kajakkort Halsnæs

Oplev Halsnæs fra kajak. Alt hvad du skal vide for at komme nemt ud på vandet. Nordsjællands nok bedste kajakterræn byder på råt hav, blide fjorde, skovklædte kanaler.

Skønne naturoplevelser i Halsnæs

Her i Halsnæs befinder du dig aldrig langt fra hav, fjord, sø, skov eller grønne arealer. Her er et væld af aktivitetsruter, cykel- og vandrestier, som indbyder til aktivitet i naturen. 

Oplevelseskort over Arresø

Arresø til lands og til vands. Historie, friluftsliv, fugle og fauna. Seværdigheder og kirker. 

Oplev Nordsjælland på Cykel

Kongernes Nordsjælland er fyldt med fantastiske cykeloplevelser - og det er heller ikke sværere end at hoppe op på cyklen og pedaler afsted.

Halsnæsstien

Halsnæsstien-til fods eller på cykel. Halsnæsstien er omgivet af vand på tre sider; mod nord Kattegat, mod syd og vest de mere rolige vande ved Isefjord og Roskilde Fjord.

Spisesteder i Frederiksværk

Find en hyggelig café eller restaurant, hvor du kan tilfredsstille din sult med lækre retter og afslappende forfriskninger.

Gårdbutikker & Spisekammer Halsnæs

Stalddørsalg af friske råvarer og markeder med lokale produkter - Halsnæs Kommune er kendt for sine friske og lækre produkter og mange små gårdbutikker rundt omkring i landskabet

Overnatning i Frederiksværk og omegn

Hotels, ferielejligheder, B&B, camping mm- find det bedste sted for din overnatning her

Overnatning i det fri i Halsnæs

At overnatte i det fri er både skønt og befriende ogsamtidig er det så utrolig nemt. Om du er garvet eller nybegynder så kan du finde vej til din overnatning i det fri her

Ølsted By

Syd for Frederiksværk ligger Ølsted. Midt i den smukkeste natur og med udkig så langt som til Lynæs og Roskilde Domkirke. 

Økosamfundet Dyssekilde

Økosamfundet Dyssekilde

Økosamfundet Dyssekilde er en landsby opført udelukkende i økologiske materialer med egen energiproduktion.
Mange forskellige byggerier med tilhørende økologisk butik med stort udvalg i lækre økologiske varer. 

Fiskerlejet Kikhavn

Det gamle fiskerleje Kikhavn ligger tæt på Hundested. Kikhavns historie strækker sig tilbage til 1200-tallet og er derfor det ældste fiskerleje i Halsnæs

Frederiksværk Kort

Alt om Frederiksværk

Find alt om Frederiksværk her. Vælg mellem aktiviteter, shopping, attraktioner, spisesteder og meget mere.

Halsnæs Turistinformation

Find inspiration til din ferie i Nordsjælland. Hylderne bugner af skønne brochurer fra Nordsjælland og Danmark

Vi elsker Halsnæs

Velkommen til det rå og autentiske hjørne af Nordsjælland

Find hjertestarter

Brug for en hjertestarter? - Klik her og find alle de registrerede i Danmark

Det er for børn

Der er massere af oplevelser i Nordsjælland for de yngste. Her er en samling af dem du slet ikke kommer uden om.