©  Foto:

Valsetorvet

Valsetorvet i Frederiksværk er det lille torv midt i Nørregade i Frederiksværk, hvor der er forbindelse op i skoven, gågaden og ned mod kanalen. 

Frederiksværk er fuld af industrihistorie, men lige præcis Valsetorvet er ikke opstået fordi en fabrik er nedlagt.

Nørregade er anlagt som byens hovedgade. I Nørregade var alle byens funktioner bager, slagter, apotek, garveri, nøglemager, pottemager, hattemager og mange andre. Gaden blev hovedgade i starten af 1900-tallet.

Valsetorvet er opstået tilfældigt ved en brand og efter branden er pladsen friholdt for byggeri. Det er heldigt for den rekreative by i dag. Netop på det her sted er der et vigtigt kryds mod skoven og mod Skjoldborg, gymnasiet og fjorden.

Stålsat valsetorv

I november 2015 var det stålsatte Valsetorv færdigt. Det er blevet til et attraktivt sted at holde en pause. Børn kan udfolde sig her, være aktive og lege fortællingen om Frederiksværk ind. Der kan leges på trapperne ned til kanalen, klatres på halvkuglen, spilles musik på lydsøjlerne eller leges på miniatureudgaven af Frederiksværks kanalstruktur.

Til de voksne bliver der sydvendte bænke, en vandpost og muligheden for at komme helt tæt på kanalen. Pladsen gør indkøbsturen i Nørregade endnu mere spændende, når man lige skal lege med kanalerne eller tage et hvil og nyde kanalens stille vand.