Rågeleje strand og strandhuse Credits Tine Uffelmann08.jpg

Rågeleje

Foto: Tine Uffelmann

Klassisk strandpromenade med ikoniske badehuse og det blå, blå hav

Rågeleje er en af de historiske badebyer på Nordkysten. Her ligger gamle, statelige sommerhuse på skrænten højt hævet over kystvejen, og på stranden står rækker af stribede badehuse, som er så karakteristiske for Rågeleje.

Kystvejen følger stranden et langt stykke, og Rågeleje er nok det sted i Nordsjælland hvor du kan køre tættest på havet og fornemme vind og vejr. Når det rigtigt blæser, er der masser af kite- og windsurfere at kigge på.

Udover stranden er Rågeleje omgivet af en dejlig natur. På de lyngklædte bakker ved Heatherhill græsser fårene om sommeren, og her er der fine vandreture med fantastisk udsigt som belønning. Om vinteren er bakkerne perfekte til en kælketur i snevejr. Året rundt er skrænterne ud mod vandet et yndet mål for paraglidere.

Lige syd for Rågeleje finder du Maglehøje, 10 gravhøje fra Bronzealderen, hvor en 1,3 km sti leder dig rundt til dem alle.

Strand, hav og uspoleret natur

Den friske havluft, lange solfyldte dage på stranden og skønne vandreture i Heatherhills lyngklædte bakker. Naturen er Rågelejes absolutte hovedattraktion.

Læs mere

Tag på opdagelse i omegnen

Hop på cyklen og udforsk kysten og baglandet rundt om Rågeleje. Der er spændende oplevelser med både kunst, historie og gastronomi.

Læs mere

Al den friske luft giver appetit...

Fisk og skaldyr, hvid dug på bordet eller gode pølser på grillen? Se her hvor du kan sætte dig til bords eller købe gode råvarer.

Læs mere

Og så skal du sove dejligt!

Nogle elsker campinglivet, andre synes det er lykken med egen ferielejlighed. I Rågeleje og omegn er der noget for hver en lyst og hvert budget.

Læs mere